Τρία κρούσματα κορονοϊού στον “Γαλαξία” στην Κερατέα

Παρέμβαση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 23 Μαρτίου στο κατάστημα ‘Γαλαξίας’ στην Κερατέα από το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λαυρεωτικής.

Η παρέμβαση πραγματοποιήθηκε ύστερα από την καταγραφή τριών κρουσμάτων στο συγκεκριμένο κατάστημα, στο οποίο η εργοδοσία δεν πήρε κανένα σχεδόν μέτρο για την προστασία των εργαζομένων. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι δεν έχουν γίνει ακόμα τεστ για να υπάρχει εικόνα εάν υπάρχει κάποιο άλλο κρούσμα, ούτε φυσικά πολύ περισσότερο να μπουν οι στενές επαφές των κρουσμάτων σε καραντίνα.

Αποδεικνύεται περίτρανα αυτό που από την πρώτη στιγμή έχει καταγγείλει το Σωματείο μας οτι την εργοδοσία το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να μένουν τα καταστήματα ανοιχτά και να μην χάσουν τα κέρδη τους. Η ζωή των εργαζομένων έρχεται σε δεύτερη μοίρα.

Τεράστια όμως είναι και η ευθύνη της κυβέρνησης οι οποία κλείνει τα αυτιά της στα αιτήματα των συνδικάτων να παρθούν μέτρα που θα επιβάλλουν στην εργοδοσία να παίρνει μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους στους εργασιακούς χώρους.

Αποδεικνύεται επίσης ότι οι μεγαλύτεροι χώροι υπερμετάδοσης είναι οι εργασιακοί χώροι μιας εκεί τα υγειονομικά πρωτόκολλα γίνονται λάστιχο από την εργοδοσία με τις ευλογίες φυσικά της κυβέρνησης.

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λαυρεωτικής θα συνεχίσει να παρεμβαίνει σε εργασιακούς χώρους στο πλευρό των εργαζομένων για την υπεράσπιση της υγείας και των δικαιωμάτων τους. Καλούμε τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν γύρω από το Σωματείο τους για να επιβάλλουμε με τον αγώνα μας μέτρα προστασίας για την ίδια μας την ζωή.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.