Timothy’s Family: Χριστούγεννα στο Βελιγράδι – 7ήμερη Οδική Εκδρομή στη Σερβία

1η Ημέρα: Αθήνα (Νέα Μάκρη) – Σόφια. Συγκέντρωση και αναχώρηση νωρίς το πρωί. Πραγματοποιώντας τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό, άφιξη στο συνοριακό σταθμό των Ευζώνων. Έλεγχος ταξιδιωτικών εγγράφων και αναχώρηση για Σόφια. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

2η Ημέρα: Σόφια – Κλάντοβο

Πρωινό και σύντομη περιήγηση/γνωριμία στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας. Θα δούμε τη Βουλή, το Προεδρικό Μέγαρο, την Εκκλησία σύμβολο της πόλης του Αλεξάντερ Νέφσκι, η οποία στην κορυφή της έχει χάλκινους και χρυσούς θόλους, το μνημείο του “Αγνωστου Στρατιώτη που βρίσκεται στην είσοδο της εκκλησίας της Αγίας Σοφίας, το τζαμί Banya Bashi, κ.α. Αμέσως μετά αναχώρηση για την ανατολική Σερβία και την πόλη Κλάντοβο, στις όχθες του Δούναβη. Με ενδιάμεσες στάσεις θα καταλήξουμε νωρίς το βράδυ στο ξενοδοχείο μας. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για το δείπνο μας και για περιπάτους στην παραδουνάβια πόλη. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3η Ημέρα: Κλάντοβο – Κράλιεβο – Βελιγράδι

Αναχώρηση μετά το πρωινό για την περιοχή του Κράλιεβο και τη Μονή Zica. Το Μοναστήρι Zica, χτίστηκε στις αρχές του 13ου αιώνα και βρίσκεται στην είσοδο του φαραγγιού Ιμπάρ στην κεντρική Σερβία. Ήταν η πρώτη έδρα της Αρχιεπισκοπής της Σερβίας. Το Μοναστήρι υπέστη πολλές καταστροφές κατά τη διάρκεια των χρόνων γι” αυτό και έγιναν πολλαπλές ανακαινίσεις μέχρι τη σημερινή του μορφή. Επόμενη σύντομη στάση μας το Κραλίεβο. Ύστερα θα συνεχίσουμε για την ιστορική πόλη Τopola, χτισμένη στη καρδιά των μεγάλων σέρβικων αμπελώνων, όπου εδώ εκλέχθηκε και ο αρχηγός της πρώτης Σερβικής επανάστασης, ο Εθνικός ήρωας της χώρας, Καραγεώργης Σερβίας. Στο λόφο Oplenac με τη μοναδική θέα στην περιοχή, θα επισκεφθούμε την Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου και το Μαυσωλείο της Σέρβικης Βασιλικής Οικογένειας. To βράδυ θα καταλήξουμε στην πρωτεύουσα της Σερβίας, το Βελιγράδι. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η Ημέρα: Βελιγράδι / Ρεβεγιόν Χριστουγέννων

Πρόγευμα και ξεκινούμε την περιδιάβαση μας στο Βελιγράδι από το περίφημο φρούριο Καλεμεγκτάν με την εξαιρετική θέα προς τους ποταμούς Σάβα και Δούναβη. Θα περπατήσουμε μέρος της πλακόστρωτης οδού Κνέζ Μιχαήλοβα, με μοντέρνα μαγαζιά, για να φτάσουμε στην Μητρόπολη του Βελιγραδίου. Θα συνεχίσουμε προς το Νέο Βελιγράδι, αφού περάσουμε από τη νέα γέφυρα Άντα Τσιγκάνλια, και από το πάρκο Τόπσιντερ. Θα φτάσουμε στις αριστοκρατικές περιοχές του Βελιγραδίου θα δούμε το Μουσείο Τίτο, γνωστό σαν «σπίτι των λουλουδιών». Προχωρούμε στην τεράστια σε μέγεθος εκκλησιά της Ορθοδοξίας, τον Ναό του Άγιου Σάββα και στην συνέχεια θα δούμε τα βομβαρδισμένα κτήρια από τον τελευταίο πόλεμο, τη Βουλή, το Δημαρχείο και την πλατεία της Δημοκρατίας. Το απόγευμα θα έχουμε μια μίνι κρουαζιέρα στους ποταμούς Δούναβη και Σάββα όπου θα δούμε το Νέο Βελιγράδι και την ιστορική πόλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ρεβεγιόν στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

5η Ημέρα: Εθνικό πάρκο Φρούσκα Γκόρα – Νοβισαντ – Σρέμσκι Καρλόβσκι

Αναχώρηση μετά το πρωινό για να πραγματοποιήσουμε μια όμορφη εκδρομή στην πεδιάδα της Βοϊβοντίνα και τον Εθνικό Δρυμό Φρούσκα Γκόρα. Η χαμηλή οροσειρά, μήκους 80 χλμ., της Φρούσκα Γκόρα αποτελεί τη μοναδική φυσική «παρένθεση» στην ατελείωτη πεδιάδα της επαρχίας Βοϊβοντίνα. Το βουνό φτάνει στο ψηλότερο σημείο του μόλις τα 539 μέτρα. Φιδίσιες διαδρομές, ανάμεσα σε δασωμένους λόφους με οργιαστική βλάστηση, πολύτιμη ποικιλία χλωρίδας και πανίδας, οινοποιεία, ήρεμα χωριουδάκια και μοναστήρια της περιόδου 15ου – 18ου αιώνα, όπως το Χόποβο και το Κρούσεντολ, τα οποία και θα επισκεφθούμε, συνθέτουν ένα τοπίο μοναδικό. Θα γνωρίσουμε τη μικρή πόλη Σρέμσκι Καρλόβσκι, με το Πατριαρχείο, τη Σέρβικη Ορθόδοξη εκκλησία, το Νομαρχιακό Μουσείο και συνεχίζουμε για το Νόβισαντ, όπου το κέντρο του κοσμούν ιστορικά κτίρια διαφόρων αρχιτεκτονικών ρυθμών. Ελεύθερος χρόνος για περιήγηση. Επιστροφή νωρίς το βράδυ στο Βελιγράδι και το ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η Ημέρα: Βελιγράδι – Μονή Μανασίγια – Θεσσαλονίκη

Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε την κοιλάδα του Μοράβα με τα καστρομοναστήρια, Μανασίγια και Ραβανίτσα. Χτισμένα στα τέλη του 14ου αιώνα αρχές 15ου αιώνα, περιβάλλονται από εντυπωσιακά τείχη και αποτελούν την κορυφαία έκφραση της Σχολής Μοράβα, αλλά και της Βυζαντινής τέχνης στη Σερβία. Στη συνέχεια θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής και πραγματοποιώντας τις απαραίτητες στάσεις θα φτάσουμε στην πανέμορφη Θεσσαλονίκη. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

7η Ημέρα: Θεσσαλονίκη – Αθήνα (Νέα Μάκρη)

Μετά το πρωινό αναχώρηση από το ξενοδοχείο μας. Σύντομη περιήγηση στην περιοχή της Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής πραγματοποιώντας τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις, για καφέ και φαγητό. Άφιξη το βράδυ με τις καλύτερες αναμνήσεις.

Η σειρά των επισκέψεων ενδέχεται να τροποποιηθεί, με στόχο την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος.

Αναχώρηση:
Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018
7 ημέρες
Τιμή συμμετοχής σε μονόκλινο δωμάτιο: 560,00 €
Τιμή συμμετοχής κατά άτομο σε δίκλινο δωμάτιο: 465,00 €

Περιλαμβάνονται

 • Η μεταφορά των εκδρομέων με πολυτελή ιδιόκτητα κλιματιζόμενα πούλμαν.
 • Μια (1) διανυκτέρευση στη Σόφια, στο City Avenue Hotel 3* με πρωινό.
 • Μια (1) διανυκτέρευση στο Κλάντοβο, Aquastar Danube Hotel 4* με πρωινό.
 • Τρείς (3) διανυκτερεύσεις στο Βελιγράδι, Majestic Hotel 4* με ημιδιατροφή (πρωινό και βραδινό).
 • Μια (1) διανυκτέρευση στη Θεσσαλονίκη, Capsis Hotel 4* με πρωινό.
 • Χριστουγεννιάτικο Ρεβεγιόν στο ξενοδοχείο μας στο Βελιγράδι.
 • Κρουαζιέρα στους ποταμούς Δούναβη και Σάββα.
 • Ελληνόφωνος πιστοποιημένος ξεναγός.
 • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής και επαγγελματικής ευθύνης.
 • Δημοτικοί φόροι πόλεων και διανυκτερεύσεων.
 • Διόδια.
 • Φ.Π.Α.

Δεν Περιλαμβάνονται

 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους κ.α.
 • Επιπλέον γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα κ.α.
 • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Timothy’s Family
DREAMS GIVE WINGS TRAVEL
Γραφείο Γενικού Τουρισμού
Ελευθερίου Βενιζέλου 14,
Νέα Μάκρη – 19005
Τηλ: 22940 97576, 22940 92576
Fax: 22940 90327
E-mail: info@timothysfamily.com

Διαβάστε επίσης