Το ξέσπασμα του Διευθυντή του 1ου Γυμνασίου Ν. Μάκρης: Ο αγώνας για μια καλύτερη παιδεία προϋποθέτει να…

Ξέσπασε ο Ἄγγελος Καλογερόπουλος, Διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Νέας Μάκρης, για την κατάσταση που επικρατεί στο Γυμνάσιο και το Λύκειο μετά την κατάληψη


Δείτε όσα αναφέρει:

Αν περάσει κανείς μπροστά από το Γυμνάσιο και το Λύκειο θα δει τα φρεσκοβαμμένα κτίρια βανδαλισμένα. Γραμμένοι οι τοίχοι με ακατανόητα σχήματα που εκφράζουν την σύγχυση που έχουν στο μυαλό τους αυτοί που δεν σέβονται τίποτα και στο όνομα μιας ευκαιριακής δήθεν διαμαρτυρίας – κάθε χρόνο κάτι μπορεί να βρει κανείς!- καταστρέφουν και αναστατώνουν την σχολική ζωή.

Δείτε ακόμα:  Παρατείνεται η θητεία του ΔΣ του Εξωραϊστικού Συλλόγου Ν. Βουτζά "Η Πρόοδος"

Τα σχολικά κτίρια δεν μπορούν να τα προφυλάξουν ούτε οι εκπαιδευτικοί ούτε οι Σύλλογοι Γονέων. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειές τους. Η Πολιτεία, ο Δήμος, οι Αρχές του τόπου έχουν την ευθύνη να προστατεύουν τα σχολικά κτίρια και να αποτρέπουν παράνομες πράξεις που τελούνται σ’ αυτά και μάλιστα σε ώρες εκτός λειτουργίας ή σε περιόδους -κατ’ έθιμον πλέον- καταλήψεων.

Οι -με το έτσι θέλω- καταληψίες -εν αγνοία ακόμη και των συμμαθητών τους- πρέπει να απομονωθούν και να πάψουν πια να έχουν την άνεση να μεταφέρουν τους κάδους των σκουπιδιών μπροστά στην πόρτα του σχολείων αγωνιζόμενοι τάχα για μια καλύτερη παιδεία.(!)

Δείτε ακόμα:  Κορονοϊός: Αυτά τα τμήματα κλείνουν σε Μαραθώνα & Νέα Μάκρη - Ποια σχολεία θα είναι κλειστά

Ο αγώνας για μια καλύτερη παιδεία προϋποθέτει να πετάξουμε πρώτα τα σκουπίδια που έχουμε μέσα στο κεφάλι μας.
Όλοι.

Ο δντης