Το Ε.Ε.Α. στα καταστήματα των Δήμων Παιανίας και Κρωπίας (φωτό & βίντεο)

Τις τοπικές αγορές των Δήμων Παιανίας και Κορωπίου επισκέφθηκε την Πέμπτη 15 Απριλίου 2021 αντιπροσωπεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου.

Στο πλαίσιο της δράσης του Επιμελητηρίου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, διανεμήθηκαν –συμβολικά- στα καταστήματα των περιοχών μάσκες, αντισηπτικά και ενημερωτικά φυλλάδια, σε μία κίνηση στήριξης των τοπικών αγορών και ευαισθητοποίησης για την τήρηση των μέτρων προκειμένου και η δημόσια υγεία να προφυλαχθεί και τα μαγαζιά να παραμείνουν ανοιχτά.

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου υπογράμμισε ότι το Επιμελητήριο θα συνεχίσει τις δράσεις και τις παρεμβάσεις του ώστε οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις να παραμείνουν ζωντανές. Αναφέρθηκε ενδεικτικά στο πρόσφατο αίτημα του Επιμελητηρίου προς τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδης για την κατάργηση των ραντεβού στο λιανεμπόριο, το οποίο φαίνεται ότι θα υλοποιηθεί σύντομα, σε συνδυασμό με τα self test.

Δήμος Παιανίας

Στις 10 το πρωί της Πέμπτης 15 Απριλίου 2021 ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου και ο Αντιπρόεδρος κ. Νίκος Γρέντζελος, παρουσία του Δημάρχου Παιανίας κ. Ισίδωρου Μάδη, βρέθηκαν στην τοπική αγορά. Το «παρών» έδωσαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Γιώργος Δάβαρης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών Εμπόρων και Βιοτεχνών Παιανίας & Γλυκών Νερών κ. Παναγιώτης Σερμπενιάδης και ο Ταμίας της Ένωσης κ. Μιχάλης Πέτρου.

Δείτε ακόμα:  Ραφήνα: Διανομή τροφίμων του προγράμματος ΤΕΒΑ τη Δευτέρα στο πάρκινγκ της Χρ. Μάντικα

Μοιράζοντας –συμβολικά- υγειονομικό και ενημερωτικό υλικό, οι εκπρόσωποι του Ε.Ε.Α. και του Δήμου συνομίλησαν με καταστηματάρχες και εργαζόμενους για την κίνηση στην αγορά τις πρώτες 10 ημέρες επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου.

Η πλειονότητα έκανε λόγο για υποτονική κίνηση, με τους καταναλωτές, όπως ανέφεραν, να είναι συγκρατημένοι λόγω των αυξημένων κρουσμάτων αλλά και των περιορισμένων οικονομικών τους δυνατοτήτων, ενώ επισήμαναν ακόμη ότι η διαδικασία των ραντεβού μπερδεύει και αποτρέπει τους πολίτες από αγορές.

Σε δήλωσή του στην κάμερα του eea.gr ο Δήμαρχος Παιανίας, κ. Ισίδωρος Μάδης, ανέφερε:

“Επισκεφθήκαμε σήμερα μαζί με τον Πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου τις επιχειρήσεις του Δήμου Παιανίας προκειμένου μέσα από την παρουσία μας να τους διαβεβαιώσουμε για τις προσπάθειες που γίνονται σε σχέση με τη στήριξη της τοπικής αγοράς. Ο Πρόεδρος επισήμανε γενικότερα την από εδώ και μπρος πορεία και είμαστε πεπεισμένοι ότι η παρουσία του Προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου καθώς και του τοπικού συλλόγου επαγγελματιών και επιτηδευματιών, με την αρωγή και τη συμπαράσταση του Δήμου, θα είναι τα κυρίαρχα συστατικά προκειμένου να μπορέσουμε να κρατήσουμε την αγορά μας όρθια, δυνατή και ενισχυμένη”.

Δείτε ακόμα:  Μαραθώνας: Εγκαινιάζεται το Σάββατο το στολίδι του Γραμματικού!

Δήμος Κρωπίας

Αμέσως μετά, στις 12 το μεσημέρι, ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Ε.Ε.Α. επισκέφθηκαν την τοπική αγορά του Δήμου Κορωπίου, μαζί με τον Δήμαρχο κ. Δημήτρη Κιούση.

Παρέστησαν, ακόμη, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Νικόλαος Γιαννάκος, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος κ. Θεόδωρος Γρίβας, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΚ & Δημοτικού Συμβούλου κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντάρας, ο Επιστημονικός Συνεργάτης του Δημάρχου κ. Χρήστος Χριστοδούλου αλλά και μέλη της Ένωσης Επαγγελματιών Εμπόρων και Βιοτεχνών Κρωπίας.

Οι εκπρόσωποι του Ε.Ε.Α. και του Δήμου είχαν την ευκαιρία, στη διάρκεια της διανομής του υγειονομικού και ενημερωτικού υλικού, να συζητήσουν με τους καταστηματάρχες και τους εργαζόμενους για την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά, με κυρίαρχο ζητούμενο όλων να παραμείνουν ανοιχτά τα μαγαζιά, για να μπορέσουν οι επαγγελματίες να δώσουν τη μάχη της επιβίωσης.

Μιλώντας στην κάμερα του eea.gr ο Δήμαρχος Κρωπίας, κ. Δημήτρης Κιούσης, δήλωσε:

“Σήμερα νιώθουμε πραγματικά χαρά γιατί επισκέφθηκε την πόλη μας το Επαγγελματικό Επιμελητήριο με τον Πρόεδρο κ. Χατζηθεοδοσίου και τον Αντιπρόεδρό του, μαζί με όλη αυτή την ομάδα, που θέλουν να στηρίξουν το Δήμο μας και τους επαγγελματίες του. Με μεγάλη χαρά ήρθαμε εδώ στην κεντρική πλατεία και ξεκινάει μία περιοδεία για την ενημέρωση τόσο των επαγγελματιών της περιοχής όσο και του κοινού. Είναι για τις ασφαλείς αγορές μας, για να παραμείνουν τα καταστήματα ανοιχτά και ένα μήνυμα προς τους καταναλωτές- συμπολίτες μας ότι πρέπει να ψωνίζουν από την τοπική αγορά για να την κρατήσουμε όρθια. Όλοι μας πρέπει να κάνουμε μία προσπάθεια, εναρμονισμένοι με τα μέτρα που έχουν καθοριστεί από την Πολιτεία, για να διατηρήσουμε τις επαγγελματικές αυτές δραστηριότητες ανοιχτές το επόμενο διάστημα μέχρι να ολοκληρωθεί και ο εμβολιασμός, πιστεύουμε μέχρι το καλοκαίρι, το πολύ μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Ευχαριστούμε πάρα πολύ κύριε Χατζηθεοδοσίου. Είναι τιμή που έρχεστε στον Δήμο μας και προσφέρετε όλες αυτές τις υπηρεσίες προς τους επαγγελματίες δωρεάν. Πραγματικά, όσοι μπουν στο site του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου θα δουν ότι παρέχονται όλες αυτές οι συμβουλές, νομικές, φοροτεχνικές ακόμη και για τη δημιουργία e-shop, δωρεάν και αυτό πρέπει να το φροντίσουν όλοι οι επαγγελματίες της περιοχής μας”.

 

Δείτε ακόμα:  Ραφήνα: Η αποκατάσταση μιας υποχρέωσης στην Αγία Τριάδα (φωτό)