Βατόπουλος για lockdown: «Ανοίξαμε για πολιτικούς, κοινωνικούς και οικονομικούς λόγους»

Ο καθηγητής Μικροβιολογίας δεν δίστασε να μιλήσει για «αντιφάσεις» στις αποφάσεις της κυβέρνησης…

Είναι γεγονός ότι οι περισσότεροι Έλληνες πολίτες διερωτώνται το τελευταίο διάστημα, πώς και αποφάσισε η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να προχωρήσει στο άνοιγμα των δραστηριοτήτων σε μία χρονική περίοδο που τα κρούσματα που καταγράφονται είναι περισσότερα, σε σχέση με εκείνα που έβαλαν στον «πάγο» τη χώρα για μήνες.

Γιατί αποφασίστηκε η άρση της καραντίνας

Ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος εξηγεί γιατί η Επιτροπή ειδικών ανακοίνωσε άρση του lockdown, και ξεκαθαρίζει ότι η άρση της καραντίνας οφείλεται σε πολιτικούς, οικονομικούς και κοινωνικούς λόγους, και όχι στο γεγονός ότι η χώρα ξεμπέρδεψε με τον κορονοϊό.

Δείτε ακόμα:  Χαρδαλιάς: Οι δύσκολες ημέρες ξεκινούν όταν τελειώσει ο καύσωνας!

«Είμαστε λίγο καλύτερα, αλλά να μην χαλαρώσουμε»

Ο καθηγητής Μικροβιολογίας σημείωσε χαρακτηριστικά πως «η πολιτική δεν είναι οριζόντια μέτρα, αλλά τεστ κτλ», και συμπλήρωσε στη συνέχεια ότι κάποια μέτρα έχουν προκαλέσει ορισμένες αντιφάσεις, όπως στην περίπτωση των δεξιώσεων.

«Είναι λίγο αντιφατικό οι περιορισμοί στον γάμο, αλλά δεν πας να φας, αλλά να κάτσεις και να χορέψεις», είπε ο κ. Βατόπουλος.

Επίσης ο κ. Βατόπουλος αναφέρθηκε στη μουσική που απαγορεύεται στην εστίαση και είπε ότι «προς το παρόν υπάρχει ο φόβος, ότι αν υπάρχει μουσική θα βγαίνουν τα σταγονίδια και θα έχουμε διασπορά κρουσμάτων, γιατί θα μιλάμε πιο δυνατά».

Δείτε ακόμα:  Άγρια δολοφονία - Γιος σκότωσε τον πατέρα του

newsbreak.gr