Την τελευταία του πνοή άφησε γνωστός δημοσιογράφος

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 70 ετών, από ανακοπή καρδιάς, άφησε την Πέμπτη ο γνωστός δημοσιογράφος, Ευάγγελος Ευαγγελίδης.

H κηδεία θα τελεστεί το ερχόμενο Σάββατο 20 Ιανουαρίου από τον Ιερό Ναό Αγίας Θέκλας στον συνοικισμό Άγιοι Ανάργυροι Β’ στη Λάρνακα, στις 12 το μεσημέρι.

Ήταν επί σειρά ετών ανταποκριτής του ΡΙΚ στο τμήμα της επαρχίας Αμμοχώστου, το οποίο ελέγχει η Κυπριακή Δημοκρατία. Η κηδεία του εκλιπόντος θα τελεστεί το Σάββατο.

Ο Ευάγγελος Ευαγγελίδης γεννήθηκε στο Κόγκο (Ζαϊρ), φοίτησε στην Ανώτατη Εμπορική Σχολή της Αθήνας και ξεκίνησε την δημοσιογραφική του καριέρα στην εφημερίδα «Φως των Σπορ» στην ελληνική πρωτεύουσα. Εργάστηκε σε διάφορα μέσα μαζικής ενημέρωσης, μεταξύ των οποίων στον τηλεοπτικό σταθμό ΜEGA Κύπρου, ενώ τα τελευταία χρόνια εργαζόταν ως συνεργάτης του ΚΥΠΕ.

Ο εκλιπών ίδρυσε την πρώτη αθλητική εφημερίδα στην Κύπρο, την «Αθλητική Μάχη», ενώ με την έναρξη της ελεύθερης ραδιοφωνίας, ίδρυσε το 1987 «το Ράδιο Λάρνακα». Ήταν από τους πρώτους που εντάχθηκαν στην Εθνική Φρουρά ενώ υπηρέτησε ως έφεδρος αξιωματικός.

Το Δ.Σ. της Ένωσης Συντακτών Κύπρου εκφράζει τη βαθιά θλίψη του για το θάνατο του Ευάγγελου Ευαγγελίδη. «Ο συνάδελφος Ε. Ευαγγελίδης, μέλος της ΕΣΚ από το 1983 και φέρων τον αύξοντα αριθμό 132 στο μητρώο της Οργάνωσης, υπήρξε δραστήριος συνδικαλιστής, ευαίσθητος και μαχητικός για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τη δημοσιογραφική οικογένεια», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: Φιλελεύθερος Κύπρου

Διαβάστε επίσης