Βόλτα στα εκκλησάκια σε Ραφήνα, Πόρτο Ράφτη, Σούνιο & Ανάβυσσο που θυμίζουν νησί! (βίντεο)


Η πανδημία μάς έχει κρατήσει στις πόλεις, ωστόσο το μυαλό ταξιδεύει στα όμορφα νησιά της Ελλάδας, ειδικά τώρα που ο καιρός φτιάχνει!

Το «Πάμε Δανάη!» και ο Γιώργος Πασπαράκης, μάς κάνουν μια βόλτα στην Αθήνα και μας δείχνουν εκκλησάκια που θυμίζουν νησί, ώστε να τα απολαύσουμε μέχρι να βρεθούμε σύντομα στα νησιά μας!

Πρώτος σταθμός το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στη Ραφήνα, με τη φανταστική θέα. Κάθε χρόνο εθελοντές από την περιοχή βάφουν και καθαρίζουν το εκκλησάκι για να διατηρηθεί σε αρίστη κατάσταση.

Δείτε ακόμα:  Ραφήνα: Άνοιξε τις πόρτες του το 11ο Μαθητικό Φεστιβάλ! (φωτό & βίντεο)

Συνεχίζουμε με το ναό της Αγίας Μαρίνας στο Πόρτο Ράφτη, ο οποίος βρίσκεται ακριβώς πάνω στο κύμα. Η αιγαιοπελαγίτικη αρχιτεκτονική και η φανταστική θέα στην θάλασσα συνθέτουν ένα νησιώτικο σκηνικό.

Το εκκλησάκι του Αγίου Πέτρου στο Σούνιο είναι χτισμένο στην άκρη ενός βράχου. Πρόκειται για ιδανικό σημείο για μια βόλτα για όλους τους ερωτευμένους!

Τέλος, η εκκλησία του Αγίου Νικολάου στην Ανάβυσσο βρίσκεται σε ειδυλλιακό σημείο, και μια βόλτα μέχρι εκεί σίγουρα θα σας αποζημιώσει!

Δείτε ακόμα:  ΕΥΔΑΠ για τα αντλιοστάσια σε Ραφήνα & Πικέρμι: Έχουν ακολουθηθεί όλες οι διαδικασίες & τα υψηλότερα περιβαλλοντικά κριτήρια