Τις επόμενες ημέρες η απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου για τον Κουφοντίνα

Η απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου για τον Δημήτρη Κουφοντίνα αναμένεται σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες να εκδοθεί τις επόμενες ημέρες. Μέχρι στιγμής δεν έχει πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας.

Η εισαγγελέας πρότεινε να απορριφθεί η αίτηση του Δημήτρη Κουφοντίνα ως «νόμω αβάσιμη» καθώς δεν έχει εκδοθεί δεύτερη απορριπτική απόφαση της ΚΕΜ. Παράλληλα, η εισαγγελική λειτουργός προτείνει να απορριφθεί το αίτημα του κρατούμενου με το σκεπτικό ότι έπρεπε να εισαχθεί προς εκδίκαση στα διοικητικά δικαστήρια.

Την ίδια ώρα με κοινή τους δήλωση οι προσωπικοί ιατροί του Δημήτρη Κουφοντίνα, Θεόδωρος Ζδούκος (Γενικός Ιατρός, Διευθυντής ΕΣΥ) και Κατερίνα Ντουζέπη, (Αναισθησιολόγος-Εντατικολόγος, Επιμελήτρια Α ΕΣΥ) καταγγέλλουν τον διοικητική του νοσοκομείου Λαμίας για «παρελκυστική τακτική» λέγοντας πως δεν τους επιτράπηκε η επίσκεψη στον πολυισοβίτη κρατούμενο.

Αναλυτικά η δήλωση τους έχει ως εξής:

«Η κατάσταση υγείας του απεργού πείνας και δίψας Δημήτρη Κουφοντίνα είναι εξαιρετικά κρίσιμη, αφού εμφάνισε οξεία νεφρική ανεπάρκεια και υπάρχει κίνδυνος να πέσει σε κώμα ή να επέλθει αιφνίδιος θάνατος.

Δείτε ακόμα:  Κορονοϊός: Δεν θα γίνει εμβολιασμός με Johnson & Johnson - Τέλος Ιουνίου θα έχουν εμβολιαστεί οι σαραντάρηδες

Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης, ως γιατροί της προσωπικής επιλογής του Δ. Κουφοντίνα, που τον έχουμε κατ’ επανάληψη επισκεφτεί και στη Φυλακή Δομοκού, και στην Παθολογική Κλινική και στη ΜΕΘ, ζητήσαμε από τη διοίκηση του Γ.Ν. Λαμίας να μεταβούμε στο νοσοκομείο. Με το αίτημά μας είναι σύμφωνοι και οι συνάδελφοι της ΜΕΘ του Γ.Ν. Λαμίας.

Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειές μας να εξασφαλίσουμε τη σχετική άδεια, αυτό δεν έχει καταστεί δυνατό.

Χθες, ο διοικητής του νοσοκομείου Ανδρέας Κολοκυθάς, προφανώς καθ’ υπαγόρευση της κυβέρνησης, αρνήθηκε -με πρόσχημα τα μέτρα προστασίας για την COVID 19- να μας στείλει τις βεβαιώσεις μετακίνησης.

Σήμερα, δεν απαντάει στις κλήσεις μας στο προσωπικό του τηλέφωνο, στο γραφείο του και στα e-mail. Tη μοναδική φορά που καταφέραμε να σηκώσει το τηλέφωνο, προφασίστηκε κλήση από την ΥΠΕ δηλώνοντας ότι θα μας ενημερώσει αργότερα, πράγμα που δεν έγινε.

Δείτε ακόμα:  ΕΦΕΤ: Ανακαλείται νοθευμένο μέλι

Καλούμε το Υπουργείο Υγείας και τον διοικητή του Γ.Ν. Λαμίας να σταματήσουν την παρελκυστική τακτική και να επιτρέψουν την επίσκεψή μας στον Δ. Κουφοντίνα, αποστέλλοντας τις βεβαιώσεις μετακίνησης».

Νωρίτερα η συνήγορος του Δημήτρη Κουφοντίνα, Ιωάννα Κούρτοβικ είχε δηλώσει ότι ο πελάτης της συναίνεσε να του χορηγηθεί ορός ενυδάτωσης.

Σε κρίσιμη κατάσταση σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν

Ανακοίνωση για την πορεία της υγείας του Δημήτρη Κουφοντίνα ο οποίος διανύει την 57η ημέρα απεργίας πείνας εξέδωσε το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο Κουφοντίνας παρουσίασε οξεία νεφρική ανεπάρκεια και κατά εισαγγελική παραγγελία του έγινε ανάνηψη για την υποστήριξη των ζωτικών του λειτουργιών, καθώς και σε κάθε δυνατή προσπάθεια για την διασφάλιση της υγείας του, όπως προτάσσει η ιατρική δεοντολογία και η σχετική νομοθεσία.

Δείτε ακόμα:  Φορολογικές δηλώσεις 2021: Μετά το Πάσχα αναμένεται να ανοίξει το Taxisnet

Όλη η ανακοίνωση: «Ενημερώνουμε ότι ο ασθενής του νοσοκομείου μας, Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος νοσηλεύεται για 18η ημέρα στην ΜΕΘ, σήμερα 05 Μαρτίου 2021 εμφάνισε οξεία νεφρική ανεπάρκεια συνεπεία της παρατεταμένης άρνησης λήψης τροφής και υγρών. Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της ΜΕΘ, δεδομένης της επίμονης άρνησης του ασθενούς να σιτιστεί και να λάβει υγρά, τηρώντας απόλυτα την κείμενη νομοθεσία και σε εκτέλεση εισαγγελικής παραγγελίας, προέβη άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες ανάνηψης για την υποστήριξη των ζωτικών του λειτουργιών, καθώς και σε κάθε δυνατή προσπάθεια για την διασφάλιση της υγείας του, όπως προτάσσει η ιατρική δεοντολογία και η σχετική νομοθεσία. Αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, συνεχίζει να παρέχει τις υπηρεσίες του, πάντοτε σύμφωνα με τον κώδικα ιατρικής δεοντολογίας».

newsit.gr