Βατόπουλος: Στο τέλος της εβδομάδας θα δούμε τι θα γίνει με τα νέα μέτρα – Δεν είναι απρόσβλητοι οι νέοι

Τα περίπτερα και τα μίνι μάρκετ κλείνουν πλέον στις 12 τα μεσάνυχτα, φαίνεται όμως πως ο κόσμος δεν περιορίζει τις επαφές του στις πλατείες, που τείνουν να γίνουν ωρολογιακή βόμβα για την εξάπλωση του κορονοϊού.

«Η προσπάθεια είναι να ελαττωθεί η πιθανότητα να μεταδοθεί ο ιός. Όλα τα μέτρα έχουν σκοπό να πείσουν τους πολίτες ότι υπάρχει πρόβλημα ώστε να σταματήσει η διασπορά» είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Δείτε ακόμα:  Χαρδαλιάς από Καστοριά: «Έχουμε επιθετική έξαρση του ιού»

«Η Επιτροπή θέλει να δει τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα, να δούμε πώς πραγματικά πάνε τα πράγματα. Η αίσθησή μου είναι ότι έχουμε να κάνουμε με δύο εικόνες: Η πρώτη είναι η εικόνα το πρωί, όπου οι άνθρωποι φοράνε μάσκα και προσέχουνε τις αποστάσεις και η άλλη η Ελλάδα του βραδιού, που οι άνθρωποι χαλαρώνουν. Δεν είναι εύκολη δουλειά να πείσουμε τον κόσμο» τόνισε.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Μικροβιολογίας εξαρτάται από τη συμπεριφορά μας το ενδεχόμενο νέων, σκληρότερων μέτρων.

Δείτε ακόμα:  Ξεκινά η δίκη για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου: Στο εδώλιο δύο καταστηματάρχες και τέσσερις αστυνομικοί

«Δεν είναι απρόσβλητοι οι νέοι, το είχαμε πει από την αρχή, απλά είναι μικρότερη η συχνότητα. Στο τέλος αυτής της εβδομάδας θα έχουμε αίσθηση του τι γίνεται και θα δούμε τι θα γίνει» επισήμανε.

newsbeast.gr