Βίκυ Σαντ: Έκκληση προς αλλαγή νοοτροπίας ΤΩΡΑ!

Πίστευα πως δεν χρειαζόταν να γίνει αναφορά σε αυτά που θα ακολουθήσουν εν όψει Αυτοδιοικητικών εκλογών.

Εν έτη 2019 και ακόμα πολλοί επιμένουν να πιστεύουν στην διαφορετικότητα του πράσινου, του μπλε, του κόκκινου… πολιτικού χρώματος. Τόσα χρόνια διαφορετικών κυβερνήσεων και η Ελλάδα ακόμα βρίσκεται σε μια τριτοκοσμική κατάσταση. Ας μην φοβόμαστε να το ακούσουμε αυτό. Κοινωνικά κάθε μέρα υποβαθμιζόμαστε και απλά προτιμάμε να κρύβουμε την εξαθλίωση κάτω από το τραπέζι. Τώρα θα μου πείτε «μα εσύ δήλωνες αισιόδοξη». Ναι και ακόμα δηλώνω, μα κοιτώντας την τωρινή κατάσταση κατάματα. Αλλιώς η αισιοδοξία είναι απλά ουτοπία.

Έχουμε και λέμε: δυο εβδομάδες πριν τις Δημοτικές Εκλογές και κάποιοι προσπαθούν με αθέμιτα μέσα να αποδυναμώσουν την παράταξη του Β. Μπουρνούς. Πώς; Με φημολογίες πως το ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο του έχει στήριξη από το κυβερνητικό κόμμα. Μα είναι δυνατόν, να επισκιάζουμε την τοπική αυτοδιοίκηση με χρωματιστές ομπρέλες;Ε ΟΧΙ! Ας ξεκινήσει η αλλαγή νοοτροπίας από τις Δημοτικές εκλογές.

Το πρώτο κριτήριο μου για να δεχτώ την πρόταση του νυν Δημάρχου όσον αφορά τη συμμετοχή μου στο νέο ψηφοδέλτιο του, ήταν η πολυσυλλεκτικότητα. Με την προϋπόθεση ενός ανεξάρτητου ψηφοδελτίου δέχτηκα.

Ζούμε σε μια μικρή πόλη. Τα προβλήματα είναι κοινά. Και για να διευρύνω λίγο το θέμα τολμώ να πω, πως αν δεν υπήρχαν ατομικά συμφέροντα στον ορίζοντα της κοινωνίας και κατ’επέκταση της πολιτικής,η συνεργασία και η συλλογικότητα θα κυριαρχούσαν με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής. Τα προβλήματα αρχίζουν και διογκώνονται όταν ο καθένας έχει προσωπικά κίνητρα και όχι συλλογικά. Αν αυτό δεν υπήρχε, τότε, πιστέψτε με, η επίλυση των προβλημάτων θα ήταν πιο απλή και πιο άμεση.

Δεν θα στήριζα μια κίνηση εάν υποστηριζόταν από βαθιά ριζωμένους μηχανισμούς στο πολιτικό παρασκήνιο της πόλης. Θέλω το νέο που δεν έχει δοκιμαστεί. Το νέο που δεν κατατάσσεται σε ένα ήδη δοκιμασμένο «πακέτο» πολιτικής. Όλα τα άλλα μου «μυρίζουν ναφθαλίνη»!

Βρέθηκε ένας άνθρωπος εκτός του κομματικού σωλήνα, που έκανε έργο κατά την νυν θητεία του χωρίς να τον στηρίζει καμιά παράταξη και ξαφνικά αρχίζει η παραπληροφόρηση και ο αποπροσανατολισμός. Ο τόπος έχει αλλάξει, το ίδιο και οι συνθήκες. Καιρός να αλλάξουμε και μυαλά. Μπορούμε και πρέπει να ενώσουμε τις διαφορετικές ιδιοσυγκρασίες μας και να βρούμε κοινές λύσεις για τον τόπο μας!

Πιστεύω ακράδαντα πως η αλλαγή στη χώρα δεν θα έρθει από την κορυφή της κλίμακας αλλά από την βάση της. Και η βάση είναι οι τοπικές κοινότητες, ο κάθε Δήμος, εμείς οι νέοι,εσείς, όλοι μαζί. Μακριά από συμφέροντα και ατομικισμούς. Ενωμένοι με κοινούς στόχους. Δηλώνω, λοιπόν, ΕΚΤΟΣ«γερασμένων» πολιτικών παρατάξεων και έτοιμη να δώσω ιδέες και έργο στον τόπο μας με άξονα το «καθαρό» εμείς!

Bασιλική (Βίκυ) Σαντ

Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Ραφήνας-Πικερμίου με την “Σύγχρονη Πολιτεία – Συνεργασία Ενεργών Πολιτών”