“Βόμβα” στην αγορά! Ετοιμάζεται για πτώχευση διάσημη εταιρία ρούχων!


Η διάσημη εταιρία ρούχων βρίσκεται στα πρόθυρα της πτώχευσης. Ντύνει τους προέδρους των ΗΠΑ από το 1818 μέχρι σήμερα.

Η Brooks Brothers, που ιδρύθηκε το 1818 στις ΗΠΑ και μέχρι σήμερα έχει ντύσει τη μισή Wall Street, αλλά και τους προέδρους των ΗΠΑ από τότε μέχρι και τον Ντόναλντ Τραμπ βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση.

Είναι σε συζητήσεις με διάφορα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα προκειμένου να αντλήσει χρηματοδότηση και να αποφύγει το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της ακόμη και εντός του Ιουλίου.

Ο CEO της, ο 63χρονος ιταλός επιχειρηματίας Κλαούντιο Ντελ Βέκιο, προσέλαβε την επενδυτική τράπεζα P.J. Solomon, ώστε να διερευνήσει τις πιθανότητες πώλησης ή (στο χειρότερο σενάριο) της χρεοκοπίας της.

Δείτε ακόμα:  Έπεσαν πρόστιμα σε γάμους με υπεράριθμους

Αρχικά η μάρκα έγινε ευρέως γνωστή για το λανσάρισμα του ετοιμοφόρετου (ready-to-wear) κοστουμιού στην Αμερική, ενώ αργότερα εφηύρε το πουκάμισο με τα κουμπιά στους γιακάδες. Μέχρι πρότινος εξακολουθούσε ακόμη να λανσάρει νέες ενδυματολογικές φόρμουλες, όπως τα βαμβακερά πουκάμισα που δεν χρειάζονται σιδέρωμα και τις ανθεκτικές στους λεκέδες γραβάτες από καθαρό μετάξι. Ο Ντελ Βέκιο, γιος του Λεονάρντο ντελ Βέκιο – ιταλού δισεκατομμυριούχου ιδιοκτήτη του ομίλου οπτικών ειδών «Luxottica» και σταθερού φιλοξενουμένου στις λίστες με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο – βρίσκεται από το 2001 στο τιμόνι της εταιρείας.

Δείτε ακόμα:  Μποτιλιάρισμα στη Λ. Αθηνών προς Αθήνα λόγω τροχαίου - Προβλήματα και στη Μεσογείων

Την ώρα που η εταιρεία αντιμετωπίζει προβλήματα, φαίνεται να βρίσκεται μπροστά στην πτώχευση ακόμη και αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με το FOX Business.

Η εταιρεία Solitaire Partners βρίσκεται σε συνομιλίες με τη Brooks Brothers για να υποβάλει προσφορά μόλις γίνει η πιθανή κατάθεση πτώχευσης.

Η Brooks Brothers από την πλευρά της αρνήθηκε να σχολιάσει εάν η εταιρεία θα υποβάλει πτώχευση. Σε μια δήλωση προς το FOX Business, η εταιρεία είπε: «Κατά τη συνήθη πορεία της επιχείρησης, η Brooks Brothers διερευνά με συνέπεια διάφορες στρατηγικές επιλογές για να τοποθετήσει την εταιρεία σε ανάπτυξη και επιτυχία. Η εταιρεία δεν έχει τίποτα να ανακοινώσει αυτή τη στιγμή».

Δείτε ακόμα:  100 παρά 1 τα κρούσματα στην Αττική - Η κατανομή του Σαββάτου (19/9)

Η μυθική μάρκα αποτελεί μέρος της αμερικανικής ιστορίας λιανικής αφού έχει ντύσει 41 από τους 45 προέδρους των ΗΠΑ. Πιο πρόσφατα, ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ φόρεσε ένα κοστούμι Brooks Brothers.

dikaiologitika.gr