“Timothy’s Family”: 3ήμερη Πεζοπορική Εκδρομή στο Καρπενήσι – 28.05.2021

1η Ημέρα (28/05/2021): Αθήνα (Νέα Μάκρη) – Μικρό Χωριό – Καρπενήσι: Συγκέντρωση και αναχώρηση νωρίς το πρωί, με ενδιάμεση στάση για τον πρωινό μας καφέ. Στη συνέχεια αναχώρηση για Καρπενήσι.

Άφιξη στο Παλαιό Μικρό Χωριό, ένα καταπράσινο τοπίο, στους πρόποδες του όρους Χελιδόνα πάνω από την λαγκάδα της Ποταμιάς που διασχίζει ο Καρπενησιώτης, όπου κυριαρχούν έλατα, καστανιές, καρυδιές, βελανιδιές, βατομουριές, κρανιές. Από την πλατεία του χωριού θα ξεκινήσει η πεζοπορική διαδρομή μας, σε βατό μονοπάτι, όπου θα συναντήσουμε τον Άγιο Σώστη, ένα γραφικό εξωκκλήσι στην ανατολική άκρη του χωριού. Είναι το εκκλησάκι της Ζωοδόχου Πηγής που η λαϊκή παράδοση το θέλει Αη-Σώστη, γιατί εδώ «σώθηκε» η εικόνα της Παναγίας της Προυσιώτισσας. Το σημερινό εκκλησάκι του Αη-Σώστη, σύμφωνα με την παράδοση, χτίσθηκε πάνω στα ερείπια παλαιότερου ναού γύρω στα 1870, στη σκιά ενός αιωνόβιου πουρναριού να αναδίδει ευωδιά απ’ το παρελθόν. Μετά από 1,5 περίπου ώρα, θα επιστρέψουμε στην πλατεία του χωριού και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για το μεσημεριανό μας φαγητό. Αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας και χρόνος για τακτοποίηση στα δωμάτια και ξεκούραση.

2η Ημέρα (29/05/2021): Προυσός – Ιερά Μονή Προυσιώτισσας – Αλλαντοποιείο Στρεμμένου – Μεσοστράτι – Μεγάλο Χωριό – Καρπενήσι

Αναχώρηση μετά το πρωινό για τον Προυσό, για να επισκεφθούμε το περίφημο Μοναστήρι της Παναγίας Προυσιώτισσας, το οποίο είναι χτισμένο σε απότομο βράχο με πανοραμική θέα και πολλοί το ονομάζουν «Σπίτι της Παναγίας», καθώς κατά την παράδοση το μοναστήρι χτίστηκε στο σημείο το οποίο επέλεξε με θαυματουργό τρόπο η Υπεραγία Θεοτόκος. Χρόνος ελεύθερος για προσκύνημα και στη συνέχεια έναρξη της πεζοπορικής διαδρομής μας. Στην πορεία μας θα περάσουμε το Προυσιώτικο Ρέμα, ενώ στα Τσικναίικα θα δούμε και τα χαλάσματα από τον Μύλο του Πασσιά. Το μονοπάτι θα μας οδηγήσει στο Αλλαντοποιείο Στρεμμένου, το οποίο άρχισε να λειτουργεί το 1992 και είναι η μοναδική μονάδα στη χώρα που παράγει προϊόντα φυσικής ωρίμανσης, δίχως να γίνεται πρόσμιξη συντηρητικών. Τα προϊόντα της εταιρείας είναι εμπλουτισμένα με φυσικά αρώματα και συνταγές που τα κάνουν περιζήτητα εντός και εκτός Ελλάδος. Στο δάσος του Στρογγυλοβουνίου, δίπλα στο αλλαντοποιείο, βρίσκεται η όμορφη γουρουνοφάρμα της μονάδας. Εκεί, εκτός από τις γνωστές ράτσες χοίρων γίνεται και η εκτροφή διασταυρωμένου αγριόχοιρου για τη παραγωγή εκλεκτών αλλαντικών από την άγρια φύση. Χρόνος για επίσκεψη στο αλλαντοποιείο και αναχώρηση για το χωριό Μεσοστράτι, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για το μεσημεριανό μας φαγητό. Στη συνέχεια της διαδρομής μας το Μεγάλο Χωριό, περιοχή μοναδικής ομορφιάς στους πρόποδες του βουνού Καλιακούδα, με τα εκατομμύρια αιωνόβια έλατα. Χρόνος για επίσκεψη στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Μεγάλου Χωριού που στεγάζεται σε ένα παλιό πέτρινο αρχοντικό πλήρως ανακαινισμένο τριών επιπέδων, αλλά και για τον απογευματινό μας καφέ. Προτείνουμε να δοκιμάσετε το περίφημο γαλακτομπούρεκο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και χρόνος για ξεκούραση. Διανυκτέρευση.

Δείτε ακόμα:  Προσοχή – Αυτές οι εφαρμογές κλέβουν passwords του Facebook!

3η Ημέρα (30/05/2021): Μικροζυθοποιΐα Caprinus – Κεφαλόβρυσο – Κλαυσί – Αθήνα (Νέα Μάκρη)

Αναχώρηση μετά το πρωινό για να επισκεφθούμε τη Μικροζυθοποιΐα Caprinus. Carpinus είναι το όνομα του φυλλοβόλου δέντρου Γάβρος κοινότατου στη περιοχή του Καρπενησίου, που ίσως έδωσε το όνομά του στο χωριό. Αναχώρηση για το πανέμορφο Κεφαλόβρυσο, όπου θα ξεκινήσει η πεζοπορική διαδρομή μας. Από το Κεφαλόβρυσο, όπου σκοτώθηκε ο ήρωας του 1821 Μάρκος Μπότσαρης, ακολουθούμε μονοπάτι μέσα σε όμορφο ελατόδασος και δίπλα στον Καρπενησιώτη ποταμό. Περνάμε από το μονότοξο, πέτρινο γεφύρι του Καρπενησιώτη και φτάνουμε στο γραφικό χωριό Κλαυσί. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για το μεσημεριανό μας φαγητό. Αναχώρηση για το δρόμο της επιστροφής, με ενδιάμεση στάση για καφέ. Άφιξη το βράδυ με τις καλύτερες αναμνήσεις.

Δείτε ακόμα:  Ραφήνα: Μαγνήτισε τα βλέμματα το Hello στο Μαθητικό Φεστιβάλ με τις νέες τεχνολογίες εκπαίδευσης (φωτό)

Η σειρά των επισκέψεων ενδέχεται να τροποποιηθεί, με στόχο την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος.

€125,00 – €170,00

Αναχώρηση: Παρασκευή 28 Μαΐου 2021

Περιλαμβάνονται:

 • Η μεταφορά των συμμετεχόντων με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν.
 • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στο Καρπενήσι, στο ξενοδοχείο Anesis Deluxe Hotel με πρωινό.
 • Αρχηγός (έμπειρος συνοδός βουνού) της Εταιρείας μας.
 • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής και επαγγελματικής ευθύνης.
 • Διόδια.
 • Φ.Π.Α.

Δεν Περιλαμβάνονται:

 • Οι φόροι διαμονής (ειδικό τέλος διανυκτέρευσης): 1,50€ ανά δωμάτιο, ανά διανυκτέρευση και καταβάλλονται απευθείας από τους συμμετέχοντες στο ξενοδοχείο.
 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους κ.α.
 • Επιπλέον γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα κ.α.
 • Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
Δείτε ακόμα:  Ο Νικόλας Ράπτης ανυπομονεί για τις «Παιδικές διακοπές»

Τύπος Πεζοπορικής Εκδρομής:

1η Ημέρα / Παλαιό Μικρό Χωριό – Εκκλησάκι Άγιος Σώστης
Διάρκεια Πεζοπορίας: 1,5 ώρα
Υψομετρική Διαφορά: +/- 60 μ.
Βαθμός Δυσκολίας: 1
Μήκος Διαδρομής: 4 χλμ.
Τύπος Διαδρομής: μπρος-πίσω / κατάλληλη για αρχάριους πεζοπόρους

2η Ημέρα / Ι.Μ. Προυσιώτισσας – Αλλαντοποιείο Στρεμμένου
Διάρκεια Πεζοπορίας: 1,5 ώρα
Υψομετρική Διαφορά: +/- 70 μ.
Βαθμός Δυσκολίας: 1
Μήκος Διαδρομής: 3 χλμ.
Τύπος Διαδρομής: διάσχιση / κατάλληλη για αρχάριους πεζοπόρους

3η Ημέρα / Κεφαλόβρυσο – Κλαυσί
Διάρκεια Πεζοπορίας: 3 ώρες
Υψομετρική Διαφορά: +/- 100 μ.
Βαθμός Δυσκολίας: 1
Μήκος Διαδρομής: 5 χλμ.
Τύπος Διαδρομής: διάσχιση / κατάλληλη για αρχάριους πεζοπόρους

Εξοπλισμός:

 • Αθλητική ένδυση κατάλληλη για την πεζοπορία (ανάλογη της εποχής).
 • Πεζοπορικά μποτάκια (για περπάτημα σε δύσβατο έδαφος – αντιολισθητικές σόλες).
 • Αδιάβροχο/αντιανεμικό.
 • Σακίδιο πλάτης, με όλα τα απαραίτητα.
 • Καπέλο.
 • Για την άνετη πεζοπορία και την καλύτερη ισορροπία, προτείνουμε χρήση μπατόν (μπαστούνια πεζοπορίας).
 • Μπουκάλι με νερό και κάποια ελαφριά σνακ.
 • Δεύτερο σετ ρούχων (θα παραμείνει στο πούλμαν κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας).

Timothy’s Family
DREAMS GIVE WINGS TRAVEL
Γραφείο Γενικού Τουρισμού
Ελευθερίου Βενιζέλου 14,
Νέα Μάκρη – 19005
Τηλ: 22940 97576, 22940 92576
Fax: 22940 90327
E-mail: info@timothysfamily.com