«Βόμβα» Μαγιορκίνη! Στο τραπέζι υποχρεωτικός εμβολιασμός μαθητών

Στο τραπέζι βρίσκεται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός μαθητών για την επιστροφή στις σχολικές αίθουσες, σύμφωνα με τον Γκίκα Μαγιορκίνη.

Αναφορικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στα σχολεία, τα οποία θα ανοίξουν στις 13 Σεπτεμβρίου, τόνισε πως «το μόνο σίγουρο είναι πως ανοίξουν με self test. Δεν βλέπω κάποια κίνηση σε αυτή φάση για υποχρεωτικό εμβολιασμό. Νομίζω όμως ότι σταδιακά, καθώς τα δεδομένα συλλέγονται, θα έχουμε περισσότερα στοιχεία για να δούμε εάν μπορούμε να προχωρήσουμε σε υποχρεωτικό εμβολιασμό, όπως είναι και με τα υπόλοιπα εμβόλια».

Ο κ. Μαγιορκίνης δήλωσε ότι αυτό αποτελεί μια συζήτηση που γίνεται σε όλη την επιστημονική κοινότητα παγκοσμίως, «δεν θα είναι μια ελληνική πρωτοτυπία», αλλά για να ληφθεί μία τέτοια απόφαση, θα πρέπει να υπάρχουν μεγαλύτερα διαθέσιμα επιδημιολογικά δεδομένα όσο περνά ο χρόνος.

«Θα δούμε πρώτα τις κινήσεις να γίνονται στο εξωτερικό και μετά εδώ. Αναλύουμε τα δεδομένα και καθώς θα γίνεται η συλλογή δεδομένων, θα υπάρχουν πιο ισχυρά στοιχεία για να δούμε εάν θα το κάνουμε υποχρεωτικό», σημείωσε.

Δείτε ακόμα:  Πότε κλείνουν τα σχολεία για Χριστούγεννα -Περισσότερες ημέρες σπίτι οι μαθητές

Δείτε όσα είπε στον ΣΚΑΪ

usay.gr