Βασίλης Σπαντούρος: Τελικά ποιος προκαλεί τον πόλεμο;

Εκεί που λες δόξα το Θεό η πανδημία τελειώνει και σιγά σιγά ο κόσμος απελευθερώνεται από τα δεσμά των dealer εμβολίων και έχεις πλέον να αντιμετωπίσεις την εξαθλίωση και την χρεοκοπία… έρχεται ο Πούτιν και ταράζει τα λιμνάζοντα ύδατα των κοιμώμενων και «ελαφρών» Δυτικών και όχι μόνο.

Μετά από αρκετά χρόνια υπομονής και διαβημάτων αποφασίζει να κάνει το αυτονόητο… Να διασφαλίσει τα κεκτημένα και την ασφάλεια της χώρας του. Σε καμία περίπτωση ένας πόλεμος δεν είναι λογικός, ούτε φυσικά βρίσκει κανένα σύμφωνο. Είναι άλλο πράγμα όμως αυτό και άλλο το να «ξύνεις» ηθελημένα, εδώ και χρόνια τη μύτη μιας αρκούδας και να περιμένεις αυτή να είναι σε μόνιμο λήθαργο…

Όταν από τη μία καταπατάς με τη σύμφωνη γνώμη των «συμμάχων» τα δικαιώματα των Ρωσόφωνων των επαρχιών σου, όταν το παίζεις μάγκας σαν καλός ηθοποιός που είσαι με πλάτες αλαφροΐσκιωτων, όταν θες να εντάξεις στο ΝΑΤΟ τον γείτονα του και να πας ότι οπλισμό μπορείς να φανταστείς στα σύνορα του, όταν νομίζεις πως όλος ο κόσμος είναι δικός σου… Ε δεν είναι. Υπάρχει και ο «τρελός» που είπε «ως εδώ, αν θέλετε ελάτε να λογαριαστούμε…» και το έκανε μέσα σε 48 ώρες χωρίς να τολμήσει κανένας να κουνηθεί.

Και τότε φάνηκε πως είναι άλλο πράγμα τα λόγια και άλλο οι πράξεις. Από τη μία οι χαρτοφυλακάδες της Ευρωπαϊκής Ένωσης προσπαθούν να καταλάβουν από που τους ήρθε…και μέχρι που θα φτάσει…. Οι ΝΑΤΟΙΚΟΙ το φυσάνε και δε κρυώνει και οι Αμερικάνοι αντιλήφθηκαν πως αυτό που έκαναν αυτοί για τους ίδιους ακριβώς λόγους στη Κούβα δεν είναι τίποτα μπροστά στο Πούτιν…

Και δε φτάνουν μόνο αυτά… Έχεις και τους έγκριτους πολεμικούς ανταποκριτές να σου λένε άλλα όπως πάντα, ενώ πίσω τους οι κάμερες δείχνουν άλλα και αν τους βολεύει βάζουν και εικόνες από άλλους πολέμους. Έχεις τους φιλοδυτικούς πολιτικούς να σου λένε πως για πρώτη φορά συμβαίνει πόλεμος μετά τον 2ο Παγκόσμιο και μένεις χαζός γιατί μάλλον η διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και τα τραγικά περιστατικά τότε, ήταν για αυτούς παιχνίδι φαντασίας ή μία δικαιολογημένη και επιβεβλημένη κίνηση της Γερμανονατοϊκής συμμαχίας. Έχεις τα μεγάλα διεθνή κανάλια να παρουσιάζουν τον κακό Πούτιν, όταν πριν από λίγα χρόνια, δικαιολογούσαν απόλυτα και σου είχαν Live συνδέσεις με βομβαρδισμούς αμάχων σε χώρες που δεν βρήκαν ποτέ αυτά που μας έλεγαν πως ήταν ο λόγος που ξεκίνησαν τον πόλεμο.

Τελικά ποιος φταίει για τον πόλεμο; Αυτός που τον ξεκινάει ή αυτός που δεν του έχει δώσει άλλη επιλογή;

Το σίγουρο είναι πως ο λαός δε φταίει σε τίποτα και είναι δυστυχώς ο μόνος που την πληρώνει.

Ελπίζω οι δικοί μας να κατάλαβαν για τα καλά το πόσο μόνοι θα είμαστε σε περίπτωση θερμού επεισοδίου με τους γείτονες και να λάβουν τα μέτρα τους… Το ότι εμείς δεν είμαστε Ουκρανία και οι Τούρκοι Ρωσία είναι δεδομένο, αλλά ποτέ δε ξέρεις ποιος μπορεί να σου πειράξει… τα ραντάρ.

Εφημερίδα Polis