“Τώρα αρχίζει ο πραγματικός αγώνας για τη Γεωργία – Θα ζητήσουμε αντιδείγμα ούρων”

Σε δήλωση σχετικά με τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της 24χρονης που κατήγγειλε βιασμό στη Θεσσαλονίκη προχώρησε ο δικηγόρος της, Θανάσης Ζιώγας.

Ο δικηγόρος της 24χρονης ουσιαστικά με τη δήλωσή του προχωρά σε διευκρινίσεις σχετικά με τη διαδικασία που προηγήθηκε έως τη λήψη του δείγματος από την κοπέλα, αφήνοντας αιχμές για τον τρόπο διαχείρισής τους.

Παράλληλα υπογραμμίζει ότι θα ζητηθούν νέες εξετάσεις στο αντιδείγμα των ούρων που έχει διατηρηθεί στο εργαστήριο του ΑΠΘ, καθώς και πιο εξειδικευμένες εξετάσεις με τις τρίχες της 24χρονης, όπως αναφέρεται στο thesstoday.gr.

Η δήλωση του δικηγόρου της 24χρονης

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Θανάση Ζιώγα αναφέρει τα εξής:

Σε σχέση με τα πρώτα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων μπορούμε να παρατηρήσουμε τα εξής:

Σε σχέση με το αλκοόλ, βάσει της βιβλιογραφίας, δεν μπορεί να γίνει αναγωγή από τους μεταβολίτες αιθανόλης που ανιχνεύονται στα ούρα στο μέγεθος και στη βαρύτητα μέθης. Διότι τα ούρα αφορούν σε υλικό που η σύστασή του δεν είναι σταθερή, αλλά μεταβάλλεται διαρκώς με την πάροδο του χρόνου σε αντίθεση με το αίμα.

Σχετικά δε με τις ουσίες, το λεγόμενο χάπι του βιασμού, το Γ-Υδροξυβουτηρικό οξύ, σύμφωνα επίσης με τη βιβλιογραφία ανιχνεύεται στο αίμα μέχρι έξι ώρες και στα ούρα μέχρι 12 ώρες.

Η λήψη ούρων που πραγματοποιήθηκε στη Γεωργία αργά το απόγευμα την 1η Ιανουαρίου, ήτοι τουλάχιστον 18 ώρες μετά τον κρίσιμο χρόνο, οπότε η ανεύρεση της συγκεκριμένης ουσίας ούτως ή άλλως ήταν απολύτως αδύνατη στο συγκεκριμένο δείγμα που εξετάστηκε. Γι’ αυτό εξ’ αρχής επισημάναμε ότι τα επιστημονικά δεδομένα είναι σημαντικά μεν, αλλά πρέπει να αξιολογούνται μέσα σε ένα πλαίσιο και πάντα συνδυαστικά με όλα τα πραγματικά δεδομένα της υπόθεσης.

Θεσσαλονίκη 24χρονη βιασμός

Φυσικά, θα ακολουθήσουν και νέες εξετάσεις στο αντιδείγμα των ούρων που έχει διατηρηθεί στο εργαστήριο του ΑΠΘ -ελπίζουμε σε σωστές συνθήκες και αφού βεβαιωθούμε πρώτα ότι το αντιδείγμα ανήκει πράγματι στη Γεωργία με ταυτοποίηση του DNA του -και μετά θα προχωρήσουμε και σε πιο εξειδικευμένες εξετάσεις, σε άλλα στοιχεία του οργανισμού της, όπως: στο τριχωτό της κεφαλής, αλλά και σε σχέση με τα δείγματα DNA που ήδη ανιχνεύτηκαν.

Τώρα αρχίζει ο πραγματικός αγώνας για τη Γεωργία, που είχε το θάρρος να καταγγείλει τον βιασμό της, αλλά και για όλες εκείνες τις γυναίκες που έχουν βιώσει στο παρελθόν αντίστοιχες καταστάσεις και σκέφτονται σήμερα να καταγγείλουν.

Διότι για όλες αυτές τις γυναίκες σίγουρα δεν υπάρχουν ούτε θα υπάρξουν αποτελέσματα τοξικολογικών εξετάσεων.

Υπάρχει μόνο το στιγματιστικό βίωμα που αποτελεί τη μόνη κινητήριο δύναμη για την καταγγελία τους. Και αυτό το βίωμα πρέπει να βοηθήσουμε όλοι να ντυθεί με το φως της δικαιοσύνης. Η αρχή γι’ αυτό έγινε. Έπεται συνέχεια… -».

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.