Βιασμός 12χρονης: Στο κατάστημά του Ηλία Μίχου σύχναζαν και άλλα παιδιά – Στο “Χαμόγελο του παιδιού” τα 6 ανήλικα παιδιά της οικογένειας

Αρνείται τις κατηγορίες και δηλώνει ότι δεν έχει καμία σχέση με όσα την κατηγορούν, η μητέρα της 12χρονης από τον Κολωνό που κατηγορείται για μαστροπεία, σύμφωνα με τον δικηγόρο της Απόστολο Λύτρα.

«Ούτε ήταν προαγωγός ούτε γνώριζε και έκανε τα στραβά μάτια. Και μάλιστα όχι μόνο ότι δε γνώριζε αλλά δεν γνώριζε ούτε η θεία από τη Λευκάδα, που είχαν πολύ καλή σχέση. Δεν γνώριζε, ούτε η μεγάλη αδελφή του κοριτσιού που μένανε μαζί» διευκρίνισε ο συνήγορος της μητέρας μιλώντας στο Open.

«Ο 53χρονος με διάφορους τρόπους είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη της οικογένειας και είχε κερδίσει και την εμπιστοσύνη και από άλλες οικογένειες που είχαν παιδιά. Δηλαδή στο κατάστημά του σύχναζαν παιδιά» όπως αποκάλυψε ενώ σημείωσε πως «η κοινή πείρα και η λογική λέει ότι ένας άνθρωπος στα 53 του δεν ξεκινάει να κάνει τον παιδοβιαστή, προφανώς θα έχει ξαναγίνει. Γι’ αυτό και υπάρχει και η δημοσιοποίηση των στοιχείων».

Αποκάλυψε δε, ότι ο ίδιος είχε δύο τηλέφωνα που του ανέφεραν κάποια περιστατικά με τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο.

Το αν έχουμε μία κακή μητέρα ή κακό ή αδιάφορο οικογενειακό περιβάλλον, είναι άλλο από τη μαστροπεία, ξεκαθάρισε ο Απόστολος Λύτρας τονίζοντας ότι «και η παραμέληση τιμωρείται αλλά για να έχουμε μαστροπεία χρειάζονται συγκεκριμένα στοιχεία».

Σε ό,τι αφορά στα εμβάσματα των 20 και 25 ευρώ, η μητέρα δεν γνωρίζει από ποιον είναι, τόνισε ο δικηγόρος της και υποστηρίζει ότι της «την έστησε» ο Μίχος.

«Τα εμβάσματα είναι από ένα άτομο, υπάρχουν τα στοιχεία του. Περιμένουμε να δούμε την έρευνα. Ξέρω για δύο εμβάσματα των 20 και 25 ευρώ», είπε ο Λύτρας διευκρινίζοντας ότι αυτό δεν έγινε για να κάνει την μάνα συνένοχο αλλά «προφανώς δεν θα έδινε έναν δικό του λογαριασμό. Είναι μία διαδρομή χρημάτων, είναι εύκολο να προκύψει από πού ήρθαν τα χρήματα γιατί είναι μέσω τραπέζης».

Σε σχετική ερώτηση ξεκαθάρισε ότι η μητέρα δεν γνωρίζει τον άνθρωπο που έβαλε τα χρήματα στον λογαριασμό.

Τόνισε δε, ότι αυτά τα πράγματα δεν γίνονται μέσω τραπέζης.

Την ίδια ώρα, η 37χρονη γυναίκα καλείται σήμερα να απολογηθεί στην 33η Τακτική Ανακρίτρια που εξέδωσε εναντίον της ένταλμα σύλληψης για το αδίκημα της διακεκριμένης μαστροπείας.

Η κατηγορία που η μητέρα του παιδιού «μοιράζεται» με τον ήδη προσωρινά κρατούμενο, Ηλία Μίχο, αφορά συγκεκριμένα στοιχεία που, κατά τη δικογραφία, την τοποθετούν στην πλευρά με εκείνους που εκμεταλλεύτηκαν σεξουαλικά το κορίτσι.

Παράλληλα, σε έξι ανέρχονται μέχρι στιγμής οι συλλήψεις που σχετίζονται με τον βιασμό της 12χρονης.

Ενώπιον της Ανακρίτριας θα οδηγηθούν σήμερα και οι άλλοι δύο συλληφθέντες έπειτα από εντάλματα, 33 και 36 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για γενετήσια πράξη με ανήλικο έναντι αμοιβής.

Ο ένας φέρεται να είχε καταθέσει χρήματα σε λογαριασμό της μητέρας και να είχε έρθει σε επαφή με το παιδί μέσω Viber.

Ο δεύτερος φαίνεται πως ήταν «πελάτης» του Μίχου. Επίσης, το πρωί αναμένεται να οδηγηθεί μετά τον εισαγγελέα στην Ανακρίτρια και ο 34χρονος, ο οποίος συνελήφθη την Κυριακή για την υπόθεση βιασμού της 12χρονης.

Πρώτος συνελήφθη ο 53χρονος Ηλίας Μίχος, ο οποίος κατηγορείται ότι βίαζε και εξέδιδε την 12χρονη και ακολούθησε ο Ιωάννης Σοφιανίδης, ο πρώτος από τους φερόμενους βιαστές της ανήλικης.

Ακολούθησε η σύλληψη της 37χρονης μητέρας της ανήλικης, με την κατηγορία της διακεκριμένης μαστροπείας.

Το βράδυ της Παρασκευής, οι αρχές προχώρησαν στην σύλληψη του δεύτερου βιαστή από εκείνους που φαίνεται να «ψάρευε» ο Ηλίας Μίχος, μέσω της εφαρμογής γνωριμιών και του προφίλ με τις φωτογραφίες της ανήλικης, πίσω από το οποίο σύμφωνα με την δικογραφία, κρυβόταν ο ίδιος.

Πρόκειται για έναν 33χρονο, ανύπαντρο και υπάλληλο φαρμακαποθήκης, από την Αγία Βαρβάρα, σε βάρος του οποίου εκδόθηκε ένταλμα. Ο 33χρονος αντιμετωπίζει την κατηγορία της γενετήσιας πράξης με ανήλικο συμπληρώσαντα και μη τα 12 έτη, έναντι αμοιβής, κατ’ εξακολούθηση.

Λίγες ώρες μετά, το απόγευμα του Σαββάτου συνελήφθη και ένας 36χρονος, διοικητικός υπάλληλος του νοσοκομείου «Μεταξά» επίσης ανύπαντρος, κάτοικος Δυτικής Αττικής. Η κατηγορία που αντιμετωπίζει είναι αυτή της γενετήσιας πράξης με ανήλικο έναντι αμοιβής .

Τελευταίος συνελήφθη ένας 34χρονος, κάτοικος Παγκρατίου, που φέρεται να ήρθε σε επαφή αρχικά με το προφίλ που είχε δημιουργήσει μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας ο Μίχος και εκεί να έκλεισε ραντεβού.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ασπίδα προστασίας και για τα έξι ανήλικα παιδιά της οικογένειας στην φρικτή υπόθεση κακοποίησης

Από το βράδυ της Παρασκεύης, όλα τα ανήλικα αδελφάκια έχουν βρει την απόλυτη φροντίδα στην αγκαλιά του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», ως φορέας προάσπισης και προστασίας των δικαιωμάτων του παιδιού, και με αφορμή την έντονη δημοσιότητα και εκτεταμένη δημοσιογραφική κάλυψη που έχει λάβει η υπόθεση της κακοποίησης ανήλικης, ενημερώνει ότι:

● Αντιλαμβανόμενο τη μεγάλη ανάγκη λειτουργίας οργανωμένων και ποιοτικών χώρων φιλοξενίας παιδιών, όπου τα αδέλφια θα παραμένουν ενωμένα, και συμμεριζόμενο την αγωνία και το ενδιαφέρον της Εισαγγελέως Ανηλίκων Αθηνών κας Χασάπη, της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και της Εισαγγελίας Αρείου Πάγου να μη χωριστούν τα ανήλικα αδέλφια της οικογένειας: Από το βράδυ της Παρασκεύης 14 Οκτωβρίου, έχει αναλάβει την απόλυτη φροντίδα και προστασία και των έξι ανήλικων παιδιών, ενώμένα σαν μία γροθιά!

● Ο Οργανισμός, συνεπής στις αρχές του να μη χωρίζονται τα αδέλφια, έχει πολλές φορές στο παρελθόν φιλοξενήσει 7, 5, 3 κ.ο.κ. αδέλφια, κορίτσια και αγόρια, διαφορετικών ήλικιών, ακόμη και στην ηλικία των 16 και 17 ετών, όπως τα αδέλφια της συγκεκριμένης οικογένειας. Αντιθέτως, τα κρατικά ιδρύματα δέχονται μόνο αγόρια ή κορίτσια, και όχι μεγαλύτερης ηλικίας, με αποκορύφωμα την πρόσφατη κοινή Υπουργική Απόφαση 40494/3.5.2022 του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, μέσω της οποίας προωθείται η ημιαυτόνομη διαβίωση για παιδιά άνω των 15 ετών, που έχουν στερηθεί μια υγιή οικογένεια, έχουν βιώσει καταστάσεις εγκατάλειψης, παραμέλησης και κακοποίησης και δεν μπορούν να αποκατασταθούν μέσω του θεσμού της αναδοχής ή υιοθεσίας.

● Βάσει της νέας νομοθεσίας που είναι σε ισχύ, τα έξι αδέλφια αναπόφευκτα θα διασκορπίζονταν σε κρατικά ιδρύματα απομακρυσμένων περιοχών. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» επισημαίνει ότι είναι ο μόνος Οργανισμός που θα μπορούσε να δώσει αυτή τη λύση, όπως και τελικά έπραξε για το καλό των παιδιών.

● Δίπλα στα παιδιά, όπως και σε κάθε ευάλωτο παιδί που μας χρειάζεται, βρίσκονται συνειδητά και με προσήλωση οι εξειδικευμένοι άνθρωποι του Οργανισμού. Παιδαγωγοί, κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι, εκπαιδευτικοί δε «στέκονται» στην ειδικότητά τους, αλλά καταθέτουν την ψυχή τους προσφέροντας αγάπη, ζεστασιά, φροντίδα όλο το 24ώρο, κάθε μέρα και κάθε ώρα.

● Εφόσον χρειαστεί, θα λάβουν παράλληλα εξατομικευμένη θεραπευτική υποστήριξη στο «Σπίτι του Παιδιού», το μοναδικό στην Ελλάδα Κέντρο Ημέρας για την εξατομικευμένη Παροχή Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας σε Παιδιά και Εφήβους, θύματα κάθε μορφής κακοποίησης.

● Ο Οργανισμός ευχαριστεί θερμά τους γιατρούς, ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού», οι οποίοι συμπαραστάθηκαν με στοργή και πλαισίωσαν τα παιδιά κατά την περίοδο της φιλοξενίας τους. Θα συνεχίζουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα παιδιά για τη διενέργεια παιδοψυχιατρικής εκτίμησης μέχρι να τελειώσει η προανακριτική διαδικασία.

● Την ίδια στιγμή, επισημαίνει την ανάγκη προστασίας και σεβασμού της ιδιωτικότητας των παιδιών, όπως αυτή απορρέει και από τα άρθρα της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Προς αυτή την κατεύθυνση, και με τα μάτια στραμμένα στη φροντίδα και ποιότητα ανατροφής τους, «Το Χαμόγελο του Παιδιού», από εδώ και στο εξής, παύει οποιαδήποτε δημόσια αναφορά στο ιστορικό και την υπόθεση που μπορεί να τα επαναθυματοποιήσει ή πληγώσει την ψυχή τους. Θα πρέπει όλοι, ΜΜΕ, κοινωνία, καθως και οι επαγγελματίες και οι φορείς που δραστηριοποιούνται στο πεδίο της προστασίας του παιδιού να σεβαστούμε το παρόν και μέλλον τους.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», εδώ και 27 χρόνια, με γνήσια αγωνία και αφοσίωση συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις και δράσεις στην προστασία κάθε παιδιού σε ανάγκη ή κίνδυνο. Δίνει έναν καθημερινό αγώνα, πάντα σε συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές, για να κερδίζει την εμπιστοσύνη τους και να προστατεύει τις ζωές και το Χαμόγελό τους. Στα 11 Σπίτια του Οργανισμού πανελλαδικά έχουν βρει μέχρι σήμερα μία πραγματική οικογένεια εκατοντάδες παιδιά θύματα κάθε μορφής βίας, πολλά από τα οποία έχουν προωθηθεί για υιοθεσία και αναδοχή μέσω του κρατικού μηχανισμού ή έχουν επανανενωθεί με τους βιολογικούς τους γονείς, όταν οι συνθήκες το επιτρέπουν. Καθένα από αυτά ως ενήλικας και μέλος της κοινωνίας μας ανοίγει τα φτερά του, κάνοντας με ασφάλεια το επόμενο βήμα στη ζωή του.

Για μία ακόμη φορά, ας αφουγκραστούμε την προτροπή του μικρού ιδρυτή του «Χαμόγελου», Ανδρέα Γιαννόπουλου και ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας με απώτερο στόχο να μη δούμε καμία άλλη παιδική ψυχή και ζωή να καταστρέφεται. Αποτελεί χρέος όλων μας να αφιερωθούμε συνειδητά στο παρόν και μέλλον των παιδιών μας.

Με πληροφορίες από lifo.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.