Σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε πρόσφατα στη Βουλιαγμένη, όταν σκύλος ράτσας Μαλινουά που ανήκει στην οικογένεια πασίγνωστου αθλητή επιτέθηκε σε άνδρα που περνούσε από το σημείο.
Το τετράποδο βρισκόταν δεμένο σε κολώνα, υπό την επιμέλεια της μητέρας του αθλητή, όταν επιτέθηκε στον περαστικό, προκαλώντας του σοβαρό τραυματισμό.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά το συμβάν, η γυναίκα αντί να ζητήσει συγγνώμη, απευθύνθηκε στο θύμα σε έντονο ύφος, λέγοντάς του: «Γιατί πέρασες από εκεί που ήταν ο σκύλος;». Ο άνδρας υπέβαλε μήνυση εις βάρος της.
Ειδικότερα, περίπου στις 12:00 η ώρα χθες Δευτέρα 5 Μαΐου, υποβλήθηκε έγκληση στο αστυνομικό τμήμα Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης από έναν 71χρονο σε βάρος της …… για παράβαση Άρθρου 308 Π.Κ. «Απλή σωματική βλάβη» σε σύνδεση με τον Ν.4039/12 «Περί προστασίας των ζώων».
Είχε προηγηθεί η επίθεση νωρίτερα την ίδια ημέρα, γύρω στις 10:00 στη Βουλιαγμένη Αττικής, επί της οδού Αγ. Παντελεήμονος 15. Όπως είπε ο άνδρας, βγήκε για περπάτημα στο παραλιακό μέτωπο της Βουλιαγμένης. Καθώς βρέθηκε μπροστά από μια καφετέρια, ένιωσε ξαφνικά ένα δυνατό δάγκωμα στον δεξιό του μηρό. Τότε είδε έναν σκύλο, αρκετά μεγαλόσωμο, που έμοιαζε με λυκόσκυλο να τον δαγκώνει χωρίς να υποχωρεί.
Αμέσως άνθρωποι από το κατάστημα έτρεξαν για να τον βοηθήσουν καθώς είχε πέσει κάτω από την επίθεση. Ύστερα από λίγα δευτερόλεπτα ήρθε στο σημείο η ιδιοκτήτρια του σκύλου, η …….., απ’ ότι πληροφορήθηκε από τους παραβρισκόμενους. Εκείνη μάζεψε τον σκύλο και ο 71χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Γ.Ν.Α. Ασκληπιείο Βούλας.
Στο νοσοκομείο του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, έκανε περί τα πέντε ράμματα και του χορηγήθηκαν φάρμακα. Από το αστυνομικό τμήμα σχηματίστηκε σχετική δικογραφία και εκδόθηκαν αναζητήσεις στα πλαίσια του αυτοφώρου.
Το συγκεκριμένο σκυλί έχει απασχολήσει ξανά τις Αρχές, καθώς το 2023 είχε καταγραφεί παρόμοια επίθεση, αυτή τη φορά σε βάρος ενός 13χρονου παιδιού που επέστρεφε από το σχολείο. Το παιδί είχε δεχθεί δαγκώματα σε χέρια και πόδια.
Η υπόθεση διερευνάται από τις Αρχές.