Τσαβούσογλου: Το Oruc Reis θα επιστρέψει στην Ανατολική Μεσόγειο – Αποστρατικοποίηση νησιών και “νέα” Συνθήκη Σεβρών


Για την επιστροφή του Oruc Reis στην Ανατολική Μεσόγειο διαβεβαίωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε συνέντευξη του στο CNN Turk, θέτοντας εκ νέου το ζήτημα αποστρατικοποίησης νησιών, αλλά και τη “νέα” Συνθήκη των Σεβρών.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε στην καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, κατά τη σημερινή τηλεδιάσκεψη ότι ο ελλιμενισμός του ερευνητικού σκάφους Oruc Reis για εργασίες συντήρησης, δεν σημαίνει ότι έχουν τελειώσει οι επιχειρήσεις του στην Ανατολική Μεσόγειο. Όπως είπε, επικαλούμενος το υπουργείο Ενέργειας, η συντήρηση του πλοίου μπορεί να διαρκέσει “μερικές εβδομάδες”. “Αφού ολοκληρωθεί η συντήρηση, θα συνεχίσουμε τις δραστηριότητές μας με αποφασιστικότητα”, πρόσθεσε.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου επανέλαβε ότι η Τουρκία είναι πρόθυμη να διαπραγματευθεί υπό προϋποθέσεις, διότι πρώτα η Ελλάδα θέτει τους δικούς της όρους. “Με όλες αυτές τις δηλώσεις που κάνει, η Ελλάδα πρέπει να εγκαταλείψει τη μαξιμαλιστική της συμπεριφορά. Εμείς αυτό που λέμε είναι πως διαπραγματευόμαστε με όλους. Όταν η Ελλάδα ξεκινά να θέτει προϋποθέσεις, τότε έχουμε κι εμείς προϋποθέσεις. Έχουμε θέσεις και θέλουμε να τις βγάλουμε μπροστά. Οι θέσεις της Ελλάδας είναι αδύναμες, δεν θέλουν να βρεθεί λύση σε σημαντικά ζητήματα. Πρέπει να συζητήσουμε για το συνολικό πακέτο, όχι για κάθε ένα ξεχωριστά. Έχουμε κάνει ειλικρινείς προσφορές για να λύσουμε τα ζητήματά μας με την Ελλάδα. Δείξαμε καλές προθέσεις, αλλά η Ελλάδα δεν τις δέχεται”.

Δείτε ακόμα:  Αίσιο τέλος στο θρίλερ με αγνοούμενο αστυνομικό - Βρέθηκε σε άθλια κατάσταση

Πηγή: cnnturk