Βασίλης Σπαντούρος: “Επτά χρόνια φαγούρας”

Η POLIS βαδίζει αισίως στον έβδομο χρόνο της έντυπης ζωής της. Έξι χρόνια ανελλιπών εκδόσεων σε ιδιαίτερα δύσκολους καιρούς. Χρόνια επίπονων και επίμονων προσπαθειών για να μπορεί να βρίσκεται δίπλα στον αναγνώστη του Μαραθώνα, της Ραφήνας, του Πικερμίου, της Αρτέμιδας και των Σπάτων.

Αναδεικνύοντας όλα τα κακώς αλλά και τα καλώς κείμενα των τοπικών κοινωνιών και των Δημοτικών τους αρχών, με πολιτικές παρεμβάσεις και αποκλειστικά θέματα που ανέδειξαν, ενημέρωσαν αλλά και προκάλεσαν, «ταρακούνησαν», προβλημάτισαν.

Με συνεντεύξεις πρώτης γραμμής της τοπικής και κεντρικής πολιτικής σκηνής, με ρεπορτάζ και αποκαλυπτικά θέματα.

Πρόκειται για μια αμφίδρομη επικοινωνία, αδήριτη ανάγκη έκφρασης ένθεν κακείθεν, μια σχέση «ερωτική» με εντάσεις, απροειδοποίητες φουρτούνες, διαρκείς αναζητήσεις, απιστίες, αλλά κυρίως με περιόδους δημιουργικής ανέλιξης…

Δείτε ακόμα:  Γιώργος Πατούλης: Μοναχικά γενέθλια χωρίς τη Μαρίνα – Η ανάρτησή του

Αν για κάποιο λόγο η αριθμοσοφία του Πυθαγόρα, έχει αντίκτυπο στην πραγματικότητα με μια βαθιά φιλοσοφική πραγμάτωση, η χρονιά που διανύουμε ως έντυπη ύπαρξη είναι σημαδιακή. Ο «μαγικός» αριθμός 7 σηματοδοτεί σπουδαίες αλλαγές προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση. Είναι σημείο καμπής, για την υπέρβαση ή όχι, στη δική μας περίπτωση, τη σχέση μεταξύ αναγνώστη και έντυπου.

Η POLIS, με βάση το τρίπτυχο αμοιβαία εμπιστοσύνη- αλληλοσεβασμός- σοβαρότητα, που εγγυάται τη μακροημέρευση μιας σχέσης, θα συνεχίσει να δίνει το παρόν στις τοπικές κοινωνίες σε 150 σημεία διανομής, αποτελώντας κάθε μήνα αφορμή συζήτησής και σημείο αναφοράς!

Δείτε ακόμα:  Γιώργος Πατούλης: Μοναχικά γενέθλια χωρίς τη Μαρίνα – Η ανάρτησή του

Από πού να ξεκινήσει κάποιος και πού να φθάσει…

Πότε και υπό ποιες συνθήκες γεννήθηκε η ιδέα, πού σκόνταψε, ποιοι βοήθησαν, ποιοι έβαλαν τρικλοποδιές, ποιοι επιχειρήσαν να την καπηλευτούν, πώς καθιερώθηκε, πώς τα βγάζει πέρα, είναι δευτερεύουσας σημασίας, περισσότερο συναισθηματικής αξίας για όλους εμάς που έχουμε ζήσει από κοντά την ιστορίας της.

Αυτό όμως που έχει πραγματική σημασία, μας χαροποιεί ιδιαίτερα και είναι πιστοποίηση της καλής δουλειάς που γίνεται, είναι η αναγνώριση από όλους εσάς μέσα από την προσμονή της κάθε έκδοσης, μήνα με τον μήνα. Σας ευχαριστούμε θερμά για αυτό!

Δείτε ακόμα:  Γιώργος Πατούλης: Μοναχικά γενέθλια χωρίς τη Μαρίνα – Η ανάρτησή του

Θα προσπαθήσουμε να φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης σας βάζοντας τη δική μας υπογραφή στα τοπικά δρώμενα με τα άρθρα και τις παρεμβάσεις μας. Θα συνεχίσουμε να βάζουμε σε πρώτη προτεραιότητα την ενημέρωση με την ελπίδα κάποτε η δημοσιογραφία να επιστρέψει στην πηγή της.

Η ελευθερία της έκφρασης και ο θεματικός πλουραλισμός αποτελεί το όνειρο κάθε εκδοτικής προσπάθειας που σέβεται τον εαυτό της. Η πραγματοποίηση αυτού του ονείρου, είναι ένας δύσβατος δρόμος με πολλά αγκάθια και εμπόδια.

Εμείς θέλουμε στο τέλος της διαδρομής, όρθιοι να μπορούμε να σας κοιτάμε στα μάτια όπως κάθε φορά.

Του Βασίλη Σπαντούρου