Βασίλης Σπαντούρος: Ερασιτεχνικός αθλητισμός, ένα από τα «ανέκδοτα» της πανδημίας

Με το γενικευμένο αλλά σε καμία περίπτωση καθολικό Lock down στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, τις ημέτερες και παράλογες αποφάσεις και τις ανεκδιήγητες εισηγήσεις ασχέτων προς το αντικείμενο, μερικοί εκ των οποίων δεν ήξεραν καν αν οι πισίνες λειτουργούν με θαλασσινό ή χλωριωμένο νερό και αφού έχει καταστραφεί μία ολόκληρη γενιά πρωταθλητών – κάτι που θα φανεί στην επόμενη 5ετία – έχουν καταφέρει ταυτόχρονα να αποξενώσουν και αρκετά παιδιά από την άθληση.

Ένα μήνα μετά την εκ δημοσκοπήσεων και ΝεοΣμυρνιώτικων επεισοδίων ανάγκης για το άνοιγμα των πάντων… και πολύ ορθά έπραξαν, ο κλειστός ερασιτεχνικός αθλητισμός αποτελεί το μόνιμο ερωτηματικό όλων των νοήμων πολιτών.

Δείτε ακόμα:  Η Εβδομάδα Τουρισμού και Πολιτισμού της Κίνας 2021 γιορτάζεται στην Ελλάδα

Παιδιά σε 7μηνη αγρανάπαυση σώματος και πνεύματος, πλήρως εγκαταλειμμένα από ειδικούς και αποφάσεις. Παιδιά τα οποία αποτελούσαν τις υγιής ακαδημίες όλων των αθλημάτων, όλων των Σωματείων σε όλη τη χώρα, παιδιά τα οποία γυμναζόντουσαν, κοινωνικοποιούνταν, εκπαιδευόντουσαν, γελούσαν, έπαιζαν με πρόγραμμα και μαθησιακή ροή, ξαφνικά 7 μήνες είναι στο «γύψο».

Και αν το ερώτημα για το λόγο που συνέβη αυτό και τις συνέπειες που είχε στη ψυχοσύνθεση και ανάπτυξη των παιδιών, έχει απαντηθεί και η ιστορία θα καταγράψει με μελανά χρώματα, τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς, το σημερινό ερώτημα, περί του για ποιο λόγο είναι ακόμα κλειστός, θα το απαντήσει κανείς;

Δείτε ακόμα:  Κορονοϊός: 394 νέα κρούσματα - 20 νέοι θάνατοι, 301 οι διασωληνωμένοι

Του Βασίλη Σπαντούρου