Βόμβα Τσελέντη για τους σεισμούς στην Ελλάδα! Δείτε το βίντεο


Η Ελλάδα αντέχει σεισμούς μεγέθους 6,5 με 7 Ρίχτερ, εάν γίνουν στη θάλασσα, αλλά αν γίνουν στην ξηρά θα έχουμε τρομακτικές συνέπειες, προειδοποίησε ο καθηγητής σεισμολογίας Άκης Τσελέντης, με αφορμή το φονικό σεισμό στα σύνορα Ιράν – Ιράκ.


Ο καθηγητής χαρακτήρισε «πολύ σοβαρή» την προσπάθεια των επιστημόνων του πανεπιστημίου Αθηνών για την χαρτογράφηση των ρηγμάτων Σαντορίνης – Αμοργού. Πρόσθεσε πως το ρήγμα της Αμοργού «είχε κάνει το 1956 τσουνάμι 30 μέτρων στην Αμοργό και 20 μέτρων στην Φολέγανδρο». Το ρήγμα αυτό όμως, «ενεργοποιείται κάθε εκατοντάδες χρόνια, οπότε το ξεχνάμε», διευκρίνισε μιλώντας στο ΣΚΑΪ.

Σχετικά με τα 7,3 Ρίχτερ που προκάλεσαν το θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων στο Ιράκ και το Ιράν, ο κύριος Τσελέντης δήλωσε πως η περιοχή έχει πολύ μεγάλα ρήγματα, «καμία σχέση με την Ελλάδα», ενώ ξεκαθάρισε πως το ρήγμα της Ανατολίας δεν επηρεάζεται καθόλου από το γεγονός.

Μάλιστα, όπως είπε, ο καθηγητής έναν σεισμό γύρω στο 6 Ρίχτερ στον ελληνικό χώρο «τον θέλουμε, κάθε δύο – τρία χρόνια», ώστε να εκτονώνεται η ενέργεια. Στην Ελλάδα δεν θα σας πει κανείς ότι δεν περιμένει να γίνει σεισμός, πρόσθεσε ο καθηγητής.

Διαβάστε επίσης