Το σεξ στους μεσήλικες προλαμβάνει τα καρδιακά επεισόδια

Εχει η σεξουαλική δραστηριότητα για τους άνδρες ηλικία; Αυτό όταν το στοιχείο εξέτασαν επιστήμονες από τη Νότια Ουαλία, οι οποίοι μελέτησαν για 20 χρόνια, πάνω από 900 άνδρες, ηλικίας από 45-59 ετών.

Οι επιστήμονες εστίασαν στο αν οι άνδρες που έχουν προδιαθεσικούς παράγοντες για κάποιο καρδιακό νόσημα ή εγκεφαλικό επεισόδιο κινδυνεύουν περισσότερο έπειτα από τη σεξουαλική επαφή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της μελέτης, το 21,5% των ανδρών είχαν σεξουαλική επαφή λιγότερο από μία φορά το μήνα, το 25,3% είχαν 2 ή περισσότερες φορές την εβδομάδα και το 53,2% βρίσκονταν κάπου στο ενδιάμεσο.

Οι επιστήμονες στα 20 έτη της παρακολούθησης κατέγραψαν όλα τα εγκεφαλικά επεισόδια και τις καρδιακές προσβολές στους συμμετέχοντες και διαπίστωσαν ότι τα καρδιακά επεισόδια ήταν πολύ συχνότερα στους άνδρες που ήταν λιγότερο σεξουαλικά δραστήριοι.

Το ερώτημα που παραμένει, σύμφωνα με τους επιστήμονες, έπειτα από τα στοιχεία που καταγράφηκαν στη μακρόχρονη αυτή έρευνα είναι, γιατί το σεξ προστατεύει από την καρδιακή προσβολή και όχι από τα αγγειακά ισχαιμικά εγκεφαλικά επεισόδια.