Το σχέδιο «ΟΔΟΣ» για να μπει φρένο στα κορoνοπάρτι στις πλατείες

Με το μέτωπο των κορoνοπάρτι και των φαινομένων συνωστισμού στις πλατείες ασχολείται το κυβερνητικό επιτελείο, καθώς η απειλή για εκτίναξη των κρουσμάτων του κορονοϊού είναι τεράστια και δημιουργείται ανησυχία λόγω του ότι ο καιρός ευνοεί και το γεγονός ότι παραμένει κλειστή η εστίαση δεν βοηθά στη διοχέτευση του κόσμου με κανόνες και ασφάλεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα κυριάρχησε σε σημερινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, δεδομένου ότι επιχειρείται να βρεθεί η χρυσή τομή και αυτό γιατί η επέμβαση της αστυνομίας θα μπορούσε να προκαλέσει φαινόμενα τύπου Νέας Σμύρνης.

Δείτε ακόμα:  Συγκλονίζει η μητέρα του Γιώργου Καραϊβάζ: Κάθε μέρα πάω στον τάφο του και του κάνω παρέα

«Πρόκειται για μία δύσκολη εξίσωση» ανέφερε κυβερνητικό στέλεχος στο newsbeast.gr, ενώ φαίνεται ότι προκρίνεται η λύση της ομάδας ΟΔΟΣ (Ομάδα διαχείρισης οριοθέτησης συναθροίσεων) στα πρότυπα της πλατείας Βαρνάβα στο Παγκράτι.

Πρόκειται για ό,τι πιο ήπιο διαθέτει η ΕΛ.ΑΣ, δηλαδή αστυνομικούς με ειδική γαλάζια στολή και χωρίς οπλισμό. Στόχος είναι να λειτουργούν αποτρεπτικά, όταν παρατηρούνται φαινόμενα συνωστισμού και μη τήρησης των μέτρων προστασίας κατά του κορονοϊού (μάσκες- κοινωνικές αποστάσεις).

«Δεν θέλουμε να έρθουμε σε αντιπαράθεση με τον κόσμο. Η γραμμή είναι να κινηνούμαστε με περιπολικά, ηχητικά μηνύματα και παραινέσεις στους πολίτες» αναφέρουν πηγές της ΕΛ.ΑΣ.

Δείτε ακόμα:  Στον εισαγγελέα 24χρονος για ασέλγεια σε βάρος 16χρονης (βίντεο)

της Γεωργίας Αθ. Σκιτζή

newsbeast.gr