Τρεις μεγάλες παραλίες της Ανατολικής Αττικής για βουτιές… με άνεση – Οι δύο στο Δήμο Μαραθώνα

Το καλοκαίρι είναι προ των πυλών και πολλοί είναι όσοι θα επιλέξουν τις παραλίες της Αττικής για τα μπάνια τους, αν δεν τα έχουν ήδη ξεκινήσει. Συνήθως οι παραλίες όμως κατακλύζονται από κόσμο και ο συνωστισμός μπορεί να αποτελέσει βασικό λόγο για να μην χαρούμε τις βουτιές μας σε μια κοντινή παραλία.

Για αυτό λοιπόν, βρήκαμε και προτείνουμε τις 3 μεγαλύτερες παραλίες της Ανατολικής Αττικής, για να κάνετε τις βουτιές σας με άνεση αλλά και τις κατάλληλες… κοινωνικές αποστάσεις. Φυσικά τις καθημερινές θα είναι ακόμα καλύτερα, καθώς τα Σαββατοκύριακα του καλοκαιριού είναι δύσκολο να αποφευχθεί ο συνωστισμός ακόμα και στις μεγαλύτερες παραλίες.

Δείτε ακόμα:  Μαραθώνας: Έκκληση της Διευθύντριας του 1ου Δημοτικού για τις πρόσφατες καταστροφές στο σχολικό κτίριο

Σχινιάς

Η παραλία του Σχινιά είναι ιδιαίτερα δημοφιλής για καλοκαιρινά μπάνια. Ο Σχινιάς ή Σχοινιάς είναι παραθαλάσσια περιοχή της βορειοανατολικής Αττικής και μικρός οικισμός. Βρίσκεται στο βορειοανατολικό άκρο του κάμπου του Μαραθώνα, στην παράκτια ζώνη, και διαθέτει μία από τις μεγαλύτερες και καλύτερες παραλίες της Αττικής.

Χάρακας

Βάζεις πλώρη για Σούνιο, φτάνεις Λαύριο και Κερατέα κι εκεί στα όρια θα βρεις τον οικισμό του Χάρακα. Μια μεγάλη παραλία σε περιμένει, με την ψιλή της άμμο και τα φύκια της, ενώ έχει και μερικές ξαπλώστρες σε ένα σημείο της.

Δείτε ακόμα:  Φθινόπωρο οι πρώτες μελέτες για την επέκταση του Προαστιακού προς Ραφήνα και Λαύριο

Μπρεξίζα

Θα ξεφύγουμε από το διάσημο Ζούμπερι και θα σας προτείνουμε την τεράστια παραλία της Μπρεξίζας στη Νέα Μάκρη. Σχεδόν 30 χιλιόμετρα μακριά απ’ την πρωτεύουσα, έχει άμμο για τα κάστρα των παιδιών, φοίνικες για φυσική σκιά και πολλή… άπλα για να μην χρειαστεί να στριμωχτείτε δίπλα στους υπόλοιπους θαμώνες της παραλίας. Στο τέλος, για να την αποχαιρετίσετε μπορείτε να κάνετε μια βόλτα στον παραλιακό πεζόδρομο ή να πιείτε τον καφέ σας σε μια από τις καφετέριες της περιοχής.

Δείτε ακόμα:  Σοκαρισμένη η Ραφήνα από το άγριο φονικό - Από τον Μαραθώνα το θύμα -Κοντά στους δράστες η Αστυνομία

travelstyle.gr