“Το Τέλειο Αφεντικό”, από Πέμπτη έως Κυριακή, στο Σινέ Αελλώ στη Ραφήνα

Ο Μπλάνκο είναι ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας, υπόδειγμα οικογενειάρχη και άψογος κατά τα φαινόμενα εργοδότης. Διατηρεί στενές σχέσεις με τους υπαλλήλους του, ακούει τα προβλήματά τους, διαχειρίζεται τις κρίσεις με σύνεση και φροντίζει τους εργαζόμενούς του σαν να ήταν παιδιά του. Ενώ προσπαθεί να κερδίσει έναν διαγωνισμό «αριστείας», η τέλεια εικόνα της εταιρείας του, που κατασκευάζει ζυγαριές, δεν πρέπει επ’ ουδενί να καταρρεύσει. Όμως όσο γοητευτικός κι αν είναι ο Μπλάνκο κρύβει πολλά μυστικά, αλλά και σκοτεινές πλευρές. Η άδικη απόλυση ενός πενηντάχρονου υπαλλήλου που αποφάσισε να κατασκηνώσει έξω από τις εγκαταστάσεις τους και να διαμαρτυρηθεί για το δίκιο του, η κατάρρευση του διευθυντή του, που μόλις τον έχει εγκαταλείψει η γυναίκα του, αλλά και η εξωσυζυγική περιπέτεια του Μπλάνκο με μια ειδικευόμενη, που θα αποδειχθεί κάτι παραπάνω από γνωστή του, θα φέρουν μια σειρά από τραγελαφικά γεγονότα.

Στο πρόσωπο του συνήθως ψύχραιμου Μπλάνκο, ο Φερνάντο Λεόν ντε Αρανόα («Μια Υπέροχη Μέρα», Αγαπώντας τον Πάμπλο») συγκεντρώνει όλα τα χαρακτηριστικά του καπιταλιστικού συστήματος: δύναμη, κύρος, ερωτισμός, πατριαρχία, χειραγώγηση, που κρύβεται κάτω από ένα καλά κατασκευασμένο προσωπείο, αλλά και μια αυταρχική συμπεριφορά, όταν τα πράγματα φτάνουν στο μη περαιτέρω -ένα μη περαιτέρω στην ουσία που δημιούργησαν οι δικές του αποφάσεις και επιλογές. Γιατί ο Μπλάνκο είναι το σύστημα και ταυτόχρονα απλώς ένα γρανάζι του, αφού κι αυτός προκειμένου να διαφυλάξει το κέρδος, πρέπει να θυσιάζει και μαζί να θυσιάζεται.

Μέσα από αυτή την εύστοχη αλληγορία, που ο Χαβιέ Μπαρδέμ υποστηρίζει σε κάθε πλάνο δίνοντας μια πολιτική διάσταση στην υποδειγματική ερμηνεία του, ο Ισπανός σκηνοθέτης φτιάχνει μια μαύρη βιτριολική κωμωδία, για να αποκαλύψει τον φαύλο κύκλο ενός αδηφάγου συστήματος, μέσα στο οποίο τελικά δεν υπάρχουν νικητές, παρά μόνο θύματα, συνδέοντας πανέξυπνα καταστάσεις και ακραία φαινόμενα, όπως τη σχέση της εξουσίας και του χρήματος με τη βία.

Από Πέμπτη 30 Ιουνίου Έως Κυριακή 3 Ιουλίου

ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ
THE GOOD BOSS

Σκηνοθεσία: Φερνάντο Λεόν ντε Αρανόα.

Πρωταγωνιστούν: Χαβιέ Μπαρδέμ, Μανόλο Σόλο, Αλμουδάενα Αμόρ.

Διάρκεια: 120 λεπτά

Ώρα έναρξης: Πέμπτη & Κυριακή 21.00

Παρασκευή & Σάββατο 21.00 & 23.10

Cine Aello Rafina
Ελ. Βενιζέλου 12, Ραφήνα
Τηλ. επικοινωνίας: 22940.23420

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.