Τσιόδρας: 44% πιο μεταδοτική η μετάλλαξη Δέλτα – «Γονατίζει» τις ηλικίες 40 – 60 ετών

Έρευνα του Σωτήρη Τσιόδρα και της ομάδας του αποτυπώνει την μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Δέλτα.

Σαρωτική είναι η μετάλλαξη Δέλτα με τον Σωτήρη Τσιόδρα και την ομάδα του να τονίζει ότι είναι 44% πιο μεταδοτική.

Πρόκειται για τη νέα μελέτη του καθηγητή σύμφωνα με την οποία -και όπως είπε η Βάνα Παπαευαγγέλου κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων- η μετάλλαξη Δέλτα είναι 44% πιο μεταδοτική από τη μετάλλαξη Άλφα (Βρετανική).

Ειδικότερα στη μελέτη του κ. Τσιόδρα έγινε ειδική ανάλυση της μεταδοτικότητας των μεταλλάξεων Δέλτα και Άλφα σε σχέση με τα δεδομένα που υπάρχουν από δεκάδες χώρες του εξωτερικού.

Δείτε ακόμα:  Γυναικοκτονία, Ρόδος: Όταν η αδικοχαμένη Δώρα μιλούσε σε τηλεοπτική εκπομπή (βίντεο)

Την ίδια στιγμή η κ. Παπαευαγγέλου ανέφερε ότι πλέον έχει μετατοπιστεί η ηλικιακή κατανομή των νέων κρουσμάτων με τις ηλικίες που πλέον επιβαρύνει να είναι μεταξύ 40 και 60 ετών και κυρίως όσοι δεν έχουν εμβολιαστοί.

«Με μαθηματική ακρίβεια αυτό θα οδηγήσει σε αύξηση των νοσηλειών» είπε «με τους νοσηλευόμενους σήμερα στην επικράτεια να είναι άνω 1000».

Η δε αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία τις τελευταίες 7 ημέρες έχει αυξηθεί κατά 70% (μέσος όρος 7ημέρου 129) και ζήτησε επιτακτικά η κ. Παπαευαγγέλου να αυξηθούν οι εμβολιασμοί των ενηλίκων.

Δείτε ακόμα:  Βασίλης Λεβέντης: Διευθυντής Πνευμονολογικής Ευαγγελισμού - "Τα πράγματα είναι δύσκολα" (βίντεο)

Αναλυτικά όσα είπε η κ. Παπαευαγγέλου

Υπενθυμίζεται ότι όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ τα συνολικά κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα (από την αρχή της πανδημίας) είναι 1.087 με τις περιοχές να είναι οι ακόλουθες:

ieidiseis.gr