Βίντεο-ντοκουμέντο από την ομηρία σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ: Με μαχαίρι ο δράστης απειλούσε οδηγό και επιβάτες

Η ψυχραιμία ενός οδηγού αστικού λεωφορείου στην Ηλεία, που τον απειλούσε με μαχαίρι ένας 30χρονος επιβάτης και η άμεση αντίδραση ενός εκ των υπολοίπων επιβαινόντων, ο οποίος ειδοποίησε την Αστυνομία, απέτρεψαν τα χειρότερα και οδήγησαν στη σύλληψη του δράστη.

Ειδικότερα, περίπου στις 23:00, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, στην περιοχή του Επιταλίου, ένας 30χρονος Ρομά μπήκε στο αστικό λεωφορείο που εκτελούσε το δρομολόγιο από τον Πύργο προς την Ζαχάρω. Έπειτα από λίγη ώρα ο δράστης πλησίασε τον οδηγό και απειλώντας τον με μαχαίρι του ζήτησε να σταματήσει για να κατέβουν οι επιβάτες και να συνεχίσουν προς την Καλαμάτα.

Φθάνοντας στην περιοχή Αγρίδι, ο οδηγός σταμάτησε το λεωφορείο και κατέβηκαν όλοι οι επιβάτες. Εκείνη την στιγμή ένας εκ των επιβατών ειδοποίησε την Αστυνομία και ακολούθησε κινητοποίηση για τον εντοπισμό του λεωφορείου και την σύλληψη του 30χρονου. Στο μεταξύ, το λεωφορείο συνέχισε προς την Ζαχάρω και ο οδηγός, που είχε αντιληφθεί ότι τον ακολουθούσαν περιπολικά της Αστυνομίας, σταμάτησε το όχημα σε πρατήριο υγρών καυσίμων, με το πρόσχημα του ανεφοδιασμού.

Τότε ο 30χρονος του ζήτησε, πάντα με την απειλή μαχαιριού, να μην βγει από το λεωφορείο, ενώ βλέποντας τους αστυνομικούς που είχαν ήδη φθάσει στο πρατήριο, συνέχισε να απειλεί τον οδηγό. Τελικά έπειτα από λίγο οι αστυνομικοί κατάφεραν να συλλάβουν τον 30χρονο, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν το μαχαίρι και ένας κάλυκας.
Το μεσημέρι της Δευτέρας, στο «Μαζί σου» της Τατιάνας Στεφανίδου προβλήθηκε ένα βίντεο-ντοκουμέντο από την ομηρία των επιβατών και του οδηγού του λεωφορείου. Σ’ αυτό είδαμε το παραλήρημα του δράστη, ο οποίος τους απειλούσε με μαχαίρι, φωνάζοντας: «Είμαι ο Χριστός!». Ακόμα, ζωντανά στην εκπομπή μίλησαν ο οδηγός του λεωφορείου, αλλά και μια νεαρή επιβάτης.

Δες το βίντεο που ακολουθεί:

tlife.gr