Βασ. Σπαντούρος: Κύριοι, «σκοτώσατε» εκτός των άλλων… και μία ολόκληρη γενιά αθλητών

Η πανδημία φυσικά και είναι υπαρκτή, όπως επίσης αποδεκτές είναι και οι λανθασμένες αποφάσεις που πάρθηκαν από τις κυβερνήσεις στην προσπάθεια αντιμετώπισής της. Και αυτό γιατί η ανθρωπότητα είναι μπροστά σε κάτι πρωτόγνωρο και συνάμα θανατηφόρο. Ούτε αρνητές λοιπόν είμαστε, ούτε συνωμοσιολόγοι!

Είναι όμως άλλο πράγμα αυτό και άλλο η παντελώς λανθασμένη διαχείριση των προτάσεων των ειδικών, οι οποίοι παρεμπιπτόντως, δεν έχουν καμία γνώση πέρα από την λοιμωξιολογία!

Όταν έχεις αποφασίσει ως κυβέρνηση (και καλά κάνεις μέχρι ένα βαθμό…) να ακούς αυτούς τους ανθρώπους και να μην έχεις από την αντίπερα όχθη άτομα που να γνωρίζουν κοινωνιολογία, ψυχολογία, ιδιαιτερότητες που αφορούν πληθυσμιακές ομάδες, γεωγραφικές περιοχές, αθλητικές και προπονητικές ανάγκες και μαθησιακές ιδιομορφίες, τότε έχεις αποτύχει με το καλημέρα! Πόσο μάλλον όταν οι διακρίσεις που κάνεις με τις τραγελαφικές, επιλεκτικές και χωρίς καμία λογική διευκολύνσεις… προκαλούν ακόμα περισσότερο το κοινό αίσθημα!

Χωρίς κανένα δισταγμό λοιπόν κύριοι και κυρίες, έχετε την αποκλειστική ευθύνη του «θανάτου» εκτός των άλλων… μίας ολόκληρης γενιάς αθλητών! Η άγνοια των ειδικών περί του θέματος και των αναγκών του πρωταθλητισμού, με την απαθέστατη εκ του αποτελέσματος, στάση της αρμόδιας πολιτικής ηγεσίας, κατάφεραν να πετάξουν στο κάλαθο των αχρήστων τιτάνιες προσπάθειες ετών νεαρών αθλητών και αθλητριών. Παιδιών που κυνηγούσαν να κατακτήσουν το όνειρό τους με σύμμαχο μόνο τον ιδρώτα, το κλάμα και την οικογένειά τους. Καταφέρατε κουνώντας το δάκτυλο και παίρνοντας οριζόντιες αποφάσεις (με διακρίσεις πάντα…) να κάψετε μια ολόκληρη γενιά που διαφέρει από αυτά που ξέρετε και νομίζετε…

Μία κατηγορία ανθρώπων που κάνετε σαν παλαβοί και τρέχετε να τους αγκαλιάσετε στα αεροδρόμια για να βγείτε μία φωτογραφία μαζί τους, όταν έχουν ανεβάσει την χώρα μας στο ψηλότερο σκαλοπάτι του κόσμου. Αυτά τα παιδιά όμως κύριοι και κυρίες, δεν προέρχονται από παρθενογένεση. Από πολύ μικρά ξοδεύουν ατελείωτες ώρες σε προπονήσεις που δεν μπορεί να πάει το μυαλό σας! Αυτοί οι αθλητές μαζί με τις οικογένειές τους στερούνται τα πάντα μόνο και μόνο γιατί το επέλεξαν και γιατί έχουν άλλα όνειρα από τους πολλούς… Δυστυχώς, οι αποφάσεις σας, διαλύσανε όλες τις πολυετείς προσπάθειες που έκαναν αυτά τα παιδιά ηλικίας από 13 έως 18 ετών. Ο χρόνος που χάθηκε, για την μη βιολογική διαμόρφωση ανάπτυξης του σώματός τους, μέσω της προπόνησης σε αερόβιο και δυναμικό κομμάτι ΔΕΝ γυρίζει πίσω.

Και το ερώτημα είναι ένα και μόνο. Αφού επιλογές είχατε για να τους αφήσετε να προπονηθούν με βάση το υγειονομικό πρωτόκολλο όπως το καλοκαίρι που πέρασε, γιατί αδιαφορήσατε;

Γιατί κύριοι και κυρίες, δεν το κάνατε για να σώσετε ζωές όπως ισχυρίζεστε για κάθε σας απόφαση… Γιατί πάλι και ζωές χάθηκαν και λανθασμένες επιλογές κάνατε και διακρίσεις ημετέρων πράξατε με άπειρα παραδείγματα… Άρα, αυτή η καραμέλα σας, δεν πουλάει πια!

Και αν για εσάς μικρή σημασία έχει… Τουλάχιστον θα πρέπει να σας πει κάποιος, πως κλέψατε σε χιλιάδες οικογένειες τα χρόνια και τα όνειρα των παιδιών τους! Και αυτό δεν θα σας το συγχωρήσουν ποτέ!

Βασίλης Σπαντούρος

Πηγή: Polismedia.gr