Την Κυριακή η πρώτη συνάντηση για τον διαγωνισμός φωτογραφίας με θέμα: «Άγρια Φύση Ραφήνας – Πικερμίου»


Την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου, στο πάρκο Καραμανλή στη Ραφήνα, από τις 9:00 έως τις 11:00 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση για τον διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα: «Άγρια Φύση Ραφήνας – Πικερμίου» που διοργανώνει ο ΔΟΠΑΠ.

Το 1ο Σάββατο κάθε μήνα (Φεβρουάριος-Μάρτιος-Απρίλιος), θα γίνουν ενημερωτικές συναντήσεις σε διαφορετικά κάθε φορά σημεία του δήμου.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε παιδιά 5ης και 6ης Δημοτικού και Γυμνάσιου- Λυκείου.

Διάρκεια διαγωνισμού: 1/2/2017 – 1/5/2017

Κατηγορίες διαγωνισμού:

Πουλιά
Φυτά
Μικρόκοσμος
Τοπία (χερσαία και θαλάσσια)
Φύση + Άνθρωπος

Πληροφορίες: καθημερινά 8:30-14:00 στο τηλ. ‪22940 26073‬

Μετά τη λήξη του διαγωνισμού οι φωτογραφίες θα αξιολογηθούν από την κριτική μας επιτροπή και θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα στις 5/6/2017 σε εκδήλωση – έκθεση όλων των φωτογραφιών στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου μας (Αραφηνίδων Αλών & Έλλης Αλεξίου, Ραφήνα), συνδυάζοντας τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

Την ημέρα της έκθεσης θα μπορεί το κοινό που θα την επισκεφτεί να ψηφίζει ώστε το απόγευμα που θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα να υπάρχει ένας νικητής από κάθε κατηγορία από την κριτική μας επιτροπή, αλλά και ένας νικητής από την ψηφοφορία του κοινού.

Δείτε ακόμα:  Ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων του 2ου Γυμνασίου Αρτέμιδος, προς αποκατάσταση της αλήθειας

Όλοι οι συμμετέχοντες θα πάρουν αναμνηστικό συμμετοχής στον διαγωνισμό. Οι 6 μεγάλοι νικητές θα μοιραστούν πλούσια δώρα από περιοδικά φύσης. Οι δε φωτογραφίες τους θα δημοσιευθούν σε επόμενα τεύχη των εν λόγω περιοδικών με προβολή των φωτογραφιών τους επί 20ημέρου μετά το πέρας της εκδήλωσης.

Το πρώτο Σάββατο κάθε μήνα (Φεβρουάριος-Μάρτιος-Απρίλιος) θα γίνουν ενημερωτικές συναντήσεις σε διαφορετικά κάθε φορά σημεία του δήμου.

1η συνάντηση: 4/2 Πάρκο Καραμανλή 9:00-11:00
Συντονιστική επιτροπή: Λαζαρής Αντώνης-Σκαρέας Σπύρος

Όροι διαγωνισμού:

1. Ο κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να επιλέξει όσες κατηγορίες επιθυμεί να διαγωνιστεί. Το σύνολο των φωτογραφιών που μπορεί να στείλει είναι έως 5 ανεξάρτητα πόσες κατηγορίες θα επιλέξει. Αν για παράδειγμα επιλέξει 1 κατηγορία μπορεί να στείλει μέχρι 5 φωτογραφίες για αυτήν την κατηγορία. Αν επιλέξει 2 κατηγορίες για να διαγωνιστεί θα στείλει πχ μέχρι 3 για τη μία κατηγορία και μέχρι 2 για την άλλη. Αν τέλος επιλέξει και τις 5 κατηγορίες θα μπορεί να στείλει 1 φωτογραφία για κάθε κατηγορία.

Δείτε ακόμα:  Έτοιμος και ο φωτισμός του skate park στην Αρτέμιδα (φωτό)

2. Οι φωτογραφίες μπορούν να σταλούν μέχρι 1/5/2017 στο mail: rafinaphoto@gmail.com με τα στοιχεία του διαγωνιζόμενου: Όνομα, Επίθετο, Ηλικία, Σχολείο, Τηλέφωνο επικοινωνίας.

3. Προδιαγραφές φωτογραφιών:

Οι φωτογραφίες πρέπει να είναι σε μορφή jpg με ανάλυση 300 dpi και διάσταση 21χ29,7. Επιθυμητό είναι οι λήψεις φωτογραφιών να γίνονται με ψηφιακή κάμερα ώστε να επιτύχουμε την επιθυμητή ανάλυση. Θα πρέπει στο αρχείο που θα στείλετε να αναφέρεται η ημερομηνία της λήψης.

Η δε ονομασία του αρχείου θα πρέπει να αναφέρει το όνομα και την κατηγορία του διαγωνιζόμενου στα αγγλικά. Πχ. TOPIA_MARKOU_1.jpg ή FISI&ANTHROPOS_MARKOU_2.jpg.

Στον τίτλο του email να γράφετε το όνομα του φωτογράφου και η ημερομηνία γέννησης του.

4. Οι φωτογραφίες δεν πρέπει να περιέχουν είδη ζώων σε αιχμαλωσία ή δραπέτες από εκτροφή (π.χ. κότες, οικόσιτες πάπιες). Επίσης, απαγορεύονται οι φωτογραφίες από φωλιές πουλιών (εκτός χελιδονιών) ή με αυγά πουλιών, ή νεοσσούς.

Δείτε ακόμα:  Μια Ελληνίδα στο χαρέμι: H σκηνή που γυρίστηκε στην Αρτέμιδα - H Βλαχοπούλου της... έχωσε το κεφάλι στο νερό! (φωτό & βίντεο)

5. Οι φωτογραφίες δεν πρέπει να αφορούν φυτά σε κήπους, παρά μόνο φυτά σε φυσικό περιβάλλον.
– Επεξεργασίες όπως περικοπή (crop), κορεσμός, αντίθεση, οξύτητα και μείωση θορύβου γενικά επιτρέπονται στο βαθμό που δεν αλλοιώνουν την φυσική απεικόνιση της σκηνής. Ελαφρές χρωματικές αλλαγές είναι αποδεκτές, αντίθετα δραστικές χρωματικές αλλαγές που εσκεμμένα αλλάζουν τα αληθινά χρώματα της άγριας ζωής δεν επιτρέπονται π.χ. μια πασχαλίτσα πρέπει να είναι κόκκινη. Ονόματα των φωτογράφων ή Watermarks δεν επιτρέπονται στις φωτογραφίες

6. Κάθε φωτογραφία πρέπει να είναι πρωτότυπη δουλειά του φωτογράφου και να μην καταπατά τα πνευματικά δικαιώματα κάποιου άλλου (φωτογράφου, φορέα, οργανισμού, εταιρίας κ.λ.π)

7. Οι διοργανωτές δεν ευθύνονται για οποιαδήποτε καταπάτηση των πνευματικών δικαιωμάτων από τρίτους και για οποιαδήποτε άλλη προκύψει σαν αποτέλεσμα της δημοσίευσης των φωτογραφιών.

Με τιμή,

Γεώργιος Δουβίτσας
Πρόεδρος Δ.Ο.Π.Α.Π.

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ
Αραφηνίδων Αλών & Ελλης Αλεξίου 19009, Ραφήνα
☎: 22940 26073
Φαξ: 22940 26315
@: dopaprafina@yahoo.gr
FB: ΔΟΠΑΠ Δήμου Ραφήνας Πικερμίου
URL: www.dopap-rp.gr