Το irafina.gr στην Επίδαυρο! Παρακολουθήσαμε τον “Ορέστη” με τον Άρη Σερβετάλη

Το irafina.gr, έφτασε έως και την Αργολίδα, για την πρεμιέρα του «Ορέστη» στο Φεστιβάλ Αθηνών θεάτρου Επιδαύρου.

Η αρχαία τραγωδία του Ευριπίδη, σε μετάφραση Γιώργου Χειμωνά, και σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, που θα παίζει στην Επίδαυρο έως και στις 18 του Ιουλίου, μάγεψε τα πλήθη με την ερμηνεία των πρωταγωνιστών: Άρη Σερβετάλη ως Ορέστη, Μαίρη Μηνά ως Ηλέκτρα, Πάνο Βλάχο ως Μενέλαο, Γιώργο Ψυχογιό ως Τυνδάρεω, Αιμιλιανό Σταματάκη ως Πυλάδη, Νικολέτα Κοτσαηλίδου ως Ωραία Ελένη και Ζερόμ Καλουτά ως Φρύγα.

Σημείωση: Αν και στην τραγωδία, ο Μενέλαος είναι μεγαλύτερος ηλικιακά από τον Ορέστη, στο έργο του Κακλέα, αυτό δεν παρατηρείται. Ο Σερβετάλης ο οποίος είναι κατά 9 χρόνια μεγαλύτερος από τον Πάνο Βλάχο, έπαιξε τον ανιψιό του Μενέλαου, ενώ ο Βλάχος τον Μενέλαο. Ωστόσο αυτό δεν είναι τίποτα άλλο, από μια απλή παρατήρηση, η οποία καλύφθηκε με τις απίστευτες υποκριτικές επιδόσεις τους.

Ωστόσο δεν ήταν οι μόνοι που αναδύθηκαν πάνω στην σκηνή. Και οι συμμετοχές των: Κατερίνα Ζαφειροπούλου, Άλκηστις Ζιρώ, Νίκη Λάμη, Ιωάννα Λέκκα, Δανάη Μουτσοπούλου, Ματίνα Περγιουδάκη, Ελίζα Σκολίδη, Αναστασία Στυλιανίδη, και Ηλέκτρα Φραγκιαδάκη βοήθησαν κατά παρά πολύ στην ροή του έργου, με τις υποκριτικές τους ικανότητες.

Όσον αφορά την υπόθεση, το έργο εκτυλίσσεται γύρω από τον Ορέστη και την Ηλέκτρα. Ο Ορέστης, ο οποίος είχε σκοτώσει την Κλυταιμνήστρα και τον Αίγισθο, ανέμενε την ποινή των Αργιών, με τον Χορό να δίνει την τελική λύση της τραγωδίας.

Γράφει ο Αντώνης Κυράννας

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.