Το νέο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές 16 και 23 Μαΐου

Τη δυνατότητα να λειτουργήσουν έχουν τα καταστήματα τις Κυριακές 16 και 23 Μαΐου, βάσει κυβερνητικής ΚΥΑ, παρά τις αντιδράσεις των σωματείων του κλάδου του εμπορίου. Ποιο το ωράριο λειτουργίας για μαγαζιά και υπηρεσίες.

Τη δυνατότητα να λειτουργήσουν την Κυριακή 16 και την Κυριακή 23 Μαΐου, και μάλιστα με διευρυμένο ωράριο, έχουν τα καταστήματα σύμφωνα με σχετική πρόβλεψη της Κοινής Υπουργικής Απόφαση (ΚΥΑ) για τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσια υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού, που ισχύσουν από σήμερα 14 έως και τη Δευτέρα 24 Μαΐου και ώρα 6:00.

Ειδικότερα, η απόφαση αφορά:

τα καταστήματα τροφίμων (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία , ζαχαροπλαστεία),
τα φαρμακεία,
τα βενζινάδικα,
τα καθαριστήρια,
τα pet shop
και τα καταστήματα καπνικών και ατμιστικών προϊόντων,

Δείτε ακόμα:  Self test για μαθητές – εκπαιδευτικούς: Από Δευτέρα διανομή τριών kit από τα φαρμακεία

Το ωράριο είναι διευρυμένο από τις 7 μέχρι τις 22:30 – με εξαίρεση την παράδοση delivery που ισχύει μέχρι τη 1 τη νύχτα και τα φαρμακεία και τα πρατήρια που λειτουργούν με βάση τις ειδικές κατά περίπτωση διατάξεις.

Για τα λιανεμπορικά καταστήματα, συμπεριλαμβανομένων των πολυκαταστημάτων (mall), των εκπτωτικών χωριών, των καταστημάτων εντός καταστήματος, τις υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής και τα κομμωτήρια, επίσης επιτρέπεται η λειτουργία τους τις επόμενες δύο Κυριακές.

Το ωράριο είναι διευρυμένο από τις 7 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ.

Δείτε ακόμα:  Στο Φως νέα στοιχεία για το θανατηφόρο τροχαίο με δύο νεαρούς και το απορριμματοφόρο (φωτό & βίντεο)

Σημειώνεται πως ο σχεδιασμός για το άνοιγμα των καταστημάτων την προσεχή Κυριακή (16/5) προσκρούει στις αντιδράσεις των ΕΚΑ, που προκήρυξε 24ωρη απεργία για την ίδια μέρα, και της ΟΙΥΕ, η οποία κάλεσε σε κινητοποιήσεις το σύνολο των σωματείων – μελών της, με τα συνδικάτα να στέλνουν το μύνημα πως «η Κυριακή είναι αργία».

ieidiseis.gr