Βασίλης Σπαντούρος: Το οριστικό τέλος της ελευθερίας μας! Δεν ήμουν αρνητής, ούτε ψεκασμένος…

Από τη πρώτη στιγμή αρχές του 2020, άκουγα, έβλεπα, έκρινα και στην πορεία πήρα το προσωπικό μου ρίσκο, γιατί περί τέτοιου πρόκειται, εμβολιάστηκα για εμένα και τους γύρω μου παρόλες τις μεγάλες φοβίες που είχα για κάτι εντελώς νέο όπου κανείς μα κανείς δεν εγγυόταν την επιτυχία του…

Φυσικά και η τότε επιλογή μου δεν ήταν καθόλου εύκολη, πόσο μάλλον όταν οι παρενέργειες, οι πιθανές επιπλοκές, και όλα αυτά που έβγαιναν στη φόρα χαρακτηρίζονταν ως αναληθή και ψεκασμένα.

Σκέφτηκα τότε πως το 90% κάλυψη που διατυμπάνιζαν, το τουλάχιστον 16 μήνες ανοσία που έλεγαν, το αν κολλήσεις το περνάς καλύτερα και το ουτοπικό τοίχος ανοσίας που μας αραδιάζανε τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ και οι αυλικοί του συστήματος ήταν αρκετά για να με κάνουν να πάρω αυτό το ρίσκο.

Δείτε ακόμα:  Βασ. Σπαντούρος: Αντίο παλικάρι μου...

Υπέθεσα βρε αδερφέ, πως με τη κίνηση αυτή σύντομα θα έβαζα ως νοήμων πολίτης και εγώ το δικό μου λιθαράκι ώστε να τελείωνε αυτό που βιώνουμε.

…και έρχεται το φθινόπωρο του 2021 όπου ξαφνικά όλοι οι λόγοι που έκανα αυτή την επιλογή κατέρρευσαν σαν χάρτινος πύργος

Όλος περιέργως, τα πλήρως ενημερωμένα και απολύτως επιστημονικά καταρτισμένα «προϊόντα» των ΜΜΕ άλλαξαν το παραμύθι αφού δεν τους βγήκε το αρχικό και ανέφεραν πως κολλάμε το ίδιο, μεταδίδουμε το ίδιο, μην πω και περισσότερο, και έφτασαν μάλιστα μέχρι στο σημείο να μετατρέπουν την πολύμηνη ανοσία των εμβολίων σε επί της ουσίας ανοσία 60 ημερών και να ξανά προσπαθούν να επιβάλουν την τρίτη αναμνηστική δόση μέχρι την επόμενη…!

Αμηχανία, οργή και εκνευρισμός… όχι τόσο για το εμβόλιο με κάλυψη χρόνου dt αλλά περισσότερο για τον άγαρμπο και εκβιαστικό τρόπο που προσπαθούν να σου επιβάλουν κάτι που αποδείχθηκε αναληθές.
… και ξαφνικά έρχεται η Όμικρον! Το μάννα εξ ουρανού το οποίο και αυτό στην αρχή προσπάθησαν να το παρουσιάσουν ως το απόλυτο επερχόμενο χάος.

Δείτε ακόμα:  Βασ. Σπαντούρος: Αντίο παλικάρι μου...

Μέχρι που δεν έμεινε σπίτι για σπίτι που να μην είχε κολλήσει κάποιος, μέχρι να καταλάβει ο κόσμος πως δεν είχε τις τραγικές συνέπειες του παρελθόντος, μέχρι να μην αυξάνεται η πίεση στο ΕΣΥ παρόλο τα χιλιάδες καθημερινά κρούσματα, μέχρι που έσκασαν αυτοί που θέλουν το καλό μας και σιγά σιγά ψελλίζουν για εξασθένηση του ιού και για το τέλος του…
Ειλικρινά δεν ξέρω αν συμβεί, δεν ξέρω αν πραγματικά τελειώνει και δεν εμφανίσουν πάλι κάποια νέα μετάλλαξη για να μας τρομοκρατήσουν, δεν ξέρω γιατί κόλλησα και ήμουν σχεδόν ασυμπτωματικός, δεν ξέρω τίποτα από αυτά, άλλωστε γιατρός δεν είμαι.

Δείτε ακόμα:  Βασ. Σπαντούρος: Αντίο παλικάρι μου...

Τι ξέρω; Πως το τέλος της ελευθερίας μας το ζούμε σήμερα με αναίμακτο και ιδιαιτέρως περίτεχνο τρόπο. Πως η μόνη χαρά των εμβολιασμένων είναι η ώρα που δείχνουν το Πιστοποιητικό εισόδου στα κινητά τους ως «ελεύθεροι πολιορκημένοι». Πως οι άνθρωποι χωρίστηκαν κυριολεκτικά σε δύο στρατόπεδα με ότι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον… Πως επαγγελματίες αθλητές που εμβολιάστηκαν έχουν τα θεματάκια τους… Πως όταν σου η Όμικρον, σου αλλάζει τα δεδομένα εσύ δε μπορεί να επιβάλεις την αναμνηστική δόση σε κόσμο που σε πίστευε μέχρι χθες… Γιατί όταν αυτό συμβαίνει τότε μάλλον οι «ψεκασμένοι» έχουν κάτι να σου πουν…

Γράφει ο Βασίλης Σπαντούρος

Εφημερίδα Polis