Το Ευρωπαϊκό Μουσείο Άρτου στο Μουσείο Τέχνης Μεταξιού στο Σουφλί και το Λαογραφικό Μουσείο Νέας Βύσσας στο νομό Έβρου

Το Μουσείο Τέχνης Μεταξιού στο Σουφλί και το Λαογραφικό Μουσείο Νέας Βύσσας στο νομό Έβρου επισκέφτηκαν τα στελέχη του Ευρωπαϊκού Μουσείου Άρτου την εβδομάδα που πέρασε.

Το μουσείο τέχνης μεταξιού στο Σουφλί στεγάζεται σε ένα ανακαινισμένο κτίριο, όπου ο επισκέπτης του μπορεί να πάρει μια γεύση των σταδίων παραγωγής του μεταξιού μέσα από τα μηχανήματα που δουλεύουν, όπως αναπήνιση και επεξεργασία του νήματος μέχρι την ύφανση ενώ παράλληλα θαυμάζει ζωντανά, την εκτροφή των περίφημων μεταξοσκωλήκων.

Δείτε ακόμα:  Η απαγόρευση κυκλοφορίας ανατρέπει το ωράριο των σούπερ μάρκετ τα Σαββατοκύριακα

Τα εκθέματα συμπληρώνονται με video που προβάλλουν όλα τα στάδια, από την εκτροφή του μεταξοσκώληκα μέχρι το τελικό προϊόν.

Την ειδική και άκρως ενδιαφέρουσα αυτή ξενάγηση προσέφερε ο ιδιοκτήτης της περίφημης ιστορικής Μεταξουργίας του Σουφλίου κ. Τσιακίρης, πλαισιωμένος από τους ειδικούς συνεργάτες του.

Το λαογραφικό μουσείο Νέας Βύσσας στεγάζεται προσωρινά στο κλειστό δημοτικό σχολείο, ενώ την επιμέλειά του έχει αναλάβει ο πολιτιστικός σύλλογος Νέας Βύσσας «Στέφανος Καραθεοδωρής». Πρόκειται για έναν από τους πιο δραστήριους συλλόγους του νομού Έβρου ενώ το μουσείο με τα πλούσια εκθέματά του παρουσίασε άριστα, το μέλος του ΔΣ κα Κατερίνα Καζακίδου, η οποία ενημέρωσε τα στελέχη του ευρωπαϊκού μουσείου άρτου για τα έθιμα των άρτων στην ακριτική αυτή περιοχή, ειδικά αυτά που αφορούν το γάμο.

Δείτε ακόμα:  Τι μέτρα πρότεινε ο Σωτήρης Τσιόδρας - Γιατί σιώπησε

Πηγή: dimotisnews.gr