Βανδαλισμοί στο 1ο Γυμνάσιο Νέας Μάκρης (φωτό)

Συνθήματα με σπρέι υπέρ της κατάληψης έγραψαν άγνωστοι πάνω στους φρεσκοβαμμένους τοίχους του 1ου Γυμνασίου Νέας Μάκρης, αλλά και στις μπασκέτες που βρίσκονται στο προαύλιο του σχολικού συγκροτήματος όπως μπορείτε να δείτε και στις εικόνες παρακάτω


Να θυμίσουμε πως χθες ο Διευθυντής του σχολείου με ανάρτηση του ανέφερε την κατάσταση που επικρατεί γράφοντας:

Αν περάσει κανείς μπροστά από το Γυμνάσιο και το Λύκειο θα δει τα φρεσκοβαμμένα κτίρια βανδαλισμένα. Γραμμένοι οι τοίχοι με ακατανόητα σχήματα που εκφράζουν την σύγχυση που έχουν στο μυαλό τους αυτοί που δεν σέβονται τίποτα και στο όνομα μιας ευκαιριακής δήθεν διαμαρτυρίας – κάθε χρόνο κάτι μπορεί να βρει κανείς!- καταστρέφουν και αναστατώνουν την σχολική ζωή.

Δείτε ακόμα:  Πόρτο Ράφτη: Με επιτυχία ο εθελοντικός καθαρισμός στο λιμένα του Αγ. Νικολάου (φωτό)

Τα σχολικά κτίρια δεν μπορούν να τα προφυλάξουν ούτε οι εκπαιδευτικοί ούτε οι Σύλλογοι Γονέων. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειές τους. Η Πολιτεία, ο Δήμος, οι Αρχές του τόπου έχουν την ευθύνη να προστατεύουν τα σχολικά κτίρια και να αποτρέπουν παράνομες πράξεις που τελούνται σ’ αυτά και μάλιστα σε ώρες εκτός λειτουργίας ή σε περιόδους -κατ’ έθιμον πλέον- καταλήψεων.

Οι -με το έτσι θέλω- καταληψίες -εν αγνοία ακόμη και των συμμαθητών τους- πρέπει να απομονωθούν και να πάψουν πια να έχουν την άνεση να μεταφέρουν τους κάδους των σκουπιδιών μπροστά στην πόρτα του σχολείων αγωνιζόμενοι τάχα για μια καλύτερη παιδεία.(!)

Δείτε ακόμα:  Διακοπή υδροδότησης τη Δευτέρα σε περιοχές του Νέου Βουτζά, που ανήκουν στα διοικητικά όρια της Ραφήνας

Ο αγώνας για μια καλύτερη παιδεία προϋποθέτει να πετάξουμε πρώτα τα σκουπίδια που έχουμε μέσα στο κεφάλι μας.
Όλοι.

Ο δντης