Τρόμος στην Κηφισιά: Αγριογούρουνο απείλησε μητέρα με μωρό στο καρότσι! (βίντεο)

Για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα στην Κηφισιά και στην Εκάλη με τα αγριογούρουνα μίλησε ο δήμαρχος Κηφισιάς κι αποκάλυψε πως ένα αγριογούρουνο απείλησε μια μητέρα που είχε βγει βόλτα με το μωρό της στο καρότσι.

Σε ένα περιστατικό κατά το οποίο ένα αγριογούρουνο απείλησε μία μητέρα που έκανε βόλτα με το μωρό της στο καρότσι αναφέρθηκε ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», στον ΑΝΤ1. «Την περικύκλωσε και τη μύριζε», είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ωστόσο πως τα ζώα αυτά δεν επιτίθενται σε άνθρωπο παρά μόνο αν αισθανθούν κίνδυνο.

Όπως είπε, το πρόβλημα που έχει κλιμακωθεί ξεκίνησε πριν από 2,5 περίπου χρόνια. «Κάνουν καθημερινές διελεύσεις. Είναι πια είναι καθημερινό το φαινόμενο. Είχαμε προβλέψει τον πολλαπλασιασμό τους από τις πρώτες μέρες», δήλωσε ο κ. Θωμάκος.

Το κυριότερο θέμα βέβαια είναι τα αγριογούρουνα που εμφανίζονται στο δρόμο της Εκάλης, καθώς αποτελούν κίνδυνο για τα διερχόμενα οχήματα.

Δείτε ακόμα:  Ιερέας έκλεβε το παγκάρι για να κάνει πάρτι οργίων με ναρκωτικά

Σημείωσε ότι, βάσει εμπειριών πια, τα αγριογούρουνα είναι μεγάλη απειλή για όσους περπατούν με σκυλιά στο δρόμο, αφού δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που έχουν κυνηγηθεί σκυλιά με τους συνοδούς τους. Επίσης επικίνδυνο είναι και το να πλησιάσει κανείς αγριογούρουνο με μωρά, αφού τότε το ενήλικο γίνεται επιθετικό.

Αποκάλεσε ανεύθυνους όσους τα ταΐζουν, αφού όπως είπε υπάρχουν και αυτοί, και τονίζοντας ότι τα αγριογούρουνα είναι χορτοφάγα, με τον τρόπο αυτά τα κάνουν να μην ψάχνουν για την τροφή τους και να εξοικειώνονται.

Δείτε ακόμα:  Σύλληψη 75χρονης γιατρού για εικονικό εμβολιασμό (βίντεο-ντοκουμέντο)

Τέλος, κάλεσε τους πολίτες να μην αφήνουν ανοιχτούς τους κάδους απορριμμάτων, ως μέτρο προφύλαξης.

ieidiseis.gr