«Το Σημείο Τομής» στο Θέατρο Altera Pars! Παράταση παραστάσεων

Παράταση παραστάσεων έως την Τρίτη 03 Δεκεμβρίου 2019

“Our Basement” είναι το πρώτο θεατρικό έργο της Μαρθίλιας Σβάρνα στα Αγγλικά. Κατά την ολοκλήρωση των σπουδών της, στο Lee Strasberg Theatre and Film Institute, είχε την ευκαιρία να ανεβάσει αυτό το έργο, στο The Marilyn Monroe Theatre του Hollywood, σε σκηνοθεσία Sharon Angela (δια βίου μέλος στο παγκοσμίου φήμης Actors Studio), και το οποίο έτυχε μεγάλης και θερμής αποδοχής.

Το θεατρικό έργο “Our Basement” θέτει ζητήματα, γνωστά όπως τη μοναξιά, την ανάγκη για δημιουργία, για έρωτα, αλλά και το όνειρο για έναν καλύτερο κόσμο, με ιδανικά και αξίες! Όμως τις περισσότερες φορές μια πραγματικότητα μας ξυπνάει άλλες ανάγκες, όπως της επιβίωσης και επιστροφή στις ρίζες μας…

Το έργο μεταφράστηκε με τίτλο «Το Σημείο Τομής» και παίζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Υπόθεση:

Δύο νέοι καλλιτέχνες στα τέλη της δεκαετίας του ’60 στη Νέα Υόρκη αναζητούν ένα καλύτερο μέλλον και ονειρεύονται έναν ιδανικό κόσμο.

Δείτε ακόμα:  Εκδόσεις Ψυχογιός: Όλες οι νέες κυκλοφορίες στις 24/9

Η Κάρολ, μετανάστρια από την Αγγλία αναζητά το αμερικάνικο όνειρο, η στενή φιλία της με τον Μπράιαν σηματοδοτεί μια νέα ζωή, για εκείνη και τον φίλο της. Μέσα σε ένα υπόγειο διαμέρισμα της Νέας Υόρκης, οι δύο ζωγράφοι δημιουργούν, επαναστατούν, εξιδανικεύουν όνειρα και καταστάσεις… ώσπου οι απρόοπτες πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις της εποχής ανατρέπουν τα σχέδια τους, και τα όνειρά τους…

Σημείωμα της συγγραφέως:

«Ξεκίνησα να γράφω αυτό το έργο λίγο πριν τελειώσω τις σπουδές μου στη σχολή Lee Strasberg. Επηρεασμένη από την φύση του Method Acting που διδάχτηκα εκεί, αποφάσισα να γράψω ένα νατουραλιστικό κείμενο, σχεδόν κινηματογραφικό, το οποίο μέσα του περικλείει πολλά θέματα που με απασχολούσαν και βίωνα η ίδια εκείνη την περίοδο. Όπως για παράδειγμα η μοναξιά, η απόσταση από οτιδήποτε δικό μου, το βάρος των προσδοκιών του κόσμου… Το γεγονός ότι η ιστορία διαδραματίζεται το ’60 και το ’70 είναι αποκλειστικό αποτέλεσμα των μουσικών προτιμήσεων μου και της ρομαντικής διάθεσης της «εποχής χωρίς ιντερνετ», και χωρίς όλα τα μέσα της δικής μου εποχής. Δεν γράφτηκε για πολιτικούς λόγους, ούτε γιατί δεν ήθελα να «ακουμπήσω» τη σημερινή εποχή. Ίσα ίσα, κάνω έναν παραλληλισμό των εποχών και τον «προβλημάτων», τα οποία, απ´ ότι φαίνεται, είναι ακόμα τα ίδια με τότε. Στην ελληνική εκδοχή του έργου, η διαχρονικότητα όλων αυτών των καταστάσεων παρουσιάζεται ακόμα πιο έντονα, χάρη στη σκηνοθεσία του Γιώργου Σίμωνα. Αλλάζοντας το ύφος του έργου από νατουραλιστικό σε υπερρεαλιστικό, τοποθετεί την ιστορία των δυο ηρώων, σε έναν χωροχρόνο ο οποίος ναι μεν είναι ντυμένος με την αισθητική του 1960, αλλά παραμένει αόριστος ως προς όλα τα υπόλοιπα. Γιατί τελικά, είναι μια ιστορία δυο ανθρώπων η οποία θα μπορούσε να έχει συμβεί οποτεδήποτε.»

Δείτε ακόμα:  Paco's Project: Το σημερινό live αναβάλλεται! Σας περιμένουμε στο bar για coctails

Μαρθίλια Σβάρνα

Συντελεστές:

Κείμενο: Μαρθίλα Σβάρνα
Σκηνοθεσία: Γιώργος Σίμωνας
Σκηνικά – Κοστούμια: Δάφνη Πανοτοπούλου
Φωτισμοί: Τάκης Ποδαρόπουλος
Μουσική επιμέλεια: Γιώργος Σίμωνας
Βοηθός σκηνοθέτη: Μαριέλλα Παναγιώτου
Φωτογραφίες αφίσας: Μαρία Μπελεγρίνη
Αφίσα: Μάριος Γαμπιεράκης
Κατασκευή σκηνικών: Sickmyduck lab
Υπεύθυνη επικοινωνίας: Κατερίνα Γρυλλάκη (kgrillaki.pr@gmail.com)

Ευχαριστούμε πολύ το group Acid Baby Jesus για την παραχώρηση της μουσικής του «Lovehasleftmyhousetoday», και το group TheBonnieNettlesγια το «Rave on Love me».

Ερμηνεύουν: Μαρθίλια Σβάρνα, Λάμπρος Κωνσταντέας

Πληροφορίες:

Δείτε ακόμα:  "Μαρία Κιουρί: Η Γυναίκα που Άλλαξε τον Κόσμο", από Τρίτη έως Πέμπτη, στο Σινέ Αελλώ στη Ραφήνα

Θέατρο Altera Pars
Μεγάλου Αλεξάνδρου 123, Κεραμεικός, Αθήνα 104 35
Τηλέφωνο: 2103410011
E-mail: info@alteraparstheater.gr
Site: www.alteraparstheater.gr
Facebook page: www.facebook.com/alteraparstheater

Πρεμιέρα: τη Δευτέρα 07 Οκτωβρίου 2019, έως την Τρίτη 03 Δεκεμβρίου 2019 (παράταση παραστάσεων)

Παραστάσεις: Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00

Τιμές εισιτηρίων:
– γενική είσοδος: 12 ευρώ
– φοιτητικό, μειωμένο, ΑμεΑ: 8 ευρώ

Διάρκεια έργου: 80 λεπτά