Βασιλακόπουλος: Δεν χρειάζεται να κάνουν self test όσοι έχουν εμβολιαστεί

Αυτοί που έχουν λάβει και τις δυο δόσεις εμβολίου κατά του κορονοϊού δεν χρειάζεται να κάνουν το self test τόνισε ο καθηγητής πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Ο κ. Βασιλακόπουλος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ τόνισε χαρακτηριστικά πως είναι μικρότερη από 1% η πιθανότητα να βγει κάποιος θετικός σε κορονοϊό ενώ έχει εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις και έχουν περάσει 15 ημέρες από τη χορήγηση της δεύτερης δόσης και πρόσθεσε πως «άρα κατ’ ουσία αυτοί δεν χρειάζεται να κάνουν τα τεστ».

Επικαλέστηκε δύο μελέτες που έγιναν σε υγειονομικούς που εργάζονται σε νοσοκομεία σύμφωνα με τις οποίες το ποσοστό των εμβολιασμένων που βρέθηκαν θετικοί σε τεστ ήταν 1% στη μία μελέτη και 0,05% στη δεύτερη μελέτη.

Ο αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Αλέξανδρος Τσαπέλος, τόνισε στην ίδια εκπομπή ότι τα ΑΜΚΑ των εμβολιασμένων και με τις δύο δόσεις θα πρέπει να αφαιρεθούν από την πλατφόρμα για τα self tests.

Δείτε ακόμα:  Σήφης Βαλυράκης: Τι δηλώνει ο ένας από τους δύο ψαράδες που κατηγορούνται για τον θάνατό του (βίντεο)

Την Παρασκευή άλλωστε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης δήλωσε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να δοθεί προτεραιότητα στην χορήγηση των self test στα άτομα ηλικίας έως 67 ετών, καθώς αυτή η ηλικιακή αυτή ομάδα είναι εργασιακά ενεργή.