Το 10χρονο κορίτσι που επιβίωσε σε χιονοθύελλα χάρη στη ζεστασιά ενός αδέσποτου σκύλου

Μια απίστευτη ιστορία διαδραματίστηκε στη Ρωσία. Ένα 10χρονο κορίτσι χάθηκε στη διάρκεια χιονοθύελλας αλλά σχεδόν ως εκ θαύματος εντοπίστηκε ζωντανό την επόμενη μέρα, μετά από 18 ώρες στην παγωνιά και το σκοτάδι. Σωτήρας του είχε γίνει ένας αδέσποτος σκύλος, που το βοήθησε να παραμείνει ζεστό.

Το κορίτσι (που οι αστυνομικές αρχές κράτησαν την ανωνυμία του) εξαφανίστηκε από το σχολείο του στην περιοχή Uglegorsk και παγιδεύτηκε στην κακοκαιρία. Κατάφερε όμως να βρει ένα μακρύτριχο αδέσποτο σκυλί, το οποίο αγκάλιασε για να παραμείνει ζεστό κάτω από ακραίες καιρικές συνθήκες, αφού η χιονοθύελλα προκάλεσε χαμηλή ορατότητα και είχε ως αποτέλεσμα το χιόνι να φτάσει τα 70 εκατοστά.

Η 10χρονη εντοπίστηκε μετά τη μαρτυρία ενός περαστικού, που θυμήθηκε ότι είχε δει ένα κορίτσι να παίζει με ένα σκυλί κοντά σε ένα καταφύγιο. Εκεί ακριβώς βρέθηκε από την αστυνομία, αγκαλιά με το μαλλιαρό τετράποδο.

«Το γεγονός ότι επέζησε με αυτό τον καιρό ήταν πραγματικά ένα θαύμα» σχολίασε στη ρωσική εφημερίδα Komsomolskaya Pravda ένας από τους εθελοντές που συμμετείχαν στην αποστολή εντοπισμού του κοριτσιού, ο Anatoly Ivanov. «Την ψάχναμε όλη νύχτα, τα πάντα είχαν σκεπαστεί από το χιόνι και τα χέρια μας, παρόλο που φορούσαμε γάντια, ήταν τόσο παγωμένα, που δεν μπορούσαμε ούτε καν να τεντώσουμε τα δάχτυλά μας. Μέχρι το πρωί, είχαμε αρχίσει να πιστεύουμε ότι δεν θα τη βρίσκαμε ζωντανή».

Η διασωθείσα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και, αφού της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, επέστρεψε στο σπίτι της. Ας ελπίσουμε μόνο η οικογένειά της να δείξει την ευγνωμοσύνη της στον τετράποδο σωτήρα της, υιοθετώντας τον και σώζοντάς τον, με τη σειρά της, από τη ζωή στο δρόμο.

marieclaire.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.