Βατόπουλος: «Κλειδώνει η μάσκα παντού τα επόμενα 24ωρα» (βίντεο)

Πολιορκεί την Αττική ο κορονοϊός και η γενικευμένη χρήση μάσκας τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους είναι θέμα χρόνου να αποφασιστεί.

Ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος, καθηγητής μικροβιολογίας σχολής δημόσιας διοίκησης στο Πανεπιστήμιο δυτικής Αττικής, μίλησε για την γενικευμένη χρήση της μάσκας στην Αττική, τα ΜΜΜ και το εμβόλιο της εποχικής γρίπης.

«Η χρήση της μάσκας είναι κάτι εξαιρετικά απλό», είπε ο κ. Βατόπουλος μιλώντας στην εκπομπή Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο ερωτηθείς για τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού που ενδεχομένως θα χρειαστούν για την αναχαίτιση της εξάπλωσης της πανδημίας στην Αττική.

«Θα μπορούσε να ισχύσει. Δεν έχει συζητηθεί ακόμα. Είναι κάτι που μπορεί να συζητηθεί αύριο – μεθαύριο η επιτροπή συνεδριάζει κάθε μέρα. Τα μέτρα τα αποφασίζει η κυβέρνηση. Συνήθως γίνεται μια συζήτηση. Η κυβέρνηση προτείνει κάποια μέτρα κι εμείς συμφωνούμε ή διαφωνούμε», πρόσθεσε.

Δείτε ακόμα:  Απίστευτο: Παραλίγο να παρασυρθεί από τη νεκροφόρα που μετέφερε τον Μαραντόνα! (φωτό)

Αναφορικά στα ΜΜΜ, ο καθηγητής, ανέφερε: «Είναι σαφές ότι πρέπει να τηρούμε τις αποστάσεις, το δεύτερο μέτρο είναι η μάσκα, το τρίτο μέτρο είναι η υγιεινή των χεριών. Από εκεί και πέρα είναι και θέμα τι δυνατότητες υπάρχουν, που δεν αφορά εμάς, η πολιτεία αποφασίζει πως και αν μπορεί να βάλει περισσότερα λεωφορεία, αν και πως θα υπάρξουν περισσότερες αίθουσες».

Για το εμβόλιο της γρίπης, ο κ. Βατόπουλος συνέστησε ο κόσμος να κάνει το εμβόλιο «για να μην πάθει τα δύο νοσήματα, θα είναι διπλή η επιβάρυνση του οργανισμού. Ο κόσμος πρέπει να κάνει το εμβόλιο».

Δείτε ακόμα:  Θρίλερ με Έλληνες ναυτικούς που κρατούνται όμηροι στη Νιγηρία - Διαπραγματεύσεις με τους πειρατές για τα λύτρα

newsit.gr