Timothy’s Family: Δεκαπενταύγουστος στην Κάλυμνο – Γύρος νησιού – 5ήμερη Εκδρομή στο νησί των Σφουγγαράδων

1η Ημέρα (13/08): ΑΘΗΝΑ (ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ) – ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΚΑΛΥΜΝΟΣ – ΠΟΘΙΑ:  Συγκέντρωση και αναχώρηση για το λιμάνι του Πειραιά. Άφιξη και επιβίβαση στο πλοίο. Τακτοποίηση στις καμπίνες και χρόνος ελεύθερος για να απολαύσετε το ταξίδι σας.

Αναχώρηση (14.00) και άφιξη αργά το βράδυ στο λιμάνι της Καλύμνου (00.50), την όμορφη Πόθια, έναν οικισμό χτισμένο αμφιθεατρικά, μεταξύ δύο βουνών. Αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

2η Ημέρα (14/08): «ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ» – ΑΡΓΙΝΩΝΤΑ – ΒΑΘΥ – ΠΟΘΙΑ – ΒΛΥΧΑΔΙΑ

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για τα Αργινώντα με τον Ναό της Παναγίας και το αρχαιότερο ελαιοτριβείο του νησιού. Συνεχίζουμε για το Βαθύ, την μεγαλύτερη κοιλάδα του νησιού, με το επίνειο της Ρίνας και το φυσικό φιόρδ, το σπήλαιο του Δασκαλιού (κρυφό σχολειό) και τα Βυζαντινά μνημεία. Διερχόμενοι την Πόθια, ανάβαση στο μοναστήρι των Αγίων Πάντων όπου βρίσκεται ο Ναός του Αγίου Σάββα του «εν Καλύμνω», το παρεκκλήσι όπου φυλάσσεται το σκήνωμα του Αγίου και το κελί με τα προσωπικά του αντικείμενα. Επόμενη επίσκεψη μας το Λαογραφικό Μουσείο «Καλύμνικο Σπίτι», με εκθέματα που αφηγούνται ήθη, έθιμα και παραδόσεις του νησιού, με έμφαση σε αυτές των σφουγγαράδων. Τελευταία επίσκεψη ο οικισμός Βλυχάδια, όπου θα επισκεφτούμε το Μουσείο Θαλάσσιων Ευρημάτων. Ελεύθερος χρόνος για μπάνιο, ξεκούραση κάτω από τον ίσκιο των δέντρων, φαγητό στα παραθαλάσσια ταβερνάκια. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3η Ημέρα (15/08): ΠΟΘΙΑ – ΒΑΘΥ – ΠΛΑΤΗ – ΨΕΡΙΜΟΣ (Προαιρετική Κρουαζιέρα) «Δεκαπενταύγουστος στην Ψέριμο»

Μετά το πρωινό μας αναχώρηση για προαιρετική κρουαζιέρα και επιβίβαση (09.30) στον «Μικρό Κόσμο» για το γύρο του νησιού (με ελαφρύ γεύμα εν πλω). Πρώτη στάση στο Βαθύ, όπου φθάνουμε διασχίζοντας το εκπληκτικό φιόρδ. Ελεύθερος χρόνος για περιήγηση και για ένα ουζάκι με χταπόδι στα κάρβουνα. Συνεχίζουμε για το νησάκι της Πλάτης, γνωστή για τον ένα και μοναδικό κάτοικο της, το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου (προστάτη των σφουγγαράδων) και ασφαλώς τα κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά της. Χρόνος για μπάνιο ή για προσκύνημα στο εξωκλήσι του Αγίου. Επιστρέφοντας στο σκάφος, θα απολαύσουμε ένα ελαφρύ γεύμα με θέα το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου. Στη συνέχεια φθάνουμε στην Ψέριμο, δημοφιλή για τις παραλίες με την λευκή άμμο, τις ταβέρνες, τα τραπεζάκια των καφέ δίπλα στο κύμα, τον ιερό ναό της Παναγίας και το μεγάλο Πανηγύρι τον Δεκαπενταύγουστο με τα φουρνιστά αγριοκάτσικα και τους χορούς της τσαμπούνας και του βιολιού μέχρι το ξημέρωμα. Χρόνος για να γλεντήσουμε όλοι μαζί και επιστροφή αργά το βράδυ στην Κάλυμνο και το ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η Ημέρα (16/08): ΠΟΘΙΑ – ΤΕΛΕΝΔΟΣ – ΠΟΘΙΑ

Μετά το πρωινό μας θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για καφέ και περιήγηση στα πλακόστρωτα καλντερίμια και την αγορά. Σας προτείνουμε επισκέψεις σε αποθήκες σφουγγαριών, το Ναυτικό Μουσείο, τον Μητροπολιτικό Ναό του Σωτήρος Χριστού. Στη συνέχεια αναχώρηση για τις Μυρτιές, όπου θα πάρουμε τα παραδοσιακά ξύλινα πλοιάρια που θα μας μεταφέρουν στο παρθένο νησί της Τελένδου. Περίπατος στο γραφικό οικισμό και ελεύθερος χρόνος για μπάνιο, φρέσκα ψάρια και περιήγηση. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας και το βράδυ επιβίβαση στο πλοίο. Απόπλους (21.40) και διανυκτέρευση εν πλω.

5η Ημέρα (17/08): ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΑΘΗΝΑ (ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ)

Άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά (08.05) και επιβίβαση στο πούλμαν. Επιστροφή με τις καλύτερες αναμνήσεις.

 • Η σειρά των επισκέψεων ενδέχεται να τροποποιηθεί, με στόχο την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος.

Αναχώρηση:
Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020

5 Ημέρες

Τιμή συμμετοχής κατά άτομο σε τρίκλινο δωμάτιο: 290 €
Τιμή συμμετοχής κατά άτομο σε δίκλινο δωμάτιο: 310 €
Τιμή συμμετοχής σε μονόκλινο δωμάτιο: 355 €

Περιλαμβάνονται

 • Η μεταφορά των εκδρομέων με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν.
 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Πειραιάς – Κάλυμνος – Πειραιάς (οικονομική θέση).
 • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στην Κάλυμνο, στο ξενοδοχείο Olympic Hotel με πρωινό.
 • Εισιτήρια με τα παραδοσιακά ξύλινα πλοιάρια Κάλυμνος – Τέλενδος – Κάλυμνος.
 • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής και επαγγελματικής ευθύνης.
 • Αρχηγός, συνοδός της Εταιρείας μας.
 • Φόροι διαμονής (ειδικό τέλος διανυκτέρευσης).
 • Διόδια.
 • Φ.Π.Α.

Δεν Περιλαμβάνονται

 • Προαιρετική Κρουαζιέρα (Βαθύ – Πλάτη – Ψέριμος): 35,00€ κατά άτομο.
 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους κ.α.
 • Επιπλέον γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα κ.α.
 • Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Timothy’s Family
DREAMS GIVE WINGS TRAVEL
Γραφείο Γενικού Τουρισμού
Ελευθερίου Βενιζέλου 14,
Νέα Μάκρη – 19005
Τηλ: 22940 97576, 22940 92576
Fax: 22940 90327
E-mail: info@timothysfamily.com