Το κρίσιμο 2ωρο «τετ α τετ» της Ανακρίτριας με τη σύζυγο Λύτρα στον Γέρακα – Ζήτησε περιπολικό για την ασφάλεια της!

Για δύο ώρες παρέμεινε η Ανακρίτρια στο σπίτι της 37χρονης δικηγόρου, η οποία έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από το σύζυγό της Απόστολο Λύτρα.

Η Ανακρίτρια κατάφερε να «ξεκλειδώσει» το θύμα ενδοοικογενειακής βίας και έτσι να ξεδιπλώσει το κουβάρι της έρευνας. Ελήφθησαν υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ευαίσθητης αυτής υπόθεσης και έτσι προκρίθηκε η λύση να δοθεί η κατάθεση σε έναν χώρο οικείο στο θύμα. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η Ανακρίτρια πέρασε την πόρτα του σπιτιού της 37χρονης στο Γέρακα περίπου στις 21.00, βράδυ Κυριακής, και αποχώρησε περίπου στις 23.00.

Οι δύο αυτές ώρες ήταν καθοριστικές. Η δικηγόρος κατάφερε να σπάσει τη σιωπή της και μάλιστα να αποτυπώσει όλα όσα είχε βιώσει σε επίσημη αναφορά. Στην προανακριτική κατάθεση που είχε δώσει στην Αστυνομία είχε αναφέρει -λόγω φόβου- ότι ο τραυματισμός της ήταν αποτέλεσμα ατυχήματος.

Κατά την παρουσία της Ανακρίτριας στο σπίτι της η 37χρονη ήταν ακόμα εμφανώς φοβισμένη. Ενδεικτικό είναι ότι ζήτησε από την Αστυνομία να μεταβεί στην οικία περιπολικό για την προστασία της, παρότι ο σύζυγός της ήταν κρατούμενος στο Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας. Εκτιμάται ότι φοβήθηκε ότι μπορεί να αφεθεί ελεύθερος και να επιστρέψει στο σπίτι. Η Ανακρίτρια ενημερώθηκε για το αίτημα για παρουσία περιπολικού στη μεζονέτα του Γέρακα και έδωσε εντολή να παραμείνει εκεί για όλο το βράδυ.

Στο σπίτι αυτό ένα 24ωρο νωρίτερα η δικηγόρος είχε ζήσει τον εφιάλτη, όπως περιέγραψε στην κατάθεσή της: «Με οδήγησε στο σπίτι. Εγώ όταν μπήκα μέσα με όσες δυνάμεις που είχα γιατί ζαλιζόμουν πολύ και ήμουν πολύ χτυπημένη του είπα ότι πάω να πλυθώ. Όταν ανέβηκα στο δωμάτιο προκειμένου να πάρω το κουμπί πανικού που είναι συνδεδεμένο με τον συναγερμό και χτυπάει κατευθείαν στην αστυνομία με πρόλαβε και το πήρε αυτός και συνέχιζε να κρατάει το κινητό μου. Ζαλιζόμουν πολύ και αιμορραγούσα πολύ από τη μύτη. Μου είπε να πλυθώ και να αλλάξω ρούχα και εγώ τον παρακαλούσα να με πάει σε ένα νοσοκομείο».

«Μη φοβάσαι από εδώ και πέρα»

Σύμφωνα με πληροφορίες του iEidiseis, η 37χρονη ήρθε χθες σε επαφή με τους αστυνομικούς που χειρίστηκαν την υπόθεσή της, καθώς εκκρεμεί η εγκατάσταση panic button στο κινητό της τηλέφωνο. Άλλωστε από την πρώτη στιγμή το θύμα ήταν θετικό στη χρήση του συγκεκριμένου μέτρου για την προστασία της. Στο τηλεφώνημα αυτό οι αστυνομικοί της εξήγησαν ότι δεν χρειάζεται να φοβάται τίποτα από εδώ και πέρα και ότι μπορεί ανά πάσα στιγμή να τους καλέσει. Παράλληλα, είναι θέμα χρόνου να μεταβεί στο Αστυνομικό Τμήμα για την ολοκλήρωση της διαδικασίας της εγκατάστασης της εφαρμογής έκτακτης ανάγκης.

Σημειώνεται ότι κατά τις πρώτες ώρες, όταν η δικηγόρος ήταν άσχημα χτυπημένη και φοβόταν να αποκαλύψει τον άγριο ξυλοδαρμό της -λόγω της παρουσίας του συζύγου της στο νοσοκομείο- βρήκε έναν έμμεσο τρόπο για να καταλάβουν οι αστυνομικοί ότι έχει πέσει θύμα ενδοοικογενειακής βίας, αναφέροντας ότι επιθυμεί panic button: «Ο αστυνομικός επέμενε ότι έπρεπε να δώσω κατάθεση εκείνη την στιγμή. Του είπα να γράψει ότι έπεσα από τις σκάλες και να μου δώσουν κουμπί πανικού έτσι ώστε οι αστυνομικοί να αντιληφθούν τι είχε συμβεί και όχι ο άνδρας μου».

Θα πάει να πάρει τα πράγματά του

Ο Απόστολος Λύτρας απαγορεύεται πλέον να πάει στο σπίτι όπου ζούσε με τη σύζυγό του στον Γέρακα. Και αυτό διότι του επιβλήθηκε χθες ο περιοριστικός όρος να μην πλησιάζει την 37χρονη στα 200 μέτρα. Αρμόδιες πηγές σημειώνουν ωστόσο ότι θα γίνει μία «ελεγχόμενη εξαίρεση», προκειμένου να πάει να πάρει τα προσωπικά του αντικείμενα. Αυτό θα γίνει κατόπιν εντολής του Εισαγγελέα και απαραιτήτως παρουσία της Αστυνομίας, ενώ η σύζυγός και θύμα ενδοοικογενειακής βίας θα απουσιάζει.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.