Τσίρκας για κρούσματα κορονοϊού: Δεν ανήκει στους επιβαρυμένους Δήμους ο Μαραθώνας

Μετά από συνεχή επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ, θέλω να σας ενημερώσω ότι σύμφωνα με τα ως τώρα επίσημα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του, ο Δήμος μας δεν ανήκει στους επιβαρυμένους Δήμους όσον αφορά στα κρούσματα του Covid-19.

Ωστόσο για καθαρά προληπτικούς λόγους μετά από αίτημα μας την Παρασκευή 5/3 κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα μεταβεί για άλλη μια φορά στην περιοχή μας και συγκεκριμένα υποδείξαμε τον χώρο μπροστά από το γυμνάσιο Μαραθώνα για την διενέργεια rapid tests στους δημότες μας.

Δείτε ακόμα:  Κορονοϊός: 151 νέα κρούσματα στην Ανατολική Αττική - Ο χάρτης της διασποράς

Αναφορικά με το πρώτο θετικό κρούσμα που εντοπίστηκε σε υπάλληλο του Δημοτικού Καταστήματος της Νέας Μάκρης, από το πρωί όλοι οι υπάλληλοι του Δήμου υποβάλλονται σε rapid tests σε δυο διαγνωστικά κέντρα της περιοχής και σύμφωνα με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα είναι όλοι αρνητικοί.

Προχωρήσαμε σε απολύμανση του κτιρίου και συνεχίζουμε να τηρούμε πιστά τους κανόνες υγιεινής οπως και στο κέντρο Υγείας παρόλο που δεν είναι υποχρέωση του Δήμου.

Συνιστούμε στους δημότες μας για ακόμη μια φορά, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να μην επηρεάζονται από τις φημολογίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, καθώς οποιαδήποτε αναφορά στον Δήμο μας σχετικά με τα κρούσματα δεν βασίζεται στην πραγματικότητα.

Δείτε ακόμα:  Κορονοϊός: Ξέφρενο πάρτι σε βίλα στην Ανατολική Αττική (βίντεο)

Λεπτομέρειες σχετικά με την διαδικασία της Παρασκευής Δείτε ΕΔΩ
Μένουμε Σπίτι Μένουμε Ασφαλείς

Στέργιος Τσίρκας

Δήμαρχος Μαραθώνα