Το πρωί εμβόλιο, το βράδυ… κορονοπάρτι – Σε αυξημένη επιτήρηση η Πάρος (βίντεο)

Αναζωπυρώνονται οι συζητήσεις για πιθανή επιβολή έκτακτων μέτρων στην Πάρο, σε μια προσπάθεια αναχαίτισης της μετάδοσης του ιού.

Στα σχέδια τις κυβέρνησης βρίσκεται, εξάλλου, η εφαρμογή τοπικών lockdown σε περίπτωση απότομης αύξησης του ιικού φορτίου.

Μετά τη Μυκονο, στην οποία επιβλήθηκε καθεστώς ενισχυμένων μέτρων, η προσοχή των υγειονομικών στρέφεται και σε αλλά νησιά, μεταξύ των οποίων και η Πάρος, όπου τα κρούσματα έχουν «σκαρφαλώσει» σε διψήφιο αριθμό ενώ το νησί έχει μπει σε «πορτοκαλί» επίπεδο αυξημένης επιτήρησης.

Δείτε ακόμα:  Η ΕΥΔΑΠ στην Ημερίδα του Υπερταμείου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη

Τα κορονοπάρτι, ωστόσο, συνεχίζονται μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, σε νυχτερινά κέντρα διασκέδασης .

Σε βίντεο, που κυκλοφορεί από το protothema.gr, αποτυπώνεται το σκηνικό συνωστισμού. Επικρατεί, όπως φαίνεται, το αδιαχώρητο, με τις αποστάσεις να μην υφίστανται.

Ο ένας χορεύει πάνω στον άλλον, χωρίς μάσκα, σαν να μην υπάρχει φόβος για μόλυνση από COVID-19.

Εάν, ωστόσο, επιβληθεί τοπικό lockdown στο νησί θα υπάρξουν περιορισμοί στη νυχτερινή μετακίνηση, σιωπητήριο στη μουσική, ακύρωση εκδηλώσεων και μάσκες σε όλους τους χώρους.

Δείτε ακόμα:  «Έφυγε» από ανακοπή καρδιάς σε ηλικία μόλις 57 ετών γνωστός επιχειρηματίας - Τι καταγγέλλουν συνάδελφοι του

Το αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο στο, δημοφιλές για τη νυχτερινή διασκέδαση, νησί της Πάρου οδηγεί πολλούς να συρρέουν έξω από υγειονομικά κέντρα να εμβολιαστούν.

Το σκηνικό φαίνεται να διαμορφώνεται ως εξής: το πρωί με εμβόλια για θωράκιση απέναντι στη λοίμωξη και το βράδυ σε ξέφρενο ρυθμό που θυμίζει προ-πανδημίας εποχή.

Μεγάλη ήταν, την ίδια ώρα, η ταλαιπωρία για έξι 18χρονους, στην Πάρο, που βγήκαν θετικοί στον κορονοϊό, ωστόσο δεν μπορούσαν να βρουν κατάλυμα για να απομονωθούν και αναγκάστηκαν να μείνουν για 16 ώρες στο υπαίθριο πάρκινγκ του κέντρου Υγείας του νησιού.

Δείτε ακόμα:  Τρίτη δόση εμβολίου με Pfizer ή Moderna - Τέλος AstraZeneca και Johnson & Johnson

Οι δύο εξ αυτών, μάλιστα, είχαν πυρετό και ρίγη, ωστόσο επί έξι ώρες έμειναν αβοήθητοι.

(φωτό αρχείου)