Το αχτύπητο δίδυμο της κυβέρνησης… ξαναχτύπησε: Ο Πέτσας συγκρίνει νεκρούς κι ο Άδωνις ονειρεύεται τουρίστες

Την ώρα που οι απλοί άνθρωποι νιώθουν στο πετσί τους τον βραχνά της πανδημίας και αγωνιούν για το πώς θα τα φέρουν βόλτα την επομένη που πλησιάζει απειλητικά, ορισμένοι στην κυβέρνηση επιμένουν σε μακάβριους τόνους να μας προϊδεάζουν ότι τα χειρότερα δεν ήρθαν ακόμα.

Είχε προηγηθεί βέβαια την περασμένη εβδομάδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επιβεβαίωσε έμμεσα σχετικό δημοσίευμα του «ηλεκτρονικού υποκόσμου» -έτσι αποκάλεσε ο πρωθυπουργός το vima.gr του Μαρινάκη- για ασθενείς που πεθαίνουν, με «δαρβινικού» τύπου επιλογές εκτός ΜΕΘ. Και βεβαίως, είχαμε ακούσει όλοι τον «εθνικό Σωτήρη» (Τσιόδρα) να μας καθησυχάζει ότι η κυβέρνηση μεριμνά ώστε να αποδράμουμε «εν τόπω χλοερώ και αναψύξεως», με τις καλύτερες δυνατές και ανώδυνες συνθήκες!

Συνεχίζοντας αυτό το μακάβριο βαλς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μόνο που δεν πανηγύρισε, επειδή κατά τον ίδιον η χώρα μας, στο επίπεδο των νεκρών, «εξακολουθεί να είναι πολύ καλύτερα από πολλές άλλες χώρες». Για παράδειγμα, είπε, μιλώντας στο Open TV και αφού προκαταβολικά δήλωσε τη στενοχώρια του, ότι «η Ελλάδα έχει συνολικά 749 νεκρούς, ενώ το Βέλγιο έχει περίπου 17 φορές περισσότερους -πάνω από 12.000- και η Πορτογαλία 4 φορές περισσότερους. Πρόκειται για χώρες που είναι ίδιου μεγέθους». Συνεπώς, χάρη στις άοκνες κυβερνητικές προσπάθειες, πεθαίνουμε καλύτερα από όλους!

Σε μια… βαρυσήμαντη αποκάλυψη εξάλλου, ο Σ. Πέτσας ανέφερε: «την ημέρα που έγινε η εισήγηση για την κήρυξη καθολικού lockdown, ο πρωθυπουργός πήρε τη σχετική απόφαση. Έχει μεγάλη σημασία η ταχύτητα στη λήψη τέτοιου είδους αποφάσεων» είπε, ξεχνώντας όσα ο ίδιος έλεγε μια ημέρα νωρίτερα. Εξέφρασε επίσης την αισιοδοξία του ότι «αν -εκτός από την κυβέρνηση- τηρήσουμε όλοι τα μέτρα, οι τρεις εβδομάδες θα επαρκούν». Προανήγγειλε δε πανηγυρικά ότι «τέλος του έτους, αρχές του επόμενου θα υπάρξουν τα πρώτα εμβόλια και για τη χώρα μας».

Δείτε ακόμα:  «Aκόμα και τα ισόβια δεν αρκούν...» - Συγκλονίζει ο αδερφός του εφοριακού που σκοτώθηκε με τσεκούρι

Σε μια προσπάθεια να ελαφρύνει κάπως το βαρύ κλίμα, ο υπουργός άνευ σημαντικών αρμοδιοτήτων Άδωνις Γεωργιάδης σχολίαζε την πρώτη ημέρα επιβολής της καραντίνας ότι «η Ελλάδα παραμένει στις 3 ασφαλέστερες ευρωπαϊκές χώρες για ταξίδια». Ονειρεύεται τουρίστες από χώρες όπου ο ιός θερίζει…

newsbreak.gr