Βουλή – Πρόταση μομφής: «Πόρτα» Τασούλα στην ΚΟ του ΚΙΝΑΛ

«Όχι» Τασούλα στην ΚΟ του ΚΙΝΑΛ. Δεν της δίνει αίθουσα στο Βουλή για να συνεδριάσει την ώρα της συζήτησης για την πρόταση μομφής.

Ένταση επικράτησε στη Βουλή, όταν το ΚΙΝΑΛ ενημερώθηκε ότι προεδρείο του κοινοβουλίου αποφάσισε να μην παραχωρήσει στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος αίθουσα εντός της Βουλής την προσεχή Κυριακή, όποτε και θα συζητηθεί η πρόταση μομφής την οποία έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Το Κίνημα Αλλαγής ήθελε η κοινοβουλευτική ομάδα του να συνεδριάσει το μεσημέρι της Κυριακής μέσα στη Βουλή, εν μέσω της συζήτησης για την πρόταση μομφής, επειδή ο πρόεδρος του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης δεν έχει τη δυνατότητα με μετάσχει στη συζήτηση καθότι δεν είναι βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου.

Μάλιστα, κατά διαρροές, ο κ. Ανδρουλάκης σκόπευε, εφόσον δινόταν στο κόμμα του μια αίθουσα, να μοιράζεται με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης δηλώσεις που θα έκανε ο ίδιος την ώρα της συνεδρίασης της κοινοβουλευτιής ομάδας του ΚΙΝΑΛ, προκειμένου με αυτόν τον τρόπο να συμμετέχει εμμέσως στο θέμα της πρότασης μομφής.

Δείτε ακόμα:  ΕΟΔΥ: Πού θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test την Τετάρτη 18/5

Όταν το ΚΙΝΑΛ έμαθε για την απόφαση, ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης απευθύνθηκε σε έντονο ύφος στον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τσούλα και διαμαρτυρήθηκε για την απόφαση του προεδρείου να μην παραχωρήσει αίθουσα στο κόμμα του.

«Μαθαίνουμε ότι σε ένα κόμμα του ελληνικού κοινοβουλίου δεν δίνεται για συνεδρίες κοινοβουλευτικής του επιτροπής αίθουσα για να γίνει συνεδρίαση του και θα ήθελα να ακούσω και από τα υπόλοιπα κόμματα όλους εκπροσώπους των πτερύγων της Βουλής για το αν συμφωνούν σε αυτή την ατυχή πρώτη απόφαση του ελληνικού κοινοβουλίου», τόνισε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΙΝΑΛ.

Δείτε ακόμα:  Κοριτσάκι 2,5 ετών ήπιε υγρό καθαρισμού και νοσηλεύεται διασωληνωμένο στο ΠΑΓΝΗ

Ο κ. Τασούλας του απάντησε ότι σε ένα τόσο μεγάλο θέμα όσο είναι αυτό της πρότασης μομφής δεν είναι δυνατόν να γίνει μια τέτοια παραχώρηση. Η απάντηση του προέδρου της Βουλής προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από του βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής.

«Ο κ. Ανδρουλάκης ζήτησε να του δοθεί η αίθουσα την Κυριακή το μεσημέρι, όταν θα αρχίσει η αντίστροφη τοποθέτηση των πολιτικών αρχηγών. Υπάρχει ένα πρόβλημα: ότι ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ δεν μετέχει στο ελληνικό κοινοβούλιο. Είναι μια κορυφαία κοινοβουλευτική διαδικασία και φανταστείτε ένα κόμμα να κάνει ταυτόχρονα κοινοβουλευτική ομάδα», επεσήμανε ο πρόεδρος της Βουλής.

«Όπως ξέρετε, στο κανάλι της Βουλής ποτέ δε μεταδίδεται κοινοβουλευτική ομάδα όταν γίνεται συνεδρίαση της ολομέλειας, πόσο μάλλον στην κορυφαία διαδικασία κοινοβουλευτικού ελέγχου. Γι’ αυτό είπα ότι την Κυριακή το μεσημέρι δεν μπορεί να συνεδριάσει μέσα στη Βουλή και να βρίσκει ομάδα του ΚΙΝΑΛ την ώρα που θα αρχίσει η αντίστροφη διαδικασία ομιλίας των πολιτικών αρχηγών. Ούτε να θυμώσω θέλω ούτε κάτι άλλο, θέλω να διαφυλάξω μια κορυφαία διαδικασία κοινοβουλευτικού ελέγχου», προσέθεσε ο ίδος.

Δείτε ακόμα:  "Βόμβα" Λιάγκα: Πολύ γνωστοί δικηγόροι ετοιμάζονται να αναλάβουν την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου

«Αυτή που έχει μεγαλύτερη βαρύτητα από το να γίνονται μέσα στη Βουλή διάφορες πολιτικές εκδηλώσεις. Προφανώς δεν έχω λόγο όταν γίνεται κάτι τέτοιο εκτός κοινοβουλίου. Προφανώς ήταν να μη γίνει αυτή διαδικασία. Αντιλαμβάνομαι ότι ο κύριος Ανδρουλάκης θα δυσαρεστηθεί αφάνταστα αν μάθει τις αποφάσεις, αλλά δεν μπορώ να του κάνω τέτοιες κινήσεις όταν η Βουλή έχει τέτοια κορυφαία διαδικασία», υπογράμμισε ο κ. Τασούλας.

«Για λόγους αρχής, θα μπορούσατε να πείτε ότι από δω και στο εξής κύριε πρόεδρε. Δεν μπορεί να υπάρχει ενός ανδρός αρχή», ανταπάντησε ο κ. Κατρίνης.

 

ieidiseis.gr