«Τον άφησαν αβοήθητο» λέει η μητέρα του 22χρονου που κάηκε με λάδι ενώ εργαζόταν σε ξενοδοχείο στην Κρήτη

Σοκ έχει προκαλέσει στο πανελλήνιο η περιπέτεια του 22χρονου Βαγγέλη που υπέστη σοβαρά εγκαύματα στο πρόσωπο και στα χέρια, ενώ μετέφερε καυτό λάδι στην κουζίνα ξενοδοχείου στη Σητεία στην Κρήτη, όπου εργαζόταν αλλά ήταν ανασφάλιστος.

Η μητέρα του 22χρονου καταγγέλει την συμπεριφορά των ανθρώπων του ξενοδοχείου με το οποίο επιχείρησαν να επικοινωνήσουν, ενώ ακόμη δεν ξέρει να έχει λυθεί το θέμα με την ασφάλισή του.

Σε αυτό είχε αναφερθεί και ο νέος υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος είχε κάνει γνωστό μέσω twitter ότι το θέμα λύθηκε.

«Ήδη μετά από την παρέμβαση της Επιθεώρησης Εργασίας, συμφωνήθηκε ο εργαζόμενος να εισπράξει όλα τα δεδουλευμένα και όποιες άλλες νόμιμες αποδοχές και η επιχείρηση να καλύψει τα έξοδα θεραπείας του», γράφει ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Μέχρι στιγμής πάντως, η μητέρα του 22χρονου, ισχυρίζεται ότι όχι μόνο δεν έχουν ενημερωθεί, αλλά και η συμπεριφορά των υπευθύνων του ξενοδοχείου, ήταν απερίγραπτη.

«Βγήκε ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι έχει τακτοποιηθεί όσον αφορά τα οικονομικά, ότι έχει γίνει πρόσληψη, ότι του έβαλαν τα ένσημα, ότι, ότι, ότι…Εμείς προσωπικά δεν έχουμε καμία ενημέρωση από αυτούς τους ανθρώπους. Μιλήσαμε με τον ιδιοκτήτη, χωρίς να ξέρουμε ότι είναι ο ίδιος, ήταν πολύ κυνικός, πολύ ειρωνικός, δε ξέρω αν θα γίνει μέσα στην εβδομάδα αυτήν που μπαίνει, αλλά εμείς προσωπικά, καμία ενημέρωση», σημείωσε η Μαρίνα Φαμπρικάκη, μητέρα του 22χρονου εγκαυματία.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Ιωάννα Παλιοσπύρου έχει δηλώσει την πρόθεσή της να καλύψει όλα τα έξοδα για την θεραπεία του 22χρονου εγκαυματία.

Τον άφησαν αβοήθητο
Όπως ο ίδιος κατήγγειλε, ενώ είχε πει στους προϊσταμένους του ότι δεν μπορεί να μεταφέρει την κατσαρόλα, εκείνοι επέμεναν.
«Του είπαν να μεταφέρει το καυτό λάδι για απόρριψη. Και τους λέει ”ρε παιδί μου δεν μπορώ να το κάνω αυτό γιατί καίει”. Και του απάντησε ο β’ μάγειρας ”τελείωνε γιατί βιαζόμαστε”. Και γυρίζει το παιδί στον α’ μάγειρα και του λέει ”τί να κάνω μάγειρα;” λέει ”έλα, έλα γιατί θέλουμε να βάλουμε μπουφέ”. Κι όπως πήγε το παιδί να μεταφέρει το λάδι χύθηκε στο ένα του χέρι. Κι άρχισε να φωνάζει ”πονάω, πονάω” και μέχρι να το αφήσει κάτω… με το που ήρθε η κατσαρόλα σε επαφή με το παγωμένο έδαφος, έκανε έκρηξη το λάδι», εξήγησε η μητέρα του 22χρονου εγκαυματία.

Κι ενώ εκείνος ούρλιαζε από τους πόνους, οι υπεύθυνοι τον έβαλαν στο ψυγείο με τα κρέατα και τον άφησαν να περιμένει 1 ώρα εκεί ώσπου να έρθει δικός τους γιατρός, παρ’ ότι τους εκλιπαρούσε να καλέσουν ασθενοφόρο για να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

«Ήρθε μετά από μία ώρα ο δικός τους γιατρός, μετά από μισή ώρα τους έστειλαν για να βρουν αλοιφή και μετά του είπαν ”πάμε σε κλιματιζόμενη αίθουσα” για να μην πονάει τόσο πολύ από τα εγκαύματα», υπογράμμισε η μητέρα του 22χρονου εγκαυματία.

Η μητέρα του 22χρονου που εργαζόταν ανασφάλιστος μίλησε ζωντανά στον Νίκο Ευαγγελάτο και είπε ότι ο γιος της προσπαθεί να επανέλθει τόσο σωματικά όσο και ψυχικά, καθώς βρίσκεται μέσα σε ένα σοκ.

Ο νεαρός ενώ ζητούσε μετά το περιστατικό να έρθει ΕΚΑΒ, οι υπεύθυνοι του το αρνήθηκαν και μάλιστα του ζητήθηκε μετά από δύο ημέρες να επιστρέψει στην εργασία του κανονικά.

newsit.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.