Βασίλης Παπακωνσταντίνου: Ποτέ δεν ξεπέρασα την απώλεια των γονιών μου – Η Ελένη δεν ζορίστηκε καθόλου όταν γνωριστήκαμε

Συνέντευξη στο “Πάμε Δανάη” έδωσε ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, με αφορμή την μεγάλη συναυλία του στο Καλλιμάρμαρο στις 14 Ιουνίου, με την οποία θα γιορτάσει τα 50 χρόνια στην μουσική.

Μιλώντας για την προσωπική του ζωή, εξήγησε πως η αγάπη που πήρε ως παιδί από την οικογένειά του, τον έκανε να θέλει να κάνει νωρίς οικογένεια: «Μέσα στην άνοδό μου την καλλιτεχνική, αντί να την γευτώ όπως άλλοι θα φαντάζονταν, εγώ πήγα και παντρεύτηκα 24 ετών, ο πρώτος μου γάμος. Ποτέ δεν ξεπέρασα την απώλεια των γονιών μου, γιατί ήταν υπέροχοι άνθρωποι. Θλίβομαι πάρα πολύ να επιστρέψω στη γενέτειρά μου. Μπορεί να το ξεπεράσω κάποια στιγμή. Θέλω πολύ να ξαναπερπατήσω στους δρόμους που μεγάλωσα και κάποια στιγμή θα το κάνω».

Αναφορικά με τις ενοχές που ένιωθε εξαιτίας της δημοφιλίας του είπε: «Δεν ξεκίνησα να τραγουδώ για να γίνω διάσημος. Ξεκίνησα να τραγουδώ από μικρό παιδί γιατί μου άρεσε πολύ η μουσική. Έτσι λοιπόν, ήθελα και παρέα και στις εργατικές κατοικίες που μεγάλωσα, στην Νέα Ιωνία και της Νέας Φιλαδέλφειας φτιάξαμε το πρώτο μας συγκρότημα. Άρα αφού τραγούδαγα μόνο για την μουσική δεν μπήκα ποτέ στο να είμαι διάσημος και να με θαυμάζει ο κόσμος και να με σταματάνε στον δρόμο. Δεν ξέρω για εμένα ήταν φυσιολογικό αυτό που έκανα, δεν περίμενα να πάρει τέτοια διάσταση. Έτσι ήρθαν οι ενοχές».

«Με προσέγγισαν να εμφανιστώ σε μεγάλα νυχτερινά κέντρα και το οικονομικό δέλεαρ ήταν τεράστιο, αλλά δεν συμβαδίζει ούτε με την ιδεολογία μου, ούτε με την αισθητική μου. Δεν το τόλμησα ποτέ. Νομίζω ότι εκεί δεν μπορείς να προσφέρεις πολλά πράγματα από την τέχνη που κουβαλάς, να κάνεις την επαφή σου με ένα κοινό που κάθεται και σε ακούει με προσοχή» ανέφερε για την απόφασή του να μην εμφανιστεί σε νυχτερινά κέντρα.

Για την σχέση που έχει με την Ελένη Ράντου, η οποία μετρά 30 χρόνια, καθώς και για την κόρη που έχουν αποκτήσει τόνισε ότι: «Είμαι με την Ελένη 30 χρόνια. Είμαι κοινωνικό άτομο, δεν θέλω να στεναχωρώ τους ανθρώπους, συνήθως κάνω πρώτος πίσω. Είναι τρόπος αγάπης. Όταν γεννήθηκε η κόρη μου, τις πρώτες μέρες που την φέραμε σπίτι από το μαιευτήριο, αγάπησα πιο πολύ τα παιδιά όλου του κόσμου. Σκεφτόμουν πώς θα της φερθώ, πώς θα τη μεγαλώσω; Η κόρη μας είναι σπουδαία καλλιτέχνης μέσα της. Βρήκε τον δρόμο της στην ζωγραφική, τελείωσε την Καλών Τεχνών. Με στενοχωρεί που θα φύγει στο εξωτερικό για να συνεχίσει τις σπουδές της. Η Ελένη Ράντου δεν ζορίστηκε καθόλου όταν γνωριστήκαμε, έχει μια πολύ ισχυρή προσωπικότητα και δε νομίζω να επηρεαζόταν από τη δημοφιλία μου. Ενοχλήθηκα που τα δημοσιεύματα μας χώριζαν Δευτέρα Τετάρτη Παρασκευή. Αλλά το πήραν απόφαση πια ότι είμαστε μαζί και θα είμαστε μαζί».

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης μίλησε και για την κατάθλιψη που είχε περάσει: «Πέρασα από κατάθλιψη, καταρχήν από τις ενοχές για τη δημοφιλία μου κι ύστερα, από τη φύση μου προστέθηκαν και άλλα πράγματα. Πέρασα και σε θεραπεία. Η κατάθλιψη έχει πολλές μορφές, δεν είναι η μοναξιά στη δική μου κατάθλιψη. Υπήρχε η οικογένεια και έκανα υπομονή και είπα ότι θέλω να γίνω καλά, ακόμα και για να είμαι ευχάριστος για την οικογένειά μου».

«Όταν θα κρίνω ότι η φωνή μου δεν είναι αυτή που πρέπει να είναι, θα σταματήσω να τραγουδάω. Τότε φιλοδοξώ να γράφω τραγούδια για άλλες ωραίες φωνές. Θαυμάζω πολύ την Χάρις Αλεξίου γι’ αυτή της την απόφαση» είπε στο τέλος.

enikos.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.