Τζένη Καρέζη: Σπάνια φωτογραφία της με μαγιό για εξώφυλλο περιοδικού

Η μεγάλη μας ηθοποιός Τζένη Καρέζη μπορεί να μην είναι ανάμεσά μας εδώ και 28 χρόνια, αλλά συνεχίζει να ζει μέσα από τις ταινίες της στον ελληνικό κινηματογράφο και φυσικά μέσα από το βαθύ πράσινο βλέμμα της!

Ο συλλέκτης Άρης Λουπάσης δημοσιεύει σήμερα μια σπάνια φωτογραφία της νεαρής τότε και πολλά υποσχόμενης Τζένης το 1957, όταν ήταν μόνο 25 ετών και έτοιμη να … κατακτήσει το θέατρο και τον κινηματογράφο!

Ο Άρης Λουπάσης γράφει:

Η Τζένη Καρέζη στα πλαίσια φωτογράφισης (σπάνια φώτο) για το περιοδικό “Ταχυδρόμος” στις 5 Οκτωβρίου του 1957, στα χρόνια της καθιέρωσης και των πρώτων επιτυχιών στο θέατρο και τον κινηματογράφο. Τρία χρόνια μετά την αποφοίτησή της από την σχολή του Εθνικού έχει καταφέρει να διανύσει ήδη μια αξιόλογη θεατρική πορεία δίπλα σε “μεγαθήρια” της υποκριτικής όπως οι Παξινού, Μινωτής, Αρώνη και Μυράτ, τόσο στο ελεύθερο θέατρο όσο και σε παραστάσεις του Εθνικού.

Η συμμετοχή της σε έργα ρεπερτορίου όπως η “Δοκιμασία” του Μίλερ, “Άμλετ” του Σαίξπηρ, “Η κυρά της αυγής” του Αλεχάντρο Κασόνα, “Το ζωντανό πτώμα” του Τολστόι, “Βασιλιάς Ληρ”, “Εκκλησιάζουσες” και “Κλυταιμνήστρα” θα αποτελέσουν ένα σπουδαίο σχολείο για να εμπλουτίσει και να απογειώσει τα υποκριτικά της προσόντα και τις γερές βάσεις για να χτίσει την μετέπειτα θεατρική της διαδρομή. Την περίοδο της συγκεκριμένης φωτογράφισης, μετά από ένα επιτυχημένο καλοκαίρι ερμηνεύοντας εξαιρετικά την “Μυρρίνη” στην Επίδαυρο στο πλάι της μεγάλης Μαίρης Αρώνη ως “Λυσιστράτη”, βρίσκεται σε εντατικές πρόβες για το ανέβασμα τον επόμενο Δεκέμβριο στο Εθνικό του έργου του Διονυσίου Ρώμα “Το Ζαμπελάκι”. Μια παράσταση στην οποία “χαλάει κόσμο” κυριολεκτικά έχοντας τον ομώνυμο ρόλο και τον συμφοιτητή της από την σχολή του Εθνικού Δημήτρη Παπαμιχαήλ στο πλάι της σε μια εξίσου σημαντική ερμηνεία.

Το 1957 θα γνωρίσει ακόμη περισσότερο την πλατιά αναγνώριση του κοινού καθώς συμμετέχει συνολικά σε τρεις ταινίες (“Λατέρνα φτώχεια και γαρύφαλλο”, “Δελησταύρου και Υιός” και “Θεία από το Σικάγο”), μέσα από τις οποίες θα ξεχωρίσει για να γίνει πλέον περιζήτητη με συμμετοχές στο σινεμά που διαδέχονται η μία την άλλη με περισσότερη κάθε φορά επιτυχία. Η κιν/φική της απογείωση θα έρθει ένα χρόνο μετά με το “Τρελοκόριτσο” όπου θα δείξει για πρώτη φορά το εκπληκτικό κωμικό της στοιχείο και με συμπρωταγωνιστή τον αξέχαστο Λάμπρο Κωνσταντάρα. Η θριαμβευτική πορεία του λαμπερού αυτού ειδώλου έχει ήδη ξεκινήσει για να σημαδεύσει μοναδικά και ανεξίτηλα στην συνέχεια τον καλλιτεχνικό χώρο μιας ολόκληρης εποχής.

tlife.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.