Today Press: Ποιος να παραβγεί στον Μπουρνούς – Παίζει χωρίς αντίπαλο σε Ραφήνα και Πικέρμι

Ολοσέλιδα άρθρο έχει η εφημερίδα Today Press σχετικά με τα αυτοδιοικητικά του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου και το προβάδισμα του νυν δημάρχου Ευάγγελου Μπουρνούς για τις επόμενες εκλογές

Αναλυτικά αναφέρει:

Οι παροικούντες την πολιτική Ιερουσαλήµ στον ∆ήµο Ραφήνας Πικερµίου, γνώστες των τοπικών πραγµάτων σε Ραφήνα και Πικέρµι, το τελευταίο διάστηµα, έχουν επιδοθεί σε µια έντονη και ζωηρή κουβέντα γύρω από τις εξελίξεις σε τοπικό επίπεδο. Και αυτό παρά το γεγονός ότι οι γενικές εκλογές έχουν επισκιάσει και εν µέρει «παγώσει» το ενδιαφέρον για τον Οκτώβριο του 2023, και ειδικότερα για την 8η του εν λόγω µηνός οπότε και κρίνεται η τύχη των αιρετών σε ∆ήµους και Περιφέρειες.

Όµως µετά την όπως όλα δείχνουν άνετη αυτοδυναµία του Κυριάκου Μητσοτάκη στις 25 Ιουνίου, µετά τη θριαµβευτική νίκη που κατήγαγε
στις 21 Μαΐου, όλοι πλέον οι τοπικοί παράγοντες (ακόµη και αυτοί που νοµίζουν ότι έχουν κάποιο λόγο στα κοινά) σαν να αλλάζουν προσανατολισµό και αίφνης επικεντρώνονται στη δυναµική που εκπέµπουν οι δηµοτικές παρατάξεις, χωρίς να λείπουν οι ίντριγκες, το παρασκήνιο, ο παραγοντισµός και λοιπές ανούσιες προσπάθειες επηρεασµού της κοινής γνώµης… ανεξαρτήτως αν αυτές αφήνουν παγερά αδιάφορη τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, τους οποίους απασχολούν ζητήµατα καθηµερινότητας, ουσίας, προόδου και ανάπτυξης του τόπου τους.

Αφήνοντας προς το παρόν στην άκρη αυτούς που επιχειρούν να δηµιουργήσουν κλίµα, στους σοβαρούς κύκλους της τοπικής κοινωνίας µε λόγο, παρέµβαση και κοινωνικό έργο ουσίας η πολιτική κουβέντα περιστρέφεται γύρω από ένα και µοναδικό ερώτηµα:

«Υπάρχει κάποιος ικανός συνδυασµός που µπορεί να «χτυπήσει» στα ίσα τη Σύγχρονη Πολιτεία – Συνεργασία Ενεργών Πολιτών του Βαγγέλη Μπουρνούς;»
Αν και το ερώτηµα διατυπώνεται βασικά ως ρητορικό (µε αρνητική απάντηση), ενίοτε ως ενδόµυχη φιλοδοξία (χωρίς ανοιχτή εκφορά), και τις περισσότερες φορές ξορκίζοντας το ενδεχόµενο ως δυστοπική προοπτική, η κατάληξη της συζήτησης γρήγορα βαρύνει δυσανάλογα.
Βαθύς γνώστης του µηχανισµού της ∆ιοίκησης, έχοντας αναλάβει τα ηνία του ∆ήµου Ραφήνας Πικερµίου εδώ και µια εξαετία, ο Βαγγέλης
Μπουρνούς, κατάφερε να δηµιουργήσει ένα πλέγµα έργων και ανθρώπινων σχέσεων, που δύσκολα µπορεί να περάσει απαρατήρητο, και είναι αλήθεια ότι τώρα αποδίδει και πολιτικούς καρπούς, καθώς σταδιακά αναγνωρίζεται ως µοναδικός εγγυητής ευρύτερων συνεργασιών και ενότητας.

∆ύο απαραίτητα στοιχεία για την πρόοδο µιας τοπικής κοινωνίας.
∆ίπλα του έχει συγκεντρώσει την «αφρόκρεµα» της πολιτικής σκηνής σε Ραφήνα και Πικέρµι και ενισχύει ακόµη περισσότερο την παράταξη που έχει πρόσωπα καταξιωµένα στην κοινωνία και µε πλήρη πολιτική διαστρωµατωση, ανακοινώνοντας ονόµατα έκπληξη πολιτικών αντιπάλων στο παρελθόν, όπως ο Παναγιώτης ∆ήµας, ο Αντώνης Παλπατζής (προερχόµενοι από την παράταξη του πρώην ∆ηµάρχου
Βασίλη Πιστικίδη), τους Σπύρο Κάρλο και Ράνια ∆ηµητριαδη (από την παράταξη του πρώην δηµάρχου Γιώργου Χριστοπούλου) και Βαλερί Βασιλικού ( από την παράταξη Βασιλόπουλου), άνθρωποι αυτοδιοικητικοί, οι οποίοι τώρα «υποκλίνονται» στη φιλοσοφία µιας διαρκούς και ειλικρινούς προθυµίας εξυπηρέτησης του πολίτη, παραµερίζοντας γραφειοκρατικές αγκυλώσεις.

Ήταν ευχάριστη έκπληξη η ∆ιοίκηση Μπουρνούς σε Ραφήνα και Πικέρµι; Για όσους τον γνώριζαν µάλλον αποτελεί αναµενόµενη εξέλιξη…
Αλλά όπως µια πληθωρική πολιτική παρουσία δηµιουργεί φιλίες και τρανταχτή υποστήριξη άλλο τόσο είναι εύλογο να δηµιουργεί και… πολιτικούς εχθρούς. Κάποιους ακόµη στη σφαίρα του ανοµολόγητου.

Αρχικά οι δύο εκπεφρασµένοι πολιτικοί αντίπαλοι στις επόµενες αυτοδιοικητικές εκλογές, η κυρία Τσεβά και ο κύριος Βασιλόπουλος υπηρέτησαν τη ∆ιοίκηση Μπουρνούς ως Αντιδήµαρχοι, η µεν πρώτη µε τοµέα ευθύνης την καθαριότητα και αρµοδιότητα τα κοιµητήρια, ο δε δεύτερος Περιβάλλοντος, παιδείας, πολιτισµού, ψηφιακής πολιτικής.

Ανεξαρτήτως των διοικητικών επιδόσεων και τα πεπραγµένα τους, και µόνο το γεγονός ότι για πολλά χρόνια αποδέχτηκαν τη συλλογιστική της δηµοτικής αρχής, καθιστά πολύ δύσκολο τη δηµιουργία πειστικού πολιτικού αφηγήµατος, καθώς ενώ µοιάζουν να συµφωνούν µε το βασικό κορµό του έργου που συντελείται στον ∆ήµο, επιχειρούν να πιαστούν από επιµέρους και δευτερεύουσες παραµέτρους για να ασκήσουν αντιπολίτευση.

Μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις είναι τέτοιο το… µένος που «αποκαλύπτουν» ότι η αντιπαράθεση εδράζεται περισσότερα σε προσωπικά ελατήρια παρά σε πολιτική διαφορετικής κατεύθυνσης για την πρόοδο του τόπου.

Πιο οργανωµένος επικοινωνιακά ο κ. Βασιλόπουλος όµως µε χαµηλό «πάτηµα» στην τοπική κοινωνία, λιγότερο έµπειρη η κ. Τσεβά και µε χαµηλό αυτοδιοικητικό υπόβαθρο αλλά πιο αναγνωρίσιµη σε τοπικό επίπεδο.
Μέχρι στιγµής η δυναµική που έχουν αναπτύξει και δύο “αντίπαλοι”, υπολείπεται µια ουσιαστικής εναλλακτικής πολιτικής και καταγράφουν χαµηλά ποσοστά αποδοχής κινούµενα στην πρώτη δεκάδα ποσοστιαίων µονάδων.

Όµως πιο πάνω µιλήσαµε και για ανοµολόγητους… αντιπάλους. Η κυοφορία µιας πολιτικής κίνησης που πολλοί θα ήθελαν κάποια στιγµή να ανακοινώσουν ως «βόµβα» στα θεµέλια της ∆ιοίκησης Μπουρνούς αποτελεί διακαή πόθο εδώ και πολλούς µήνες η οποία άλλοτε έχει γυναικείο όνοµα ως επικεφαλής και άλλοτε ανδρικό.

Με παλαιότερη παρουσία στα κοινά και δη στα αυτοδιοικητικά της ευρύτερης πολιτικής σκηνής. Άλλοτε ανακοινώνεται σήµερα,
άλλοτε ανακοινώνεται αύριο και άλλοτε σε ανύποπτο χρόνο.
Τα κίνητρα κινούνται σαφέστατα µεταξύ προσωπικών και οικονοµικών συµφερόντων, γιατί την επόµενη πενταετία στην περιοχή ο Βαγγέλης
Μπουρνούς και η διοίκηση του έχει προγραµµατίσει σε συνεργασία µε την κεντρική διοίκηση έργα της τάξεως 1,3 δισεκατοµµύρια ευρώ ( Αττική Οδός, προαστιακός, αποχέτευση, παραολυµπιακό αθλητικό κεντρι, ΜΕΒΑ, ανάπλαση Μέγα Ρέµατος, Σχέδια πόλης, έργα ανάπλασης, εκπαιδευτικών, πολιτιστικών και αθλητικών υποδοµών κ.α)

Αν και είναι εύλογο η πρόκληση Μπουρνούς να ελκύει το ενδιαφέρον σε όσους έχουν το µικρόβιο της πολιτικής µέσα τους, η έως τώρα στάση και θέση έχει αποδείξει ότι σε τέτοιες περιπτώσεις υπερισχύει τελικά το ένστικτο της πολιτικής αυτοσυντήρησης και αξιοπρέπειας. Όταν µάλιστα τα περιθώρια ενός υπαρκτού και ικανού πολιτικού χώρου µοιάζουν στην παρούσα φάση πολύ στενά για να δώσουν επαρκές οξυγόνο ανάδειξης µιας αξιόλογης αντίπαλης παράταξης.

Ο λόγος δεσµεύσεων και υλοποίησης των έργων από την παρούσα ∆ιοίκηση δείχνει να τηρείται αν όχι στο 100% σε ποσοστό 90% και µόνον κάποια γραφειοκρατικά κωλύµατα της κεντρικής κυβέρνησης µεταφέρουν κάποια έργα για την επόµενη πενταετία. Και το ερώτηµα που µπαίνει είναι:

γιατί ο πολίτης που βλέπει να συντελούνται συνταρακτικές αλλαγές προόδου στον τόπο του να διακινδυνεύσει µε κάτι διαφορετικό αµφιβόλου αξιοπιστίας;

Αλλά πάλι η πρόκληση κάποιες φορές στην πολιτική µοιάζει µοιραία ακατανίκητη. «Ιδού η Ρόδος» θα τολµούσαν να πουν κάποιοι ευθαρσώς
σκεπτόµενοι… µε το «πήδηµα» να βρίσκεται πάντα στην κρίση του κυρίαρχου λαού…

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.