Την επόμενη εβδομάδα οι ανακοινώσεις για lockdown και μετακίνηση από νομό σε νομό

Την επόμενη εβδομάδα οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης για το πως θα πορευτεί η χώρα μετά τις 7 Ιανουαρίου όταν και λήγει το lockdown. Αυτό τόνισε σε πρωινή εκπομπή στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Παράλληλα τόνισε σύντομα θα παρθεί η απόφαση και για τα σχολεία ενώ τόνισε ότι δεν έχει ξεκαθαριστεί αν θα ανοίξουν πρώτα τα δημοτικά σχολεία και μετά οι υπόλοιπες σχολικές βαθμίδες.

Σήμερα εκτός απρόοπτου θα συνεδριάσει η επιτροπή του υπουργείου Υγείας για την εξάπλωση του κορονοϊου, με τους επιστήμονες και τους λοιμωξιολόγους να παίρνουν την απόφαση για την πρόταση τους που θα καταθέσουν στην κυβέρνηση για το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Στο τραπέζι της επιτροπής θα βρεθεί το άνοιγμα των σχολείων με την ημερομηνία που θα συζητηθεί είναι αυτή της 11ης Ιανουαρίου 2020 και όχι αυτή της 8ης Ιανουαρίου. Στην συνεδρίαση της επιτροπής αναμένεται να συζητηθεί και το ενδεχόμενο του σταδιακού ανοίγματος των σχολείων με τα δημοτικά σε κάθε περίπτωση να ανοίγουν πρώτα.

Δείτε ακόμα:  Χαρδαλιάς: Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων μέτρων

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθούν και οι αποφάσεις τις κυβέρνησης για το lockdown και το πότε θα επιτραπεί η μετακίνηση από νομό σε νομό.

dikaiologitika.gr